Miért van az, hogy mindenhol azt lehet hallani, hogy szükség van magzatvédő vitaminokra? Pont ma hallottam egy olyan esetet, hogy a doktornő "ellenezte", mert állítólag nagysúlyú, nagy fejű babák születnek tőle.
a magzatvedo vitamin szót dr czeizel endre talalta ki, amit en huyesegnek talalom, mert tudtommal a baba az anyukabol szedi a vitaminokat, meg amire szuksege van, nem pedig a "magzatvedo vitaminbol".
szemely szerint en hipp natalt szedek, amit nem lehet egeszsegugyi penztarra venni pár más kismama vitaminnal ellentétben, mert nem igazan vitamin, hanem olyan gyumolcskoncentratum (98%ban termeszetes), ami ilyen.. etrendkiegeszito vagy hogy mondjak.
a 3,9 kilós baba egyaltalan nem nagy, 3,5-4 kilós baba a normális, olvastam valami felmérést, hogy az oriasbebik 5 kilósak, es valóban sokan lettek az utobbi idoben. (en 2,3 kilóval szulettem koraszulott voltam).
(Azt sem szabad elfelejteni, hogy ugye a kismama szules utan par nappal tud csak szoptatni, addig csak elotej van, es erre a gyerek mar a pociban keszul, tehat tok normalis, ha az elso par napban leadja a sulya 10%-át, igy van "kitalalva". )
Szia! Úgy látom nagyon megoszlanaka a vélemények a vitaminokkal kapcsolatban. Mivel nekem már volt elhalt terhességem, én betartom a dokim és a genetikusom tanácsát és szedem az Elevitet. Persze semmi sem kötelező.
Ha valaki úgy gondolja, hogy nincs rá szüksége akkor ne szedje. Azt viszont, hogy nagy lesz a baba feje a vitamintól egy kicsit túlzásnak tartom. Hiszen a sok gyümölcs és zöldség is tartalmaz vitaminokat, akkor attól is nagy súlyú babák születnek? Szerintem ez alkal kérdése is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!