Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mitől csökken le hirtelen a TSH?

Pannita kérdése:

Mitől csökken le hirtelen a TSH?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Már 3 inszeminación vagyok túl, sikertelenül. A Tsh-m: 2,3 - 2,1 - 2,3 volt a 3.napi vérvételeken. Kérdeztem a dokit, hogy nem-e kellene levinni 1 körülire.. de azt mondta, hogy tökéletes ez is. De mégsem sikerült az inszem. Szedek szerves szelent, illetve 1 hete jodot. Tegnap saját kérésre elmentem egy 3 pontos IR tesztre, ahol többek között a Tsh-t is nézték. 0,81 lett! Hogy csökkenhetett le hirtelen ennyire?? A jódtól?

2019. szept. 13. 20:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Utolsó: Amíg a pajzsmirigy hormonjaid nincsenek tartósan normális tartományba beállítva, addig minden lombik kidobott lehetőség. Értem, hogy te szeretnéd hogy történjenek a dolgok, de a szervezetedet nem tudod siettetni... Az én orvosom 2 alatti TSH-val kezdett csak lombikot.

Egyéb pm hormonod milyen? Vagy csak TSH-t néztek?

2019. okt. 15. 16:01
 12/19 mapi8 válasza:
Eddig minden eredményem rendben, a pajzsmirigy hormonok is csak a tsh-m magasabb egy kicsit.. természetesen, ha nem megy le a megfelelő tartományba akkor nem kezdjük el, a lehető legjobb eredményekkel és esélyekkel szeretnék elindulni.. neked milyen gyógyszer segített? Esetleg vitaminok kiegészítésként?
2019. okt. 15. 17:11
 13/19 anonim ***** válasza:

Én letroxot szedtem. Majd a tünetek - nem az eredmények alapján - az endokrinológus T3 pótlást is javasolt. Elkezdtem szedni a Cynomelt. Ez hozta meg a sikert. Ezek után lett peteérésem és javultak más tüneteim is. De nekem ez volt a legmarkánsabb. D-vtamint szedtem mellé (Gal K2+D3), plusz magnézium, terhesvitamin, folát (folsav helyett mert MTHFR heterozygota vagyok)

Ezt követően sikerült a lombik.

2019. okt. 15. 18:03
 14/19 mapi8 válasza:
A d vitamint nekem is javasolták, illetve a szelén pótlást is! Esetleg étkezéssel lehet még a tsh értéken “faragni”? Most “őrült” diétába kezdtem.. visszavettem a tejtermékekből, fehér lisztet helyett csak teljeskiőrlésű pékárut eszem és a koffeint/ kávét is a minimálisra csökkentettem..Köszönöm az eddigi segítséget!
2019. okt. 15. 18:49
 15/19 anonim ***** válasza:
Pajzsmirigy gondokra a gluténmentes diétát szokták javasolni. Én nem csináltam.
2019. okt. 15. 19:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Nekem ebben a ciklusban (3.nap volt vérvétel) 1,09 lett a Tsh-m. Nincs semmi igazolt bajom, mégsem jön a baba. Prolaktin volt magas, de már az is 4 körül van. Amiket szedek: E-vitamin, szerves szelén, premens tabletta, inofem, magnesol, jutavit magzatvédő vitamin( jodos), 1/2 bromocriptin, plusz heti 1* szerves jód.
2019. okt. 27. 13:22
 17/19 anonim ***** válasza:
A jód simán tud csalni a TSH-n... Én azt elhagynám és 1-2 hónap múlva újra nézetnék.
2019. okt. 27. 14:39
 18/19 mapi8 válasza:
Sziasztok! A napokban voltam vérvételen és lement a TSH-m 4,7-ről, 1,94re. 😱🙂
2019. okt. 31. 09:24
 19/19 A kérdező kommentje:
Az szuper!! 👏 Nekem is most 1.09 volt, de sajnos így sem sikerült ebben a hónapban.. de 14.en megyünk az első konzultációra (lombik). Addig meg még próbálkozunk 🤗
2019. okt. 31. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!