Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Három- vagy többgyerekes...

Három- vagy többgyerekes anyukák, hogyan döntöttétek el, hogy jöhet a harmadik baba?

Figyelt kérdés

2,5 és egy 1 éves gyerekeink vannak, sosem állt távol tőlünk a három gyerek gondolata, de igazán nem tudtuk, hogy vállalunk-e harmadikat.

Pár hete viszont egyre erősebben érzek egy vágyat, hogy szeretnék még egy kisbabát. A férjem bizonytalan, mert sokszor nem könnyű a két kicsivel sem, habár szerencsére van bőven segítségünk.

Nyilván a döntést csak mi hozhatjuk meg, és nem is a válaszok alapján fogjuk eldönteni a kérdést. De nagyon érdekelne, hogy mások milyen szempontokat vettek figyelembe, vagy mit mérlegeltek mielőtt úgy döntöttetek, hogy nagycsaláddá váltok?

2018. márc. 23. 12:42
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
CSOK rásegített
2018. márc. 23. 13:12
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

2 lányunk volt, szerettünk volna egyvfiut. A kicsi 1 éves korában éreztük mindketten jöhet a pici.

Juniusban születik,ö is lány ledz,de nálunk a 3 vég szám,ennyi lánnyal birunk el :)

Az döntött nálunk,hogy mindketten akartuk épp akkor.

2018. márc. 23. 13:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát nálunk ez nem opció, mivel van már házunk, és ha később nagyobba is költöznénk, ki tudja, hogy lesz-e még CSOK.
2018. márc. 23. 13:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Három lány, nem semmi :) A négyet valahogy én sem tudom elképzelni, bár lehet ha lesz harmadik egy év múlva megint, úgy érzem, hogy jöhetne még egy. Nálunk egyelőre egy fiú egy lány van.
2018. márc. 23. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Hú, nehéz volt eldönteni, még kérdést is kiírtam én is róla. 😁

Ami fontos volt, az anyagiak, (minden terhesség előtt kiszámoltuk, mennyi bevétel várható a következő években), és a közös döntés.

Írhatsz pro és kontra érveket is, sokaknak bevált már.

2018. márc. 23. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Az első perctől kezdve 4-et akartunk. 😊
2018. márc. 23. 14:21
 7/8 anonim ***** válasza:
A harmadik gyerek eldöntötte helyettünk.
2018. márc. 23. 15:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóhoz hasonlóan :)

Illetve szerettük volna 2020-ra.

Tavaly novemberben átestünk egy költözésen. 3 hét rokonoknál tartózkodás után beköltöztünk az új helyre, ahol végre csak mi voltunk, meg a gyerekek, másnap már igencsak egymásnak estünk, és ez az egy alkalom volt, hogy nem védekeztünk, pont peteéréskor történt.

Először bepánikoltam, mikor kiderült. Mostmár nagyon várjuk :) Szintén 2 lány után, és esélyes, hogy ő is az, de még nem mondták biztosra.

Nagylányom majdnem 9, a kisebbik meg 2 éves lesz, mikorra megszületik a baba.

2018. márc. 23. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!