Mi a véleményed a meddőségi kezelések és gyógyszerek ingyenessé tételéről?
Nekünk eddig 8 lombikunk volt. Akkor kezdtük, amikor még a jelenlegi támogatások sem voltak még érvényben.
Volt lombikunk 300.000.-es, és 100.000.-es gyógyszerköltséggel is (utóbbi már az új támogatással); a többi ezek között volt valahol. Még nem értünk az utunk végére, úgyhogy nagyon örülünk, hogy ezentúl ingyen folytathatjuk tovább.
Az államosítás miatt sem aggódom, mert mi eleve állami intézménybe járunk, és maximálisan meg vagyunk elégedve! Nagyon kulturált körülmények között, kedves, és segítőkész személyzet segít minket.
Azt gondolom, így vált egyenrangúvá a gyermekvállalás azok számára is, akiknek másképpen sajnos nem adatik meg. Mások kb. felnevelik a gyerekeiket annyi pénzből, mint amennyit mi csak a próbálkozásokra, kivizsgálásokra elköltöttünk.
En nagyon orulok neki! Ebbol is latszik,hogy valoban segiteni akarnak,es gyarapitani a magyart!
En voltam spontan terhes mar 3*,es ebbol egy lanyom lett. Hiaba kuzdottunk a tesoert,nem jott.
Elmentunk inszeminaciora,ami lombikba csapott at. Mivel inszemre keszultunk igy "csak" 100ezer korul voltak a szurik. Es ez tb-s intezmeny.
Hat nem.volt egyszeru eloteremteni,fogalmam sem volt,hogy mibe kerul egy ilyen eljaras.
En nem tervezek tobb inszemet/lombikot,de nagyon orulok ennek,mert tenyleg sokaknak a penz az akadaly!
A válaszokból látszik, hogy javarészt olyanok szólnak hozzá, akiknek -szerencsére- semmi közük a lombikhoz. Szerintem Ti örüljetek ennek, és ne azon aggállyoskodjatok, hogy ki, hogyan tudná, vagy nem tudná megoldani a kezeléséseit, ha erre lenne szüksége.
Azt hiszem Nektek sem jönne jól, ha bármilyen más betegség kapcsán több százeres gyógyszerekről adna receptet az orvos...
#15ös na még mit nem! Azt kéne még, hogy a gyermekvállalást, ami emberi alapjog (!), pénzhez, megtakarításhoz, anyagi színvonalhoz kössék! Na, abból lenne ám a hatalmas balhé, felháborodás! Magyarországon azok vannak többen, akiknek nincs többszázezres megtakarítása, mégis van 1-2, akár 3 gyermekük is. Amikor en szültem, egy forintom nem volt, de édesanyámék segítettek.
2. Válaszoló voltam.
Jézusom...
Alapjog a gyerekvállalás? Tudod mi még az alapjog? A gyereknek az, hogy normális körülmények között éljen.
Hogy legyen ruhája, hogy ne gondolkozzon azon, hogy eszik-e holnap.
Hogy biztos, rendezett, normális lakhatása legyen.
Hogy tudjon tanulni, rendes iskolába járni.
Hogy ne teljesen csupasz seggel álljon az élet előtt, hogy ugyan miből éljen.
Elképzelni nem tudom hogy lehet valaki annyira önző, hogy csak a saját akaratát nézni és nem érdekli, hogy meg tudja-e teremteni a gyerek szükségleteit.
Nagy francokat alapjog. Aki nem tudja a gyerek megélhetését sem biztosítani és nem is érdekli ez annak egyáltalán nincsen joga egy gyerek jövőjét megpecsételni.
12 és 14 vagyok. Nekünk is lombikra van szükségünk, pontosan tudom, hogy miről beszélek. Mindketten dolgozunk, nem élünk rosszul. Tudtuk, hogy nem lesz ingyen, gyűjtöttünk is rá. Pl én nem vettem kocsit, hogy ne kelljen fenntartani kettőt, amíg gyorsan összeszedünk pár százezer forintot. Most vettem, amikor tudom, hogy megvan a lombikra a pénz és szükségem lesz egy autóra.
Teljesen egyetértek azzal, aki írta, hogy igenis a gyereknek joga van rendezett körülmények közé születni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!