Tényleg ennyire nehéz teherbe esni?
Elkezdtem itt olvasgatni és kicsit ledöbbentett mennyien írják, hogy x év alatt se sikerült, sokadik lombik stb.
Ez tényleg ennyire nehéz?
Máshol meg az van, hogy előváladéktól, egyéjszakásból lett baba.
Itt csoportosulnak a nehezen teherbeesők, mert akinek könnyen megy nem tesz fel kérdést, vagy tényleg ennyire általános ez?
Bőven van példa itt fent mindkét végletre.
Nekünk pl. 2 év 2 hónapja nem sikerül. (Anyukámnak én szinte rögtön összejöttem.) Volt barátnőm, aki megszakítással “védekezett” majd amikor úgy döntött, jöhet a gyerek, jött.
Én inkább azt mondanám, hogy a könnyen teherbeesők csoportosulnak itt. Pont, hogy könnyűnek hiszi az ember, az egy éjszakás numerák miatt,pedig sokkal nehezebb. Ha pont jó időben van együtt a pár, akkor is csak 20% az esélye a teherbe esésnek.
Mi a férjemmel teljesen egészségesek vagyunk, mégis 18 hónap kellett, hogy a lányunk megfoganjon. Ehhez képest az öccse pikk-pakk összejött a negyedik hónapban.
A közeli ismerőseim közül egy van akinek 2,5 éve nem jön a baba, a férfi problémái miatt. A többi ismerősömnek azonnal összejött első hónapban, sőt van akinek pár hónap után megszakítással.
Nekünk 7. hónapban sikerült a fiúnk.
Szerintem itt a 2 véglet csoportosul
Nekünk a 4. Éles hónapban jött össze
Előtte gyakori volt a megszakítás, mert alapvetően nem lett volna baj, ha jön.
Unokahúgomék ak az első gyerek 3 hó alatt
2. Gyerek az 1. Hónapban
A tesójának 8 éve nem megy, most lombikoznak
Unokatesóim közül van akinak 6 év alatt kött össze
Van akinek konondták, h meddő, kihordani sem tudja méh összenövések miatt
Van a baráti körben akinek x vetélés után összejött a hyeeek aztán még 2 simám gyed alatt
Szóval nagyon vegyes
Ide totkán az átlagosak írják a történetüket
Körülöttem mindenki pikk-pakk teherbe esik, őseimmel együtt. Csomó iker is van a családban. Senkinek nem volt ilyen problémája.
Én csak magamat ismerem, akinek lassan egy éve nem sikerül.
Változó... én is látok mindenfélét a környezetemben.
Nekünk az első próbálkozós hónapban sikerült, annyi volt a "taktika", hogy kétnaponta együtt voltunk, hogy biztos ne maradjunk le a termékeny napjaimról. Szerencsénk volt.
Ismerősömnek lecsúszott gumi+esemény utáni tabletta után csúszott be (pont ovulációkor voltak együtt és már nem használt a tabletta, mire bevette).
Unokatesóm 3. hónapban esett teherbe, de sajnos elment az a baba, majd most kezdenek újra próbálkozni.
Sógornőmnek néhány hónap után jött össze, nem tudom pontosan, de 4-5 hónap szerintem.
Másik unokatesómék 6 éve próbálkoznak, már 3 lombikon is túl vannak, és nem sikerül, pedig semmi nyilvánvaló oka nincs a sikertelenségnek...
Szerintem (és a "nagykönyv" szerint) egészséges párnál a néhány hónap (3-6 hónap, ha sokat tudnak együtt lenni és elcsípik az ovulációt) a leggyakoribb.
Az ilyen oldalakon viszont leggyakrabban a két véglet képviselői tesznek fel kérdést szerintem, ezért tűnik néha nagyon könnyűnek, néha nagyon nehéznek.
apai mamám nehezen esett teherbe, mindkét fiára éveket várt..nem volt kivizsgáláson, akkoriban nem volt lehetőség rá
anyai mamám is nehezebben esett teherbe + ő 0rh-...és első szülése után nem kapott ellenanyagot, szóval emiatt vetélése is volt
anyukám nővéremre 2 évet várt, majd bátyjám elsőre összejött, én becsúsztam szülés után első együttlétből(anya mondta)..húgom utánam 9 évvel született,hogy az orvos vmi egészségügyi gond miatt azt mondta anyunak,hogy 90% hogy nem tud többet teherbeesni
nálam bár az első gyerekem nem tervezett, fogamzásgátló mellett fogant
Kistesó első próbálkozásra összejött...nem gondoltam volna,hogy ilyen hamar sikerül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!