Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » IR + PCOS estén eleg ha heti...

IR + PCOS estén eleg ha heti 3x-4× futok azvedzotermi futopoadon?

Figyelt kérdés

2019. okt. 22. 06:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
83%
Még ha vékony is vagy, nem mindegy, hogy milyen a zsír-izom arány rajtad. Lehetsz 52 kiló izmosan is, meg zsírgilisztaként is. Ezért is fontos, hogy ne csak fuss, hiszen futással nem leszel izmosabb. Kellenek az izmok az inzulinérzékenység javítása miatt (is).
2019. okt. 23. 16:56
 12/12 anonim ***** válasza:
50%

Elvileg heti 4-5ször kell olyan edzést csinálni, ami jól megizzaszt és felviszi a pulzusod, de vigyázni kell, hogy nem ess tulzásba, mert ha a annyira intentív ez a mozgás, hogy kb. a halálodon vagy, amikor végzel vele, akkor elkezdesz stresszhormonokat termelni, ami nagyon nem jó pcossel.

11-esnek is igaza van, hogy kellenek az izmok IR-ből való kigyógyuláshoz.

Én amit csinálni szoktam, az heti 2szer edzőtermi edzés (20-25 perc kardió utána 35-45 perc egyik nap felső, másik nap alsó testrész erősítése) heti 2szer 90 perces Hot Yoga (nagyon megizzaszt, így meg tud szabadulni a bőr a méreganyagoktól és ezen kívűl a stressz levezetésére is nagyon jó és utána való nap mindig izomlázam is van)

Vasárnaponként meg ha nem vagyok nagyon fáradt, akkor csinálok egy rövid könnyebb edzőtermi edzést és utána beülök ilyen melegvizes medencébe. (szerencsém van, mert ezt mind, amit leírtam az edzőtermemben meg tudom csinálni)

Ezen kívül az étkezés is nagyon fontos. Én a teljes értékű, nővényi alapú étrendre eszküszöm. :)

Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj. Én nekem szerencsére “csak” pcos-em van, de a régi orvosom kb biztosra vette, hogy IR-es is vagyok tesztek nélkül... aztán a mostani orvosom végre elküldött IRes vérvételre és nem vagyok az, de eléggé utána olvastam a témának :) Amúgy nekem sincsenek súly problémáim.

És ha tudsz angolul akkor a Period Repair Manual és a Happy Hormone Guide könyveket ajánlom :)

2019. okt. 26. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!