Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Kemoterápia után terhesség?

Kemoterápia után terhesség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fiatal, 26 éves nő vagyok, nyirokcsomórák miatt kaptam 18 kemoterápiát, illetve őssejttranszplantációm is volt, ami teljesen megkeverte a ciklusomat. Ezután nagyon kevés esélyem maradt teherbe esni.

Van akinek bármilyen kemoterápia után sikerült még teherbe esnie?

2019. nov. 4. 16:16
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Az orvosod mit mond? A kemoterápia hatása sajnos személyenként változó így ha pld valakinek sikerül sem biztos, hogy neked fog.Ahogy ha neked sikerül sem biztos ,hogy egy másik fiatal nőnek is mázlija lesz.

Pár éve volt egy nő a tévébe, talán a Kandász műsorába akinek mellrákja volt és kemót kapott.Akkor azt mondták semmi esélye arra, hogy babája legyen, aztán mázlija volt és mégis lett nem tudom hány évvel a kezelések és mellműtét után.Szóval bármire lehet esély.

Nem ajánlották kemó előtt a petesejtek lefagyasztását?

2019. nov. 4. 17:17
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Szomszéd családban a nő az első gyerek után mellrákos lett. Kezelés után két évvel újra teherbe esett.

Sajnos náluk csúnya vége lett, még a terhesség alatt kiújult a mellrákja, nem vállalt semmi kezelést, a pici pár hónapos korában elhunyt... aztán az apa a két gyerekkel elköltözött. Még mindig megrendít, ha rájuk gondolok.

2019. nov. 4. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Kemoteápia előtt nem szívtak le petesejtet? Ezt meg szokták pedig kérdezni. Férfiak esetében pedig spermát lehet a meddőségiben fagyasztatni.
2019. nov. 4. 18:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem szívtak le petesejtet, megkérdezték van-e gyerekem, mondtam nincs és nyugtázták ennyi. Viszont nagyon sürgősen kellett a kemoterápia, megvolt a szövettan eredménye délelőtt, délután bevittem az orvoshoz, másnap már kaptam a kemoterápiát. Sajnos nagyon rosszak voltak már a leleteim.

2019. nov. 4. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Nekem egy volt kolléganőm volt így.Azt mondták neki, 5 évet várjon kemo után. Várt, de utána meg nem akart érkezni a baba🙁Nem tudom pontosan, mennyi idő után sikerült, de azt igen, hogy spontán terhessegbol, és már 2 gyereke van.
2019. nov. 4. 23:30
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
2-eshez nagyon hasonló történet van nálunk a csasládban. :( besugárzás + kemó után 10 évvel teherbe esett a rokonunk, tök egészségesen. A terhesség viszont sajnos újabb rákot provokált. Nem lehetett előre látni :(
2019. nov. 5. 10:43
 7/8 anonim ***** válasza:
67%

Mi baj van a válaszommal? Igen, van olyan. Ez volt a kérdés, erre válaszoltam kedves lepontozok.

2019. nov. 5. 23:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ, nekem mindegyik tényleg hasznos volt. Bizakodom akkor, bár az orvosok nem sok jóval kecsegtetnek. Illetve mivel elég súlyos volt az esetem és nagyon sok kemóval múlt el, így mondták, hogy nagy az esélye, hogy visszajön, ezért lehet inkább nem is kockáztatok.
2019. nov. 6. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!