Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kislányt szeretnénk. Hogyan...

Kislányt szeretnénk. Hogyan számoljam ki az ovu előtti 4. napot?

Figyelt kérdés

2018. okt. 27. 19:33
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó előtti!

Te vagy az egyetlen aki megértette a dolgot.

A többieknek üzenem: sokadjára sem sikerült felfogni mi a kérdés!!!

Tessék ostoba, rosszindulatú irigykedők:

Czeizel professzor a pályája kezdetén már foglalkozott ezzel, és a munkái nagyon sok nőhöz eljutottak. Az általa leírt „módszer” alapján született babákat Czeizel babáknak hívták/hívják az emberek.

Én magam is ilyen baba vagyok. Anyukám lányt szeretett volna, és a professzor leírása alapján „intézte”, hogy az is legyek.

A módszer rövid lényege

Azt tudjuk, hogy a petesejt XX, a spermium pedig YX kromoszómával rendelkezik. Az egyesülés során így alakul ki az XX kromoszómás kislányok, és az XY kromoszómás kisfiúk. Itt kell megjegyezni, hogy ebben a döntésben a férfié a főszerep. Hisz tőlünk nőktől a csemete csak X kromoszómát kaphat. Tehát a gyermek nemét az apa dönti el – gondoljunk csak bele hány nőt öltek meg azért a történelem során mert nem szült fiút.

Azonban a spermiumok között még ezen túl is van különbség. Az X kromoszómás spermium erősebb, azonban lassabb, mint az Y kromoszómát hordozó társai.

Tehát ha az ovuláció napján történik az együttlét, akkor nagyobb eséllyel a gyorsabb Y kromoszómájú spermiumok találkoznak először a petesejttel- tehát fiú fog költözni a pocakba.

Ha azonban lányt szeretnénk, akkor az ovuláció előtti együttlét lesz a sikeresebb. Hisz a gyorsan mozgó „fiú” spermiumok, elpusztulnak, mire megtörténik az ovuláció. Azonban a lassabb, de erősebb X kromoszómájú spermiumok ott fogják már várni a kilökődő petesejtet.

Itt azonban az időzítés fontos- és ugye ez nehéz döntés is. Ha fiút szeretnénk, akkor az ovulációt megelőző napon és az ovulációkor kell együtt lennünk. Előbb nem érdemes, mert akkor az Y kromoszómájú spermiumok elpusztulnak, mire a petesejt kilökődik. A kitartóbb X kromoszómás spermiumok pedig ott várják az ovulációt.

Ha lányt szeretnénk, akkor pedig az ovulációt megelőző 2. nap után már nem kéne együtt lenni a párunkkal, hisz a gyorsabb spermiumok hamar felérnek.

2018. okt. 28. 22:06
 22/28 anonim ***** válasza:
6%

szeressél EGÉSZSÉGESET, és ne a nemén legyél fennakadva.

szomorú, hogy ilyennek megadatik, más meg éveket vár, mert nem lehet sajátja, na azok a párok mennyire örülnének...akár fiú, akár lány

2018. okt. 28. 23:48
 23/28 anonim ***** válasza:
9%

20-as erről beszélek. Ha csendben maradtál volna... Ilyen az amikor a tudás hiánya csillog. Komolyan az utóbbi időben annyi ilyen van itt. Régebben sokkal okosabb emberek jártak.

Én pl. szeretem a kutatásokat, genetikat stb. onnan ismerem a munkáit, nem a blikkből, de biztos jobban tudja az, aki még utána sem volt képes olvasni, pedig kemény 3 másodperces keresés ha lassan gépelsz.

2018. okt. 29. 05:44
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Hol a hiteles forrás?

2018. okt. 29. 07:56
 25/28 anonim ***** válasza:
Majd tizen pár hét után írd meg nekünk is, hogy sikerült-e a kislány. Érdekelne engem is.
2018. okt. 30. 09:35
 26/28 A kérdező kommentje:
Megírom!
2018. okt. 30. 11:39
 27/28 anonim ***** válasza:
Ha iekr fiai lesznek is azt írja , hogy lány. Na oszt egyébként ugyan mé lennék irígy, borzasztóan örülök, hogy fiaim vannak. Próbálkozhatnánk, ha annyira akarnánk, de fiús anya vagyok.
2018. okt. 30. 15:11
 28/28 A kérdező kommentje:

Hát a szánalmas jelző inkább rád illik, csak azért képes vagy hozzászólást írni, hogy kötözködj.

Szégyen..

Ugyan miért írnám ha fiú lesz hogy lány sikerült?

Ha fiú, fiú nem fogok kétségbe esni, istenem ne irigykedjetek mar ennyire.. pff

Olyan primitívek es unalmasak vagytok

2018. okt. 30. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!