Mi a véleményed a meddőségi kezelések és gyógyszerek ingyenessé tételéről?
Kedves 18-as es 20-as válaszoló, és akkor kérdem én, az, aki egész életében nem keres 100-150 ezernél többet, az ne is vállaljon egész életében gyereket, mert alacsony a fizetése? Ugyan már... ha így működne a világ, már kihalt volna az emberiség.
Nekem igen alacsony a fizetésem (130e nettóból élek), de meg se fordult a fejemben, hogy azért esetleg abortuszra menjek, mert nagyon alacsony a fizetésem és nem tudok mindenből luxust venni a gyerekemnek, sőt, semmiből nem kapja meg a "luxust", "csak" a középkategóriásat, átlagosat. Ettől én önző ember lennék? Kikérném magamnak.
És tervben van a kistesó is.
Tök másról beszélünk. Neked gyanítom, hogy természetes úton sikerült. Oké, hogy nem mentél abortuszra. Viszont mint korábban írtam, aki lombikra készült, az eddig tudta, hogy igenis kell hozzá jó sok pénz is, és az összes többi, ami nektek kiadás volt, utána jön még pluszba. Plusz vedd figyelembe, hogy van különbség a "majd úgy csináljuk, hogy működjön és senki ne haljon éhen" és a "tegyünk félre, hogy tuti, hogy ne legyen baj a gyógyszerek kifizetésénél" között.
Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy egy családnak kell, hogy legyen minimum készlete a mai világban. Bármikor bárki elvesztheti a munkáját, és kell, hogy legyen egy biztonsági tartalék, hogy ne haljon éhen az a gyerek. Addig felelőtlenség a gyerekvállalás, amíg a szülők is egyik napról a másikra élnek.
#21 Nem a luxusról van szó. Tegyük fel elveszíted az állásod, ami bármikor bárkivel megtörténhet. Mit csinálsz, miből eszik a gyerek? Ne adj isten megbetegszik, orvost, gyógyszert, kórházi ellátást kell fizetni. Miből fizeted ki? Beázik a tetőtök, elromlik a hűtő, tökremegy a fűtés bármi, mit csinálsz? Miből javíttatod meg vagy veszel újat? Egyetemre szeretne menni a gyerek másik városba, miből fizetsz neki kollégiumot vagy albérletet? Ha nem kerül be államira akkor kezdje az életét 2 millió diákhitellel? Ha nyelvvizsgázni akar, jogosítványt szeretne miből teremted neki elő? Ha valaki megbetegszik a családból és ápolni kell akkor mi marad majd a gyerekre?
Annyi de annyi ilyen plussz költség lehet egy gyerekkel ami egyáltalán nem luxus hanem szükséges dolog. És aki ezekkel nem számol, aki ezeket sosem tudná neki megteremteni az nagyon nagyon felelőten ha mégis gyereket vállal. Nem, nem halt volna ki az emberiség ha csak azok vállalnának gyereket akik anyagilag is ott tartanak. Egyszerűen csak nem lennének tele a nyomornegyedek, nem lenne ennyi nagyon szegény ember aki semmit nem tud kezdeni az életével mert sosem volt arra pénzük, hogy mondjuk tanulhasson.
#23 az en szüleimnek sem volt pénze arra, hogy engem iskoláztasson, éppen ezért nem keresek jól sem! Mégsem tartott vissza a szerény életmód attól, hogy gyereket vállaljak, annak idején a szüleim is megoldották. És ha ne adj Isten el is veszítem az állásom, könnyen tálalni ma már másikat.
Én továbbra is azt mondom, a gyerekvállalás ne pénz kérdése legyen! Egy gazdag is járhat egyébként úgy, hogy egyik napról a másikra nincs állása, nem tud albérletet fizetni, megbetegszik, lebénul es társai! Nemcsak a szegény ember járhat igy. Mégis szülnek. Hát nehogymár kiváltságot csináljunk a gyerekvállalásból (szerencsére ez a verzió amúgy teljességgel esélytelen is).
Mondjuk ez is igaz, utolsó.
Ki az a paraszt, aki feszt leszavazgat? Kérem, hogy mondja is el, hogy miben nem ért egyet, ne csak szavazgasson!
Én örülök neki. Nemrég kezdtük a meddőségi kivizsgálásokat, így mire odakerülünk nem kell a drága gyógyszerekre költeni a megtakarításunkból (ki tudja mennyit..), hanem azt a pénzt a babára tudjuk majd fordítani.
Az előző kommentekben valaki írta, hogy azért nem tudott tanulni, mert a szüleinek nem volt pénze. Nos, nálunk sem volt pénz tanulni. Szóval munkába álltam, és levelezőn végeztem el a fősulit államilag támogatott képzésen, mellette nyelvvizsgát szereztem. Nehéz volt, de nem a szüleimre fogtam, hogy pénz nélkül nem tudtam leülni tanulni...
Egy dolog a szerény életmód, másik dolog az, hogy nincs alapvető dolgokra pénz. Tényleg lehet bármikor bármi probléma, erre fel kell készülni, az is a felelősség része.
21: Amúgy azt mondod, hogy a szüleidnek nem volt pénze iskoláztatni téged, emiatt nem keresel sokat. Gondold tovább, eszerint a logika szerint te nem szeretnéd, hogy a gyereked járjon iskolába, és jobb életet éljen, mint te? Kikérheted magadnak, de a saját logikád üt lyukat az érvelésedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!