Kérdésem a következő lenne: Elképzelhető, hogy teherbe estem?
22 napos ciklusaim vannak. A menstruációm 4 napján együtt voltam a párommal reggel is és este is. Mind a 2 alkalom "sikeres" volt. A 4. nap a menstruáció végét is jelentette. Az ovulációs tüneteim pedig a menstruáció után 3 napra jelentkeztek nyálkás fehéres folyas.
Most igy alakult az együttlét. Sokszor nincs itthon a munkája miatt és babát tervezünk.
Tudom,tudom,tudom
Ha szex van és nem védekezünk, elképzelhető.
A spermiumok 2 napig vagy 3 napig életképesek a petesejt 12-48 óráig.
Elolvastam mindent.
Kérdésem a következő lenne:
Elképzelhető,hogy teherbe estem?
Lehet menstruáció után rögtön peteérés?
Mivel rövidek a ciklusaim,hamarabb történik a péteres is, mint egy normál ciklusnál.
Lehet a menzesz után (meg elötte is) terhesség, söt a menzesz alatt is sok nö esik teherbe, ugyanis peteérés ba´rmikor lehetséges.
Ha nem védekeztetek, akkor böven lehetsz terhes.
22 napos ciklussal tankönyv szerint 8. napon van ovud.
4. napi együttléttel összehozni már nem lehetetlen. Főleg ha nem akarod.
A petesejt csupán 6-12 órán át megtermékenyíthető,a legfrisebb infók szerint.
A spermiumok pedig 4 napig is vígan elélnek benned,extrém esetben akár 5-7 napig is.
Jól írja a 2-es,ha a 8.nap körül van ovulációd,akkor nem kizárt,hogy teherbe eshettél.
Mondjuk az,hogy mi hogy látjuk ezt a dolgot,az semmit sem befolyásol.
1.hozzászóló. köszönöm válaszod
2.hozzászóló szeretnénk ha összejönne babát tervezünk,mint írtam. Koszi a további infót.
3.hozzászóló. igen,mert a lutealis fázis hossza elvileg állandó 14 nap.
12 nap múlva kell megjönnie. Most a 12 nap örökkévalóságnak tűnik számomra. Már egy babát elvesztettünk.
Egy baj van türelmetlen vagyok.
Igen,tudom,hogy mit ír a szakirodalom vagy mit írtok ti segítő válaszként úgymond nem számít,mert nem látunk saját magunkba és nem tudjuk halál pontosan,hogy mi mikor megy végbe a szervezetünkben.
Kíváncsi vagyok,hátha van valakinek tapasztalata, a kérdésemmel kapcsolatban. Vagy van ismerőse aki hasonló cipőben járt.
Én 1-2 nappal a menzesz előtt voltam együtt a párommal, elvileg nem voltam termékeny mégis terhes lettem. Most tervezzük a másodikat. Ahogy elmúlt együtt is voltunk, megint csak nem a termékeny napjaimon, 3-4 hét és kiderül jön-e a baba.
Azt azért hozzá teszem a naptár semmit nem ér, ha nagyon ismered a tested jelzéseid akkor tudod mikor van peteérésed én soha nem figyeltem, egyszerűen élvezem az együttléteket a párommal aztán jön az izgulás :)
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!