Kemoterápia után terhesség?
Sziasztok!
Fiatal, 26 éves nő vagyok, nyirokcsomórák miatt kaptam 18 kemoterápiát, illetve őssejttranszplantációm is volt, ami teljesen megkeverte a ciklusomat. Ezután nagyon kevés esélyem maradt teherbe esni.
Van akinek bármilyen kemoterápia után sikerült még teherbe esnie?
Az orvosod mit mond? A kemoterápia hatása sajnos személyenként változó így ha pld valakinek sikerül sem biztos, hogy neked fog.Ahogy ha neked sikerül sem biztos ,hogy egy másik fiatal nőnek is mázlija lesz.
Pár éve volt egy nő a tévébe, talán a Kandász műsorába akinek mellrákja volt és kemót kapott.Akkor azt mondták semmi esélye arra, hogy babája legyen, aztán mázlija volt és mégis lett nem tudom hány évvel a kezelések és mellműtét után.Szóval bármire lehet esély.
Nem ajánlották kemó előtt a petesejtek lefagyasztását?
Szomszéd családban a nő az első gyerek után mellrákos lett. Kezelés után két évvel újra teherbe esett.
Sajnos náluk csúnya vége lett, még a terhesség alatt kiújult a mellrákja, nem vállalt semmi kezelést, a pici pár hónapos korában elhunyt... aztán az apa a két gyerekkel elköltözött. Még mindig megrendít, ha rájuk gondolok.
Köszönöm a válaszokat.
Nem szívtak le petesejtet, megkérdezték van-e gyerekem, mondtam nincs és nyugtázták ennyi. Viszont nagyon sürgősen kellett a kemoterápia, megvolt a szövettan eredménye délelőtt, délután bevittem az orvoshoz, másnap már kaptam a kemoterápiát. Sajnos nagyon rosszak voltak már a leleteim.
Mi baj van a válaszommal? Igen, van olyan. Ez volt a kérdés, erre válaszoltam kedves lepontozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!