Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ez már PCos? Mire kell számíta...

Ez már PCos? Mire kell számítani? Nehezíti a teherbeesest?

Figyelt kérdés
Menstruáción jó ideje 2-3 napig tart csak s jóval kevesebb mint szokott. Tegnap voltam ügyeleten derékfájás hányinget miatt. Itt csináltak hüvelyi ultrahangot s rm:1.6 mm valamint policytas ovariun szerepel rajta.

2019. okt. 14. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A PCOS-nek 3 kritériuma van, amiből minimum 2-nek teljesülnie kell. Csak az egyik a policisztás petefészek kép ultrahangon.

[link]

2019. okt. 14. 15:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom hogy a policisztás petefeszek azert nem jó jel. Az biztosan neheziti a teherbeesést, hiszen hibás a peteérés folyamata. Engem hasonló dolgok és babatervezés miatt az alábbi vizsgálatokra küldtek: 3-5.napi női hormon vérvétel (kiegészítve a d vitamin, tesztoszteron és DHEA szulfát szinttel) 21.nap progeszteron szint mérés, és egy terheléses cukorvizsgálat. Endokrinológus majd egy jó nőgyógyász tud segiteni.

Peteérés segitésére ajánlani tudom az AVIVA tornát, nàlunk segített.

2019. okt. 14. 15:29
 3/6 A kérdező kommentje:
Peteérésem van. Menstruáció pontos csak rövidebb ideig tart. A mostani ultrahangot menstruáció utáni 2.napon csinaltak.
2019. okt. 14. 19:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hány éves vagy... peteérésem 30 évesen nekem is volt. 35 évesen meg már csak lombikkal sikerült teherbe esnem PCOS-val.
2019. okt. 14. 19:48
 5/6 A kérdező kommentje:
26 éves vagyok s már van egy 5 éves kisfiú lnk.
2019. okt. 15. 06:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem jelent semmit, hogy van már gyereked. Az, hogy policisztás képet mutat a petefészked, azt jelenti, hogy vannak ciklusok, amikor nincs tüszőrepedésed. Mivel amik látszanak az uh-on, azok valójában nem ciszták, hanem meg nem érett és meg nem repedt tüszők, amik nem szabadultak ki a petefészekből középidőben és ott összeestek.

A PCOS-nek 4 féle fenotípusa van. Ezzel is jó tisztában lenni, mert sokan azt mondják, hogy például mindenképp társul inzulinrezisztencia a PCOS-hez... de van olyan fenotípus ahol nem.

Mindenképpen keress egy nagyon jó, témában jártas endokrinológust - lehetőleg ne sztk-sat. Hacsak nem Kecskeméten laksz és dr. Naszódy Péterhez tartozol körzetileg :D mert akkor tb alapon is mehetsz hozzá, mert ő nagyon jó szakember.

2019. okt. 15. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!