Ti kinek mondtátok el, hogy meddőségi központba kell járnotok?
Párommal 2 éve szeretnénk babát, másfél éve járok orvoshoz, 4 hónapja pedig a meddőségi központ 'látogatói' vagyunk..
Ebben a két évben persze sorban jöttek a bejelentések ismerősöktől, barátoktól, munkatársaktól, hogy érkezik a baba. Mindig őszintén örültem (1-2 esetet leszámítva), és mikor jött a kérdés, hogy "na és nálatok mikor lesz?" , mindig kitértem a válaszadás elől, hárítottam, vagy elintéztem annyival, hogy "majd, ha itt lesz az ideje". Most karácsonykor 2 rokonom jelentette be, hogy babázni fognak, emiatt másfél napig az volt a téma, hogy "de jó X-éknak meg Y-nak, és ti mikor akartok? De tényleg, kifuttok az időből." stb. Eddig a család nem volt annyira ráakadva erre a témára, de azt hiszem, ez most megváltozik..
Egyre rosszabb, hogy gyakran megtalálnak ezzel a baba-kérdéssel, legyen akár rokon, barát vagy munkatárs. Mi úgy beszéltük meg párommal annó, úgy gondoltuk/gondoljuk mindketten, hogy ehhez senkinek semmi köze, nem szeretnénk belemenni a részletekbe. Főleg úgy, hogy mindkettőnk családja képes mindenbe belekérdezni, beleszólni , és ezer meg ezer kéretlen tanácsot adni.. Attól félek, ha közlöm, hogy "ja, amúgy meddő vagyok", akkor meg ez lenne a téma egyfolytában, és ez sem hiányzik.
(Lehet kicsit összevisszaság lett, amit írtam, ezért bocsánatot kérek. Jól esett kicsit kiírni magamból...)
Ti kinek mondtátok el, hogy baj van?
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Jó olvasni, hogy azért a legtöbb helyen normálisan állnak ehhez a dologhoz.
Már én is rágódok rajta egy ideje, hogy a családban talán elkéne mondani, csak ismerem őket, és tudom, hogy heti szinten rákérdeznének a dolgokra, én pedig nem szeretnék folyton erről beszélni. :-( Ha meg is kérném őket, hogy hagyjuk a témát, biztos vagyok benne, hogy lépten-nyomon előkerülne egy-egy megjegyzés, tanács, kérdés, ráutalás útján. Nem rosszból csinálnák az biztos, csak na... Egyébként nem érzem szégyellnivalónak én sem, hiszen nem tehetünk róla, csak nem szeretem, ha én vagyok a téma.
Baráti körben pedig egy emberek mondtuk még egy éve, hogy nem jön össze. Erre azt kaptuk, hogy "ó, hát gyereket pedig könnyű öszehozni, csak szexelni kell". :-) Ez volt az a pont, amikor azt mondtuk, hogy akkor inkább senkinek se mondjuk, mert lehet akármilyen jóbarát az illető, ha képes megbántani egy viccesnek szánt beszólással.
11: ez azért marha nagy tapintatlanság, nem mindenki ilyen, nyugi. 🙂 Mondjuk ha nekem valaki ezt mondta volna, akkor tuti, hogy vagy már nem a barátom, vagy ott egy kicsit helyre is rakom, hogy ezt így ennyire ne.
Szerintem egyszerű, olyannak mondd el, akivel elég komfortos a kapcsolatod ahhoz, hogy még tudd vele beszélni. Ha van ilyen barát, akkor simán, ha nem, az sem baj, első sorban a pároddal kell megbeszélni ezeket a dolgokat. Sok sikert! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!