Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért van az, hogy mindenhol...

Miért van az, hogy mindenhol azt lehet hallani, hogy szükség van magzatvédő vitaminokra? Pont ma hallottam egy olyan esetet, hogy a doktornő "ellenezte", mert állítólag nagysúlyú, nagy fejű babák születnek tőle.

Figyelt kérdés
Én sajnos még nem tartok ott, hogy ilyet szedjek, de szerintem én is fogok szedni. Csak szerintem egy kicsit elgondolkoztató... Hogy pont egy orvos "ellenzi".
2008. nov. 13. 15:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
60%
Én végig szedtem a gravidát mást nem szedtem,panaszmentes volt a terhességem és 40+9 napra született a babóm császárral de nem azért mert nagy volt.3500g 52 cm
2008. nov. 13. 20:32
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

a magzatvedo vitamin szót dr czeizel endre talalta ki, amit en huyesegnek talalom, mert tudtommal a baba az anyukabol szedi a vitaminokat, meg amire szuksege van, nem pedig a "magzatvedo vitaminbol".

szemely szerint en hipp natalt szedek, amit nem lehet egeszsegugyi penztarra venni pár más kismama vitaminnal ellentétben, mert nem igazan vitamin, hanem olyan gyumolcskoncentratum (98%ban termeszetes), ami ilyen.. etrendkiegeszito vagy hogy mondjak.

a 3,9 kilós baba egyaltalan nem nagy, 3,5-4 kilós baba a normális, olvastam valami felmérést, hogy az oriasbebik 5 kilósak, es valóban sokan lettek az utobbi idoben. (en 2,3 kilóval szulettem koraszulott voltam).

(Azt sem szabad elfelejteni, hogy ugye a kismama szules utan par nappal tud csak szoptatni, addig csak elotej van, es erre a gyerek mar a pociban keszul, tehat tok normalis, ha az elso par napban leadja a sulya 10%-át, igy van "kitalalva". )

2008. nov. 13. 22:25
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

Szia! Úgy látom nagyon megoszlanaka a vélemények a vitaminokkal kapcsolatban. Mivel nekem már volt elhalt terhességem, én betartom a dokim és a genetikusom tanácsát és szedem az Elevitet. Persze semmi sem kötelező.

Ha valaki úgy gondolja, hogy nincs rá szüksége akkor ne szedje. Azt viszont, hogy nagy lesz a baba feje a vitamintól egy kicsit túlzásnak tartom. Hiszen a sok gyümölcs és zöldség is tartalmaz vitaminokat, akkor attól is nagy súlyú babák születnek? Szerintem ez alkal kérdése is.

2008. nov. 14. 12:26
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
csakhogy a gyüm., zöldség természetes vitaminokat tart., míg a tabletta szintetikus, tehát mesterséges! csupán ennyi a különbség...
2008. nov. 14. 13:47
 15/15 anonim ***** válasza:
32%
Szia! Még nem várok gyermeket, de azt tudom, hogy nem fogok ilyen "gyógyszert" szedni.Nem tudom, van-e köztetek kémikus, de egyáltalán mi a garancia arra, hogy az van a dobozban, ami rá van írva? Lehet, hogy placebó, de lehet, h egészen más. A legjobbat akarom a gyerekemnek, és nem hiszem, hogy ez az lenne. Mindig eszembe jutnak azok a gyerekek, akiknek nincs kezük meg lábuk, mert az anyáikkal valami speckó terhességi tüneteket csökkentő gyógyszert szedettek.
2008. nov. 14. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!