Kemoterápia után estem teherbe, valaki volt hasonló helyzetben, hogy lehet ezt feldolgozni? Van tapasztalat kemo utáni fogantatásból, egészséges gyermek születéséről?
Nem vagyok a téma szakértője, de a helyedben elmennék valami jó genetikushoz, hogy ott adjanak tanácsot.
IstenhegyiGéndiagnosztika, Czeizel professzor.
Nagyon nehéz lehet, sok sikert kívánok. Ha van valami híred, írd meg kérlek!!! Szorítok, hogy ne kelljen elvetetni.
Annyira nagyon nem értek hozzá, de azért az orvosi előiratból ki lehet olvasni pár okosságot.
Doxorubicinre és bleomycinre 3 hónapot ír, vinblastinra és dacarbazinra 6 hónapot.
Ennek fényében én nem igazán kockáztatnék.
De mindenképpen érdemes szakértőhöz menni, ő talán tud pontos számadatokkal szolgálni, hiszen azért nem mindegy, hogy 90% a valószínűsége valaminek, vagy csak 1%.
De sokig nem érdemes húzni a dolgot (hány hetes vagy?), mert később nehezebb.
5 hét, 5 nap, még nagyon kicsi, 9 mm-es petezsák. Kb. egy hét múlva lehet látni a szívpulzálást az ultrahangon.
Van is lefagyasztva spermiumunk, illetve nekünk a 2 év kivárást javasolták még annak idején, mikor kiderült a betegség, hogy ha majd még szeretnénk kisbabát, de minimum a fél év kell a szakirodalom szerint.
Én ilyet se hallottam még h eseményutáni tabletta bevétele után is lehet teherbe esni, csak nézek értetlenül a világra és próbálok normális maradni. A férjem betegsége alatt azt hittem megerősödtem annyira, hogy úgy éreztem, bármilyen akadály jön az Életben, mindent le tudok győzni. Erre megint olyat kapok, hogy azt se tudom, hogy mit gondoljak (hiszek a gondolat teremtő erejében), ez tényleg velem / velünk történik???
Életekről, sorsokról kell döntenem, mert egy baba nem csak az Én és az ő életét befolyásolja, hanem a családunkét is.
Vagy legyek gyerekgyilkos és édesanya egyszerre úgy hogy meg sem adtam neki az esélyt. Nem találom a helyem, nem találom a gondolataimat, nem jön a belső hang sem, azt hiszem, segítségre van szükségem. Köszönöm h meghallgattok!
Nagyon sajnálom, valóban nehéz helyzet.
Nem akarok hülyeségeket beszélni, inkább nem is írom le, amit gondoltam. :(
Sok sikert!
Jahj Istenem szegénykém, tényleg borzalmas helyzet:(
Nem elég, hogy egy daganatos betegséggel kell megküzdenetek, még jön ez is. Ráadásul esemény utáni mellett...:S Sajnos előfordul ilyen is, az esemény utáni kb. 86%-ban akadályozza meg a terhességet.
Minél hamarabb menj el tanácsadásra, és ha ott sem javasolják a megtartását, akkor szerintem minél hamarabb ess túl rajta. És ne érezd magad gyilkosnak egy percig se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!