Mennyire fáj a petevezeték-átjárhatósági vizsgálat? Altatás nélkül ki lehet bírni?
Nekem HSG-m volt, ebren.
Olyan, mint egy erosebb mensis gorcs, es 1-2percig tart. Amikor meg benyomtsk a kontrasztanyagot, akkor egy feszito, meleg erzes, par masodperc.
Ki lehet birni, egytol otos skalan 1-es, nekem neha a mensim jobban faj.
Ezert szerintem ne altattasd el magad.
Hsg- valaszolo vagyok.
A hsg azert is volt jo, mert en is lattam a monitoron, hogy mi van, azonnal latszott minden.
Es ingyenes.
Asszem az ultrahangos fizetos.
Van meg a sofeltoltes, az nem tudom, milyen.
Ha a google beirod, hogy petevezetek atjarhatosagi, akkor kiad egy tablazatot, amiben egy orvos osszehasonlitja oket, olvasgasd el.
A hsg ingyenes, de fájdalmasabb, mert fém a műszer, és röntgen terhelés éri épp a méhed és a petefészkeid/ petesejtjeidet....
A hycosy nekem nem fájt, előtte bevettem 2 órával 2 görcsoldót, semmit sem éreztem, csak amikor felnyomták a vékony kis szilikon katétert, az dörzsölt belül a méhnyakban.
Először feltültik fiz.sós vízzel a méhet, így kapnak képet a méhedről is (mint egy méhtükrözés), majd kontraszanyaggal a petevezetőket.
40.000ft volt, de én most is azt választanám.
Magánrendelő, nyugodt, kedves orvos és mosolygós aszisztens, nulla fájdalom.
Véleményem szerint sem olyan fájdalmas mint amennyire riogatnak vele. Számomra legalább is kibírható volt.
Nekem csak annyi volt vele a nagy problémám,hogy azt az eredményt kaptam, hogy mind a két petevezeték el van záródva és a méhem sem a megfelelő formájú és nagyságú!
Ezután megműtöttek és kiderült a méhemmel minden rendben(hála Istennek)és egyik petevezetékem sincs elzáródva!!!!:)
Pedig az átjárhatósági vizsgálatot egy idősebb főorvos végezte a Budai Meddőségi központban. Hogy mi a magyarázat? Hát azzal védte egyik orvos a másikat,hogy elképzelhető, hogy a vizsgálat során a fájdalomtól összerándultak az izmok?!?!ezért látta a vizsgálatot végző orvos , hogy nem megy át a kontrasztanyag.
Hát nem tudom.
2-es vagyok.
Nekem is HSG volt, és nagyon féltem tőle, de nem volt rá okom.
Én úgy tudtam, hogy azoknak fáj ez nagyon, akiknek el van záródva a petevezeték, mert a kontrasztanyagot megpróbálják átnyomni rajta, és az a fájdalmas. Szerintem abszolút kibírható egyébként, de ez függ a fájdalomküszöbtől is. Sógornőmnek altatásban csinálták, és ő majd' meghalt tőle.:/
Ne aggódj Kérdező, gondolj a babára!:) Nekem a doki írt fel gyógyszert HSG után, 2. ciklusban jött a baba. Ma 7 hónapos.:) Szóval nagyon megéri, csak erre gondolj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!