Meddig lehet ezt még bírni?

Figyelt kérdés
Lehet rossz helyen teszem fel a kérdést, de ki kell, hogy írjam magamból... Az utóbbi 3évben 3babát vesztettünk el, elég régtől szeretnénk, de lassan arra a pontra érek amikor feladom, egyszerűen a lelkem darabokban van! Idén februárban vesztettük el, azóta rengeteg vizsgálat, rengeteg pénz, rengeteg idegeskedés és ott tartunk, hogy nemtudom hol is! Kiderült cöliakim van ami sajnos okozhat vetélést! Enyhe IR diéta plussz mozgás ami az utóbbi időben - 13kg jelent, rendszeresen figyelem az ovulaciómat, kb. 2szer nemvolt az utóbbi 10hónapban,menzeszem rendszeres! Most a dokim a clostyt szeretné, hogy próbáljuk ki! Se lombikra se inszemre nem küldenek mivel nem indokolt! Amikor úgy érzem félreteszem az egészet és gyönyörű karácsonyt csinálunk magunknak erre családban bejelentik jön a következő baba... Senki ne értsen félre nagyon örülök, de űgy érzem a lelkem egy darabja újra összetört.. Van egy fantasztikus párom, boldogok vagyunk hála égnek ez az egész nem el hanem megjobban összehozott minket! Csak sajnos nemtudom hol az út vége, vagy esetleg mot kéne még tennem! Neharagudjatok, hogy hosszú lett, de ez most kellett...
2019. dec. 9. 18:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
16%
Nem egy gyerekkel lesz teljes, egész az élet. Ha nálad e körül forog minden, keress fel egy szakembert.
2019. dec. 10. 06:02
 12/21 anonim ***** válasza:
18%
Bár lepontozták az utolsót, de igaza van. Nem éppen leány álom a gyerekezés. Tudom nem vigasz mert neked az kellene, de annak de annyi ilyet ismerek a környezetemben aki kb meg volt bolondulva a gyerekekért, majd 1 éves se volt a gyerek és már bölcsibe volt dugva mert aztán rájöttek hogy ez mégse olyan jó buli mint gondolták...
2019. dec. 10. 08:26
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ezek a hozzászólások ehhez a kérdéshez teljesen feleslegesek és nem előremutatóak - de legalább ki lehet írni valahol a véleményt.
2019. dec. 10. 08:48
 14/21 anonim ***** válasza:
8%

De hidd el, hogy pont az ilyen hozzászólások itt az értelmesek. Írhatta volna azt is hogy mennyire sajnálja hogy nincs még gyereke a kérdezőnek, ez reméli hogy lesz, és hogy ez egy tragédia. De mi értelme van együtt siránkozni?

Mi lesz ha sose lesz gyereked? Felhúzod magad egy fára, mert nem tudsz más szépséget látni az életedben, csak azt hogy szülj?!

2019. dec. 10. 09:02
 15/21 anonim ***** válasza:
78%
A diagnosztizálatlan cöliákia okozhat lepénykárosodást, így közvetetten vetélést, de igen kis százalékban, pontos vizsgálatok nélkül botorság volna azt állítani, hogy ez miatt volt. Bónusz olyan esetekben fordul elő ez, ahol már a többi tünet is megvan, ergo súlyos mértékű az allergia, ha nem voltak jellemző gasztroenterológiai tüneteid, kiütések, brutál fogyás és egyebek, akkor valószínűleg nem olyan mértékű (ugyanis ez is, mint sok más betegség igen széles spektrumon mozog), hogy vetélést okozhatott volna. Ha már diagnosztizálták és szigorúan tartod a kőkemény diétát, "csalás" nélkül, akkor semmiféle veszélyt nem jelenet a teherbe esésre és a terhességre sem. Persze megértem a csalódottságodat, csak azért írtam le mindezt, hogy ezen a részén legalább már ne aggódj.
2019. dec. 10. 09:03
 16/21 anonim ***** válasza:
78%

Az utolsó két válaszolónak írom, hogy de igen; vannak olyan nők -nem is kevesen-, akiknek a gyermekkel -és nem a gyermekTŐL!- lesz teljes az életük. De nyilván, ez majd csak utólag derül ki, hogy tényleg így van-e, amikor már tényleg ott van...

Az viszont biztos, hogy aki ennyi mindenen keresztül megy a gyermekéért, aki már akkor is mindennél jobban szereti, amikor még sehol sincs, és olyan dolgokon megy keresztül érte, amin a legtöbb nőnek nem kell; az az érkezése után is sokkal jobban veszi a gyermekneveléssel járó nehézségeket. Ha úgy tetszik; jobban megbecsüli és jobban tudja értékelni azt, hogy egyáltalán van gyereke.

Az én környezetemben is látok mindenfélét. De jellemzően azok a szülők türelmetlenebbek, kiabálósak, vagy pattintják le korán a gyereket bölcsibe, ahol könnyen jött.

Rengeteg meddő ismerősöm van -mivel én is az vagyok, és kerestem a sorstársaimat-; és ahol nagy nehezen, végre sikerült, ott eddig még nem tapasztaltam ilyet.

Én vagyok az a válaszoló, aki 7 évet várt a babájára. Nem tagadom, hogy vannak nehezebb időszakok a gyereknevelésben, de még ezeknek is tudok örülni. Azt hittem, nekem ezek sosem fognak megadatni, így még azért is hálás vagyok, hogy időnként nehéz; mert persze a jónak örülni könnyű, az mindenkinek megy...

Elfogadom, hogy nem mindenkinek a gyermek jelenti élete értelmét; van aki a munkájában; van, aki a függetlenségben; van, aki az utazgatásban...stb. találja meg ugyanezt; de ez egyáltalán nem vígasz annak, aki évekig küzd azért, hogy legalább azok az álmatlan éjszakák megadathassanak neki, amelyek egy kisbaba érkezésével járnak...

2019. dec. 10. 09:19
 17/21 anonim ***** válasza:
76%
Bocs, most látom, hogy azóta többen is válaszoltak. #11, #12 válaszoló írására reagáltam.
2019. dec. 10. 09:22
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem szerettem volna vitát kelteni, nem azért írtam! Igaz ebből is látni, hogy nem vagyunk egyformák! Abba nemtudok belenyugodni, hogy sose lessz gyermekem, az nemlehet!!! Lehet sok pénzed, házad szép autód ha az amire igazán vágysz nem adatik meg, akkor mi értelme van mindennek? Láttam énis sok féle nevelési módot, amikor sorba jöttek a gyerekek, latni, hogy vannak olyanok akiknek nyűg, hogy szülők és látni a másik oldalt akinek a szíve szakad meg, hogy szülő lehessen! Nap mint nap látom a férjem mennyire szenved, de egy szót sem szól csak megfogja a kezem és azt mondja szeretlek mindennél jobban, de nekem akkor is darabokban a szívem, mert nemtudom neki megadni a csodát mert igenis egy kisbaba csoda!!! És remélem egyszer mi is megtapasztaljuk...
2019. dec. 10. 16:30
 19/21 anonim ***** válasza:
20%

4-es válaszoló vagyok

Egy szóval sem mondtam hogy probléma hogy várni kell, csak gondoltam leírom a tényeket hogy ne legyen a kérdezőnek meglepetés, vagy csalódás ha esetleg ahhoz folyamodna. Mert hallottam már pár történetet, hogy van akire már automatikus rácsapják a telefont, mert hátha tévedés a várakozási idő hosszúsága, ezért naponta hívogatja őket közelebbi időpontokért.

2019. dec. 10. 17:34
 20/21 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, bennem is sokszor felmerült a saját utamon, hogy meddig is bírom még ezt?

Mert sajnos ez egy hosszú, kilátástalan menetelésnek tűnik sokszor. És pont azért olyan kétségbe ejtő, mert sehol nem látni a végét.

Választ én sem találtam rá saját magam számára. Talán csak annyit, hogy Isten előbb-utóbb érezteti velem, mit kell tennem. Értem ez alatt azt, hogy a meddőségi centrumhoz fordulni, vagy, örökbe fogadni.

A te helyedben én már egyszerű nőgyógyászban nem bíznék, hanem bejelentkeznék egy meddőségi központba.

2019. dec. 16. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!