Mennyire gyakori hogy a teherhesseg elején ugyan úgy menstruáció van?
Semennyire. Terhesség esetén nincs menstruáció. Menstruáció akkor jelentkezik ha nincs megtermékenyült petesejt ezért leválik a méhnyálkahártya. Legalábbis a menstruáció fogalma ezt jelenti, tehát ha a terhesség létrejön, akkor menstruáció nem jelentkezik.
Vérzés előfordulhat, de az minden esetben kóros és kezelés nélkül vetéléshez vezet a legtöbb esetben.
Jahj ugyan már. Ezen az oldalon érdekes módon mindenki csak és kizárólag menstruáció alatt esett teherbe, természetesen dupla védekezés mellett és még menstruált is végig a terhesség alatt. Hát persze.
3 éve dolgozom szülészet-nőgyógyászaton, de érdekes módon a valóságban még egy olyan nővel sem találkoztam, akinek normál menstruációs vérzése lett volna terhesség alatt éppen pont akkor, mikor amúgy is menstruált volna. Ha valakinek vérzése volt, az vagy hematóma, vagy vetélés, esetleg méhen kívüli miatt volt.
Azok szoktak még erre a "de hát én menstruáltam" szövegre játszani, akiknek 13 hetesen jut eszükbe, hogy nem is akarnak gyereket, de addig valahogy nem értek rá orvoshoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!