17 évesen terhes lenni?
Azt tedd amit jónak érzel és persze a pároddal mindenképpen beszéljétek át, hogy ki mit gondol erről. Én megtartanám a helyedben főleg így, hogy ikrek. Ha nem az lenne akkor is megtartottam volna annyi idősen is mint amennyi te vagy. Csak gondolj bele mások sokkal rosszabb körülmények között is fel tudnak nevelni gyerekeket. Akkor te miért ne tudnál, ha komolyan gondolod? Nem ide tartozik, de én is nagyon vágyok rá, hogy ikreim legyenek első körben (nálunk a családban viszont előfordult többször). Mi jövőre fogjuk elkezdeni a babaprjoketet, de már annyi idősen is vágytam rá mint te vagy. Sok sikert a döntésedhez és jó egészséget!
21/L
ami ne legyen szempont:
1. mit szólnak a suliban... oh bakker, a sulit kijárod, de utána folytatódik az életed még egypár évtizedig, jó reménység szerint.
2. A párod rád hárítja a döntést, mert te hordozod őket 9 hónapig? De édi!!! 9 hónap kontra évtizedek... rohadtul melletted kell állnia!!!! Nem x hónap múlva, hanem már most! Nekem ikreim (is) vannak, hidd el, ez kemény! Legtöbben nem húzzák ki a 9 hónapot, az ikerterhességek nagy része végződik koraszüléssel és problémákkal. Lehet, hogy csomószor sz.rul leszel te magad is. Együtt kell döntenetek. És hangsúlyozom: nagyon melléd és a gyerekek mellé kell állnia, elkötelezni magát egy életre! És neked is!
Muszáj még megjegyeznem, ha ennyire az elején vagy, hogy még érhet szomorú meglepetés, pl. a köv. UH-on már csak egy baba van... vagy egy sem. Mert az elején sok iker elhal, felszívódik.
S még annyit, hogy a segítséget nagyon meg kell szervezni születésük után, és a köv. években még sokszor... ha nincsenek szüleid (mert ha külföldön vannak, pláne ha engedtek gyerekfejjel összeköltözni valakivel), akkor kb. nincsenek, még ha élnek is.
Össze kell majd dolgoznotok a pároddal nagyon. És nincs olyan, hogy na majd éjjel alszom, na majd hétvégén kipihenem magam, na majd karácsonykor... ezek megszűnnek. Csak a folyamatos munka van, az odafigyelés, akkor is, ha egészségesek lesznek. Ha meg nem, akkor mehet az állandó mászkálás orvosokhoz, meg fejlesztésre, stb. Próbálj ki egy hordozót gyerekkel együtt, kicsit vigyed. Most próbáld elképzelni, hogy a másik kezedben is van egy. Meg a pelenkázó táska tele minden sz.rral, stb. S ez még csak egy-két dolog.
Mindezt úgy írom, hogy én NEM vagyok abortuszpárti, abszolút nem! De kemény csajnak kell lenned, erősnek, találékonynak, furmányosnak. Nincs több gyerekség, nincs összeomlás, nincs nyivákolás, nincs fáradtság, a 17 éves lánykának el kell tűnnie, és a helyébe egy kőkemény nőnek, egy asszonynak, anyának kell lépnie. Máshogy nincs esélyed.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!