Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 17 évesen terhes lenni?

17 évesen terhes lenni?

Figyelt kérdés
Ti megtartanatok a kisbabat? :/

2018. nov. 10. 17:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
84%

Elfogult Anyuka vagyok, de nem kérek elnézést! :)

Ha róluk most lemondasz, pár év múlva úgyis lesz majd babád, rendezettebb viszonyok között. Egy életerős huncutság, aki szerint Apa az Isten, a nejlonzacskó a világ legviccesebb dolga és a cicizés a világ minden bibijét gyógyítja. Elképzelni nem tudom, hogyan néznek azok az anyák a gyermekeikre, akik már túl vannak abortuszon. Nem ítélkezem, az ő keresztjük...

De ne legyenek illúzióink: Elvenni valaminek életét, ami mozog, érez és küzd az életéért, az gyilkosság. Akár egy aranyos kóbor kutya, akár egy magzat. Csak, hát az anya jogai, az anya élete...

Nem ismerjük rendesen a családi viszonyaidat, de az biztos, hogy angyali cselekedet lenne kihordani a babákat, hogy aztán mások életét tegyék boldogabbá. Ha pedig megtartod, szívesen segítek (akár könyvekkel, babaruhákkal), hogy valamivel könnyebb legyen!

2018. nov. 11. 19:56
 22/32 anonim ***** válasza:
74%

Én mindenképp meg. Bár nem ismerem a családi helyzeted, de ettől függetlenül nem javaslom az abortuszt. Ne értsd félre, nem akarlak rábeszélni, hogy tartsd meg a babákat. Csak annyit mondok, hogy ez egy nagyon komoly döntés, ha megtartod őket az egész életed megváltozik.

Én semmi pénzért nem vállalnám be az abortuszt. Az csak az egyik borzasztó következménye, hogy lehet nem lehet már újra gyereked, de ez ugymond gyilkosság is. Ha az Isten úgy döntöntött, neked adja őket, akkor megérdemled, és lesz elég erőd és lehetőséged hozzá. A te döntesed mit teszel, de mindenképpen gondolj Rájuk is. Ha megszületnek, (mégha nem is te neveled majd fel őket) az sokkal jobb lesz számukra, mint ha esélyt sem adnál nekik az életre.

2018. nov. 11. 20:22
 23/32 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Dontesre jutottam/tunk/ a babakkal kapcsolatosan! Atbeszeltunk minden lehetoseget, komplikaciokat (adja isten ne legyen), anyagiakat stb.

Sulit mindenkepp beakarom fejezni most vegeznek az erettsegivel. Legalabb ezt letudnam. Estin vagy magantanulokent ugy beszeltuk. Parom tamogat mindenben amiben csak tud es mondta o is ha mar az isten megadta ezt nekem/nekunk ne szakitsuk felbe es ne legyen abortusz. Mivel o neki van fix munkahelye hogy tamogasson minket termeszetesen nekem is van felretett penzem de kevesebb a diakmunkabol sajnos. Nyilvan felek is mi all elottem de elso sorban a kicsik miatt hogy ne legyen bajuk... Halistennek mivel szuleim kint elnek igy “magamra” voltam es hamarabb megerettem a koromhoz kepest, agyilag maskepp a gondolkozasom is. Bulizni, inni nem jarok egyaltalan.

Orokbeadni nem nagyon szeretnem hisz mar most odavagyok ertuk mar most kepzelem milyen lenne, felszeretnem nevelni oket a parommal!

Abortusz igy vegkepp kiesett.

21-es nagyon koszonom hogy segitenel elso sorban tanacsokat szivesen fogadnek majd! Jol esik ez nagyon !!!

Illetve mindenkinek koszonom a tanacsokat valaszt.. Halas vagyok nektek!

2018. nov. 11. 23:32
 24/32 anonim ***** válasza:
52%
17 éves vagy, de az írásodból lejön, hogy jóval érettebb vagy a korodnál. Sok 25-26 éves olyan kérdéseket tesz itt fel, hogy egy 12 éves szintjét sem ütik... Biztos lesznek nehézségek (nem feltétlenül a korod miatt, máshol is vannak) de ezzel a hozzáállással meg fogod/fogjátok oldani őket. :) Én kívánom nektek a legjobbakat! Boldog babavárást, erőt, egészséget kitartást nektek, és a piciknek. :)
2018. nov. 12. 00:58
 25/32 A kérdező kommentje:

Ez nagyon jol esik! Igyekszem megallni a helyem az eletben plane igy hogy mar nem csak magam miatt kell, hanem miattuk!

Tudom most rengeteg baratnak hitt szemely lefog nezni engem mert varandos vagyok de igy hozta az elet es vallalni fogom ertuk a felelosseget ... Minket valasztottak es el sem hiszem hogy ketto! Halistennek nagyon szuper dokink van aki nem lekezelo velem szemben hiaba tudja egy fiatal “kislany” vagyok.

Remelem jo anya leszek fiatalsagom ellenere is. Es a legfontosabb hogy ne legyen semmi komplikacio a babakkal most szamomra ez az elso!

Drukkoljatok hogy ne legyen semmi bajuk.

Jovoheten megyek orvoshoz ugy kaptam idopontot akkorra kell vegleges dontest leadni hogy mire jutottunk vegul. Dokim is mondta gondoljuk at nagyon ritka az ilyen terhesseg plane fiatalon es eddig mindent rendben talalt.

Megmondom igy oszinten vagyis irom egy percig sem tudtam volna abba a tudatban elni hogy nincsenek tobbe a pocakban es vege ennek a csodanak. Halas vagyok a paromnak is termeszetesen hisz nem hagy cserben ilyen idoszakban is es buszken boldogan vallalja a hatralevo idoket!

Irok meg fejlemenyeket nektek ha kivancsiak lesztek hogy mi lesz a babakkal/velem/velunk! Szep estet mindenkinek!!!!

2018. nov. 12. 01:09
 26/32 anonim ***** válasza:
53%

Boldog baba várást, erőt, egészséget! És kitartást kívánok mindenek felett! Én kíváncsi lennék a továbbiakra, majd jelentkezz, akár üzit is dobhatsz! Drukkolok, hogy minden rendben legyen! :)

20/L

2018. nov. 12. 08:46
 27/32 anonim ***** válasza:
67%
Most megkönnyeztem a döntésed :) bár több ilyen bátor és csodás értékrenddel rendelkező lány lenne, mint amilyen te is vagy. Csodás anya leszel. Kívánok nektek sok örömet, boldogságot, egészséget és szép életet a kis családodnak!
2018. nov. 12. 17:56
 28/32 anonim válasza:
Hú de jóóó! Nagyon-nagyon örülök, hogy így döntöttél/döntöttetek! Várjátok nagy örömel őket, és imádkozzatok, hogy egészségesek és szépek legyenek! Kérd a jó Isten segítségét mindenben, és hidd el Ő mindenben segíteni fog neked! Légy jó és vidám! :)
2018. nov. 12. 20:16
 29/32 anonim ***** válasza:

Gratulálok és jó egészséget kívánok!

19-es válaszoló

2018. nov. 13. 19:31
 30/32 anonim ***** válasza:
Mi újság veletek azóta?
2019. márc. 29. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!