Lányok, hogy van az, hogy nem csak az ovulacio alatt eshet teherbe egy csaj? (Mensi utani 14. Napon)
1
A nök ciklusa ritkán 28 napos
Akkor van félidőben a 14. Napon
Nekem spec 24 napos ... 9. Napi ovoláció
2
a spermiumok extrém esetben 5 napog is élnek, de 72 óráig tuti
3
létezik spontán peteérés
U.i.:
Hamarabb szàmolunk úgy, hogy mensi előtti 14. Nap van a peteérés ( az a jó ha ez a szakasz 14 napos.. )
De ugye csak visszaszámolni lehet, előre nehéz ezzel kalkulálni
Ahogy írták eleve nem "mensi után", hanem előtt 14 nappal van átlagosan.
28 naposnál esik csak 14. napra, amit szintén nem a "mensi utántól" kell számolni, hanem a vérzés első napja a ciklus első napja.
32 naposnál: 32-14=18. nap a feltételezett ovu napja.
A hímivarsejtek pedig 3-5 napot is simán kibírnak odabent várakozással.
5+5+14=24 napos ciklusnál már komoly esélyetek van, hogy ezt elszámoltátok.
És bármikor lehet hosszabb rövidebb ciklus egy nő életében, akár a stressztől is.
NINCS SPONTÁN PETEÉRÉS!!!!!!!olvassatok utána
-lehetséges,hogy megcsúszik az ovuláció egyéb dolgok miatt
-hosszabb ciklus esetén is később van ovuláció
-luteáris szakasz rövid ill. hosszú
-alapból kimarad az egyik hónapban a peteérés, de van vérzés, akkor általábab a következő peteérés korábban történik
ezek a tényezők miatt is hiszik, hogy van spontán peteérés
pedig tévhit,hogy orgazmus és egyéb más kiválthat
Csak ovulaciokor lehet teherbe esni, viszont nem bizti, hogy menzesz elott 14 nappal van az ovulacio.
Bar kicsi a terhessegre az esely, en elgondolkodnek minel gyorsabban az esemenyutani tabletta lehetosegen.
Hat ez engem is regota foglalkoztat! Nem hiszek a spontan peteeresbe! Nekem 26naposak a ciklusaim igy 12.napon van ovum. Ez elott 2-3 nappal kell egyutt lenni hogy baba legyen! Utana ketlem hogy teherhes tudnek lenni. Volt olyan hogy a ciklus 17.napjan lecsuszott a gumi es minden bennem kotott ki! Igazabol nem bantam volna ha baba lett volna igy nem vettem be gyogyszert. De meg sem lettem terhes sem!! Ugy
hogy sok minden szerintem attol fugg kinek milyenek a ciklusai. Mennyire pontos vagy epp pontatlan.
Most babat szeretnenk igy elkezdtem Lh teszteket csinalni csak hogy megbizonyosodjak arrol tenyleg 12.napon van e
ovulaciom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!