Miért van az, hogy mindenhol azt lehet hallani, hogy szükség van magzatvédő vitaminokra? Pont ma hallottam egy olyan esetet, hogy a doktornő "ellenezte", mert állítólag nagysúlyú, nagy fejű babák születnek tőle.
én sem szedtem, nekem sem ajánlotta a doki, se a szülésznő. ők is azt mondták, egymástól függetlenül, amit te írtál.
1. nehéz megszülni az óriásbébiket, gyakoribb a császár
2. a nagy súllyal született babáknak több esélyük van a későbbiekben pl. a cukorbetegségre, magas vérnyomásra stb.
ezeket doki mondta, nem én találtam ki.
én aloe vera berry-t ittam, és folsavat szedtem az első 3 hónapban. gyönyörű 3 kg körüli babám született. 4 óra alatt megvolt, pedig első baba. könnyű volt megszülni. nem bántam meg, hogy a dokira hallgattam.
Szia! Nálunk gyakorlatilag egyik nap kimondtuk, hogy most már jöhet a bébi, rá pár napra terhes lettem, így nem volt időm előre szedni a vitamint. Amikor a doki megállapította a terhességet rákérdeztem, azt mondta, igazából az előre szedett folsavnak látja értelmét, egyébként én döntsem el, ő se rá, se le nem akar beszélni, de ha 4-5 kilós bébit szeretnék, akkor szedjem. Már nem úgy van, mint régen, manapság minden gyümölcshöz (és ezáltal a vitaminokhoz) hozzá lehet jutni télen, úgyhogy ő inkább a kiegyensúlyozott táplálkozást részesíti előnyben.
A komplex terhesvitaminokkal szerintem az a gond, hogy minden vitaminból a max-ot tartalmazza, az olyanokból is amiket beviszel a szervezetedbe, ezáltal elraktározódik, nagy étvágyat csinál stb.
Egyébként ahol szültem, ott a nagy babás anyukák mind szedtek terhesvitamint.Üdv.
szia én mind a két láynomnál szedtem nagoyn jó volt nem kaptam el semmijen betgséget a férjem infulenzás volt azt sem sőt még náthás sem voltam
szerintem meg nem igaz hgoy angyok lesznek a babák az én lányaim minda kettő 3830g és 52cm volt és simán szültem nagyon könnyen
sőt most is szedem mert jó lenne ha sikerülne a 3 babó is
Hát...nekem egy kicsit erős, hogy vitaminnal "meggyógyul" a beteg génünk.
Nekem is van beteg génem, de egy árva szó nem esett ilyenenkről.
A baba fejlődéséhez szükségesek ezek akkor, ha nem megfelelően táplálkozik a kismama. Azért mert folsav van benne, magnézium, és E vitam, Vas, ezek fontosak. Ha az alap kajába nem viszi a kismama be.
Egyébként a kisfiamat a 21-ik héten meg kellett szülnöm, mert genetikai rendellenessége volt, és SZEDTEM AZ ELEVITET VÉGIG. Meg is hítam tőle (bár ez egyéntől függő), és egy nagy humbug hogy a genetikai betegségeket megelőzzük. Ez csak azért van hogy megvegyétek, és bűntudatot keltsenek a kismamákban, hogy nehogy beteg legyen a magzatuk. Velőcsőzáródási rendellenesség végett szedik(vagyis a folsav miatt, ami nagyobb mg-ban külön is kapható), de ettől még lehet beteg a baba
Természetesen minden kismama arra törekszik hogy egészséges legyen a bébi, persze lehet szedni, de anyáink sem szedték, meg előtte sem, hanem egészségesen táplálkoztak, sok zöldséggel, gyümölcsel.
Na, lehet kicsit össze-vissza írtam most ezt le, de így gondolom.
Lehet most akkor lepontozni.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!