Lehetek terhes magas tesztoszteron és DHEAS értékekkel?
Nekem a tesztoszteronom normál, a DHEA-S 1,5 szerese volt a normálnak, ez hirsutizmust is okozott.
25 hetes vagyok, teljesen spontán.
Ha van peteérésed, akkor lehetsz terhes.
2019. okt. 11. 10:43
A dhea magas szint és a magas tesztoszteron lehet mellékvese elégtelenség tünete. Kellene egy jobb olvas.
2019. okt. 11. 10:56
2019. okt. 11. 10:56
Már diagnosztizálták a mellékvese túlműködést.
2019. okt. 11. 11:03
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pozitív választ, és gratulálok a babához :) Peteéréssel is sajnos vannak gondok, ezért vállaltam a stimulálós hónapokat, aminek az lett a következménye, hogy három hónapon belül, másodszor van cisztám, ami most gátolja a normál peteérést. Szóval ez egy ördögi kör... Sajnos sehol nem olvastam/nem hallottam olyat, hogy lehet e ezeket a hormonokat természetes úton csökkenteni, csak fogamzásgátlóval, ami nálam most ki van zárva. De az, hogy neked magasabb értékkel is sikerült, ez nagy reményt ad számomra :) Azt még megkérdezhetem, hogy mennyi idő után sikerült a terhesség?
6/14 A kérdező kommentje:
A terheléses vérvételt követően megállapították, hogy túlműködik a mellékvese, viszont annyira nem, hogy egy bizonyos betegséget jelentsen (CAH), amire kaptam volna gyógyszert. A meddőségi központban két orvos is látta a leleteimet, az egyik ráadásul endokrinologus is, és csak annyit mondtak, hogy lehet problémát okoz, lehet nem, ezt nem tudják biztosra megmondani, és ennyi volt, stimulálnak tovább, amitől csak cisztákat kapok.
8 hónap után sikerült. Ráadásul a prolaktinom is duplája volt a normálisnak.
Ami érdekes, hogy ugye nekem ocsmány szőrös részeim lettek, de ezek egészen mostanáig meg is maradtak. Tehát ha kaptam volna fogamzásgátlót, az sem csökkentette volna a tüneteket. Most túl a félidőn kezdenek kevésbé nőni az államon és a hasamon a szőrszálak.
A 8 hónapot úgy képzeld el, hogy nagyon sokszor nem tudtunk együtt lenni. Nem volt idő, így lemaradtunk.
Ha időben együtt lettünk volna, szeritnem nem lett volna több 3 hónapnál.
Aviva tornáról hallottál? Rengeteg embernek segített, szerintem neked is megérne egy próbát.
2019. okt. 11. 11:21
8/14 A kérdező kommentje:
Utána nézek a tornának, most úgyis egy ideig a stimulálós gyógyszereket nem szedhetem, és lehet az előzmények miatt már később nem is fogom. Köszönöm, hogy írtál és boldog babavárást kívánok 😊
2019. okt. 11. 13:39
Köszönöm :)
Neked is mielőbbi sikeres babavárást :)
2019. okt. 11. 13:55
Kapcsolódó kérdések: