Terhesség dilemma. Nyáron vagy télen?
Szép dolog, hogy te mit akarsz más hogy mikor jön össze.
Amúgy télen is vannak gyümölcsök, szeptemberben is lehet 35 fok. Amúgy ti csak gyümölcsöt esztek vagy mi?
Én a 2. Trimeszterben voltam, amikor nyár volt. Arra még azt mondom, hogy hagyján, bár már 25. Héttől nehézlégzésem volt (augusztus). Ősszel nyilván nehezebb volt már nagy hassal az öltözködés, de sikerült egyedül megoldanom.
Most a 2. Terhességemmel teljesen kimaradok a nyárból, aminek nagyon örülök, hogy így sikerült.
Én nem időzítenék arra direkt, hogy nyáron szüljek. Amúgy is akkor fog jönni a baba, amikor akar, ha mindent megteszel a "siker" érdekében, akkor is kb. 25% esélyed van rá, hogy abban a hónapban sikerüljön.
Nekem a lányom júliusi. Második gyerekkel úgy voltam, hogy ha lehet, inkább télre jusson a vége, mert szörnyű volt. 2015 nyara, kb nonstop hőségriadó volt, amint bejött a meleg, vizesedtem, izzadtam, mint egy ló folyton, és még egy medencébe se mehettem be. Aztán megszületett a baba, és 6 héten át kínlódtam a dögmelegben a pici babával, akit még egy kád vízbe se tudtam berakni, hogy jobb legyen neki. A lakásban is 32 fok volt, éjjel 30. Túléltem, persze, de azért ha egy mód van rá, ilyet többet ne... Szóval most másodjára rápróbáltunk, hogy télre hozzuk össze, szerencsére egyből össze is jött, január közepére várjuk a babát.
De amúgy itt mindenki le fog oltani, hogy úgyse jön össze hamar, fölösleges tervezni. De én azt mondom, egy próbát megér, nem mindenki esik nehezen teherbe, nekem mindhárom terhesség első hónapban sikerült (az első nem maradt meg, ezért lesz most második baba). Simán lehet, hogy te is szerencsés vagy, és sikerül rögtön, és akkor születik, amikor szeretnéd.
Első gyerekem tél végén született, a második ősz elején.
Borzasztó volt nagy hassal 40 fokban. Vizesedtem. A frontok jöttek-mentek és a fejem is sokat fájt. Légkondit nem bírtam, így otthon is szauna volt.
Télen nekem komfortosabb volt a nagy pocakkal.
Szóval ha lesz harmadik én inkább télen szülnék.
Persze fontos az, hogy egészséges legyen.... De ha tudom befolyásolni, hogy mikor kezdünk próbálkozni, akkor én már tettem egy lépést azért, hogy nekem is jó legyen. Innentől kezdve a babán múlik mikor jön.
A második babát is télre terveztük. Kiindulva abból, hogy az első 3 hónap alatt jött össze. A tesó elsőre. Szóval ennyire lehet tervezni. 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!