Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ezt tényleg így kell? Klasszik...

Ezt tényleg így kell? Klasszikus módon már senki sem próbálkozik?

Figyelt kérdés

A baráti társaságomban egyre több a baba projekt ( már ettől a szókapcsolattól is rosszul vagyok) 30 éves nőként abba a korba értünk, hogy sokunknál jön az első gyermek vagy épp tervezzük. Azt tapasztalom náluk (és itt GYK-n is) , hogy mindenki naptárról, ovu tesztről, hőmérőről, kódszavakról pl dpo stb. beszél. Az egész "projekt" tervezett és kiszámolt, apajelöltnek megfelelő időben szólva na most kéne együtt lenni. Ezt tényleg így kell? Én mindig úgy gondoltam, ha elhatározásra jutunk elhagyom a gyógyszert és együtt leszünk amikor és ahányszor jól esik és egyszer csak jön a pozitív teszt, megfogan a szerelem gyerek. Ezt így csinálta még valaki? A sok tervezéssel nem veszik el a varázsa? Nekem olyan erőltetettnek tűnik ( főleg amikor a férfit csak bizonyos napokon rántják ágyba..) persze amikor egészségügyi oka van azt megértem, de első pár hónapban nem lehetne csak a "véletlenre" bízni? Nem első perctől kalkulálni?

Ti mit gondoltok erről?

Ha apukák is olvassák a ti véleményetekre is kíváncsi lennék, hogy viseltétek, ha nálatok is ilyen szervezett volt a folyamat?

Egyáltalán a nők ezeket a dolgokat elmondják a párjuknak? pl. hogy mérik a hőt meg nézegetik a ovulációt stb.?

2018. szept. 8. 21:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem két dolog játszik közre. Egyrészt 30 x felett úgy hallják mindenhonnan a nők hogy egyre nehezebben jön össze a baba csak úgy spontán.

Ezért nagyon rafeszulnek a dologra. A másik hogy mostanság az emberek mindent agyon szabályoznak agyon szerveznek, nem képesek várni türelmetlenek.

Ha ők kitaláltak hogy a baba projektnek most van itt az ideje akkor márpedig most kell sikerüljön.

Nem ér rá várni...

Mi is úgy voltunk mint egy előző válaszoló, egyszerűen élveztük hogy nem kell gumival szerencsétlenkedni. A ciklusom is eléggé összevissza volt de gondoltuk jön ha akar. Jött is hamar a kisfiunk bár csak 26 és 28evesek voltunk

2018. szept. 9. 06:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem első hónapban még mindenki klasszikusan próbálkozik, aztán a sikertelen hónapok után jönnek az egyéb dolgok.
2018. szept. 9. 07:59
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy érdekes kérdés. Mivel azt írják, érdemes 2 naponta együtt lenni és a pozitív ovu teszt környékén pedig naponta, így azért nem sajnálom annyira a férfiakat a tervezésért, hiszen ez többnyire több, mint ami azelőtt volt...:D

Mi az első 2 hónapban simán csak együtt voltunk (naponta, kétnaponta, ahogy sikerült), de aztán azért megfordul az emberben, már aki ilyen típus, hogy add uram Isten azonnal...és akkor jönnek az egyéb praktikák. Mondjuk a hőmérőzés nálunk nem, de az ovufigyelés igen, meg a tesztelés. Nem idegbeteg módjára, de azért aki tudatosan figyel ezekre és mondjuk tervező, esetleg szorongós típus eleve, az ezt a dolgot sem kezeli úgy, hogy pillangóként szállunk a mezőn.

Te csináld, ahogy neked tetszik, és a férjednek. Ha 30 felett úgy érzed, ráértek, akkor rá is értek, ezen ne aggódj, hogy mások hogyan csinálják. Az ő életük. Lehet, hogy te sokkal lazább vagy náluk eleve mindenben, vagy ők sok sikertelen hónapon vannak túl.

2018. szept. 9. 09:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, először mindenki úgy van, mint te. Aztán ha pl félév múlva még semmi, akkor jönnek a felsorolt dolgok.

Unokatestvéremék mindent megpróbáltak, mire másfél év múlva kiderült, sajnos nem lehet természetes úton, akkor jött a beültetés. (Az első gyereke anno 21 évesen véletlen csúszott be, miután azt mondta neki a doki, hogy nem biztos, hogy lehet, és 3 alkalommal nem védekeztek az akkori barátjával.) A beültetés meg negyedszerre volt csak sikeres.

Nekem az első meg a második is úgy jött össze, hogy riogatott mindenki, ha x év után megszakítás mellett nem lettem terhes, mert az nem védekezés, akkor biztos gond van. Gondoltam, tesztelem, mekkora a gond. A 2 között eltelt mondjuk 7 év, a 2.gyerek előtt unokatesóm példájából ítéltem, áh, úgyse lesz, vagy csak kb fél év múlva. 2.hónapban már nem jött meg, ott volt a pozi teszt.

A 3. sem volt tervezve, de tudtam, hogy akkor van ovulációm (ezt megemlítettem a páromnak előtte, hogy "pont most van", amúgy megszakításoztunk mindig. Azon az egy estén meg ő volt úgy, hogy na mi történik vajon, ha bent hagyja... Hát mi... 1 hónapos lesz :))

2018. szept. 9. 10:36
 15/17 anonim ***** válasza:
61%
Köszi a lepontozást, nem értem ha véleményt kérdeznek, utána minek lepontozni ha vkinek más ??
2018. szept. 9. 10:59
 16/17 anonim ***** válasza:

Velem az a baj, hogy tökéletesen értem a test működését, a biológiai folyamatokat, mert ez a szakmám. Innentől képtelen vagyok nem végig gondolni :D

persze a klasszikusság híve vagyok, és abszolút igazad van, de hogy felejtsem el a tudást? Meg mellé a cuki kisbaba ruhákat... :D

2018. szept. 9. 11:09
 17/17 anonim ***** válasza:
32%

8 éves a kisfiunk. Amikor tervezetük, őszintén megmondom, hogy azt sem tudtam, hogy létezik olyan, hogy ovulációs teszt.:)

Semmi értelmét nem látom. Ha két ember egészséges, akkor úgyis összejön a baba. Az meg, hogy 3 hónap után vagy 7 hónap után, kit érdekel? Arról nem beszélve, hogy számomra a szex nagyon fontos a kapcsolatban, nálam az a vágyakról, a közös élvezetről szól, nem arról, hogy gyereket csináljunk. Az egy dolog, hogy így készül a baba, de soha nem tudnám időzíteni, vagy sűrűbben, vagy ritkábban csinálni annál, mint ahogyan vágyom rá. Tehát mi akkor voltunk együtt a férjemmel, amikor vágytunk egymásra, az együttlétre. Bő fél év alatt össze is jött. Nem két napoztunk, volt, hogy egy nap többször is csináltuk.

Sőt, a tesztelést sem spiláztam túl. Kivártam a leghosszabb ciklusomat, ami 1 héttel több volt, mint amikor egyébként meg szokott jönni és akkor teszteltem. Tök egyértelmű volt az eredmény. Nem kellett kérdést kiírjak róla, meg tesztet feltennem ide. A tüneteimet sem figyelgettem, a testemet sem.

Szerintem egy idő után inkább megöli a kapcsolatot az időzített babatervezés, mint a spontán próbálkozás.

2018. szept. 9. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!