Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért van az, hogy mindenhol...

Miért van az, hogy mindenhol azt lehet hallani, hogy szükség van magzatvédő vitaminokra? Pont ma hallottam egy olyan esetet, hogy a doktornő "ellenezte", mert állítólag nagysúlyú, nagy fejű babák születnek tőle.

Figyelt kérdés
Én sajnos még nem tartok ott, hogy ilyet szedjek, de szerintem én is fogok szedni. Csak szerintem egy kicsit elgondolkoztató... Hogy pont egy orvos "ellenzi".
2008. nov. 13. 15:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
42%

én sem szedtem, nekem sem ajánlotta a doki, se a szülésznő. ők is azt mondták, egymástól függetlenül, amit te írtál.

1. nehéz megszülni az óriásbébiket, gyakoribb a császár

2. a nagy súllyal született babáknak több esélyük van a későbbiekben pl. a cukorbetegségre, magas vérnyomásra stb.

ezeket doki mondta, nem én találtam ki.

én aloe vera berry-t ittam, és folsavat szedtem az első 3 hónapban. gyönyörű 3 kg körüli babám született. 4 óra alatt megvolt, pedig első baba. könnyű volt megszülni. nem bántam meg, hogy a dokira hallgattam.

2008. nov. 13. 15:13
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Gratula a Babához! Nagyon sok örömöt és egészséget kívánok Nektek!
2008. nov. 13. 15:15
 3/15 anonim ***** válasza:
18%

Szia! Nálunk gyakorlatilag egyik nap kimondtuk, hogy most már jöhet a bébi, rá pár napra terhes lettem, így nem volt időm előre szedni a vitamint. Amikor a doki megállapította a terhességet rákérdeztem, azt mondta, igazából az előre szedett folsavnak látja értelmét, egyébként én döntsem el, ő se rá, se le nem akar beszélni, de ha 4-5 kilós bébit szeretnék, akkor szedjem. Már nem úgy van, mint régen, manapság minden gyümölcshöz (és ezáltal a vitaminokhoz) hozzá lehet jutni télen, úgyhogy ő inkább a kiegyensúlyozott táplálkozást részesíti előnyben.

A komplex terhesvitaminokkal szerintem az a gond, hogy minden vitaminból a max-ot tartalmazza, az olyanokból is amiket beviszel a szervezetedbe, ezáltal elraktározódik, nagy étvágyat csinál stb.

Egyébként ahol szültem, ott a nagy babás anyukák mind szedtek terhesvitamint.Üdv.

2008. nov. 13. 15:15
 4/15 anonim ***** válasza:
60%

szia én mind a két láynomnál szedtem nagoyn jó volt nem kaptam el semmijen betgséget a férjem infulenzás volt azt sem sőt még náthás sem voltam

szerintem meg nem igaz hgoy angyok lesznek a babák az én lányaim minda kettő 3830g és 52cm volt és simán szültem nagyon könnyen

sőt most is szedem mert jó lenne ha sikerülne a 3 babó is

2008. nov. 13. 15:25
 5/15 anonim ***** válasza:
32%
Én terhesség első felében szedtem, és majdnem 4 kg lett a babám (3900 g), legközelebb csak folsavat és magnéziumot fogok szedni.
2008. nov. 13. 15:27
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
szia, én most vagyok 37 hetes és végig szedtem az elevitet, mellé a maltofert meg a magnéziumot. Semmi gondom nem volt a terhességgel, nem volt hányingerem, nem vizesedtem, nem volt magas a cukrom, és tökéletes lett a vérképem. Eddig 12kg-ot szedtem fel, 52-ről indultam, és szinte csak hasam van, pedig rendesen eszem. Azt nem vettem észre, hogy nagyobb étvágyat csinált volna, igaz előtte is jó étvágyam volt. Végig jó kondiban és egészségesnek éreztem magam, pedig nem tornáztam. Igazából én féltem, hogy hiába eszem gyümölcsöt, zöldséget azok már úgy "agyon" vannak kezelve, hogy nincs bennük vitamin. A baba is jól van nincs nagyobb feje mint az átlagnak és súlyra is teljesen normális. (a 32. héten volt 1997 gramm volt a becsült súlya) A nagy baba szerintem lehet genetika is, nálunk pld mindenki nagy baba volt a családban. A két húgom születéskor 4kg feletti volt, csakúgy mint édesanyám és az ő testvérei is. Nem tudom, én nem hiszem, hogy kimondottan ártalmas, vagy káros lenne a magzatvédő vitamin. Ma már valóban nagyon sokféle élelmiszer kapható, eléggé változatosan lehet étkezni. Lehet, hogy hülyeség, de nekem biztonságot adott a vitamin. Ez csak az én véleményem, remélem segítettem!
2008. nov. 13. 15:31
 7/15 anonim ***** válasza:
24%
kedves 3. anyuka! szerinted a 3,83 kg-os baba nem nagy?
2008. nov. 13. 15:38
 8/15 anonim ***** válasza:
32%
nem nagy sőt pont jó a szobatársam kislánya 1kg-mal volt nehezebb és nagoyn nehezen szült repedt mindenhol és sokat szenvedett nekem mind a két csaj meg volt 3 óra alatt
2008. nov. 13. 15:52
 9/15 anonim ***** válasza:
25%
Szia! Én már kb két hónapja szedem az elevitet és a folsavat mert kisbabát szeretnénk. Volt több vetélésem ezért felkerestünk egy genetikust. Megállapitották, hogy két génemmel is probléma van, de ezekre megoldás a fent emlitett kétféle tabletta. Sőt a genetikusnak is ugyanolyan genetikai problémája van mint nekem és ezért Ő is szedi az elevitet férfi létére.
2008. nov. 13. 17:34
 10/15 anonim ***** válasza:
48%

Hát...nekem egy kicsit erős, hogy vitaminnal "meggyógyul" a beteg génünk.

Nekem is van beteg génem, de egy árva szó nem esett ilyenenkről.

A baba fejlődéséhez szükségesek ezek akkor, ha nem megfelelően táplálkozik a kismama. Azért mert folsav van benne, magnézium, és E vitam, Vas, ezek fontosak. Ha az alap kajába nem viszi a kismama be.

Egyébként a kisfiamat a 21-ik héten meg kellett szülnöm, mert genetikai rendellenessége volt, és SZEDTEM AZ ELEVITET VÉGIG. Meg is hítam tőle (bár ez egyéntől függő), és egy nagy humbug hogy a genetikai betegségeket megelőzzük. Ez csak azért van hogy megvegyétek, és bűntudatot keltsenek a kismamákban, hogy nehogy beteg legyen a magzatuk. Velőcsőzáródási rendellenesség végett szedik(vagyis a folsav miatt, ami nagyobb mg-ban külön is kapható), de ettől még lehet beteg a baba

Természetesen minden kismama arra törekszik hogy egészséges legyen a bébi, persze lehet szedni, de anyáink sem szedték, meg előtte sem, hanem egészségesen táplálkoztak, sok zöldséggel, gyümölcsel.

Na, lehet kicsit össze-vissza írtam most ezt le, de így gondolom.

Lehet most akkor lepontozni.......

2008. nov. 13. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!