Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Párommal megbeszéltük, hogy...

Párommal megbeszéltük, hogy gyereket szeretnénk, de?

Figyelt kérdés

Szóval 2-3 hete leültünk, és megbeszéltük, hogy indulhat a babaprojekt. Építkezünk, pont ideális lenne, ha teherbeesnék mondjuk elsőre, mivel munka mellett levelezőn egyetemre is járok, még szakdoga időszak előtt szülnék.

Párom is így vélekedett, viszont azóta akárhányszor szexelünk, idő előtt kihúzza.

Kérdeztem, azt mondja még várna pár hónapot. A gond, hogy ha mostanában nem kezdjük el, akkor 5 év múlva tudnék munka miatt gyermeket vállalni.

Igazából csak megerősítést szeretnék, esetleg nálatok volt ilyen, hogy a párotokban kicsitt később "ért" meg a dolog?

Még annyi, hogy nap közben többször poénkodik a dologgal. Lehet csak fél?

27n,35f 6 éve együtt

2018. márc. 13. 12:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Öcséméknél lesz baba, így folyamatosan bombáznak minket is. Sógornőmnek vettem baba naplót, amit párom nagy lelkesen eélkezdett lapozgatni, és közölte, mi lenne ha..ekkor leültünk, hogy akkor tervezzük meg a dolgokat. Utánanéztünk csomó dolognak, számolgattunk, stb. És itt tartunk most. Egyáltalán nem győzködöm, úgy értelme sincs szerintem, csak rosszabb lenne. Én megvárom, nem stresszeltem azóta sem. Ő olyan egyébként, hogy nem nagyon mer új dolgokat kipróbálni, sokat hezitál mindig, sőt még hozzájön az is, hogy pasi, így ezért gondoltam azt, hogy talán beijedt.
2018. márc. 13. 13:23
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Gondolom azért kezdtél bele a suliba, mert abban a szakmában szeretnél dolgozni. És gondolom, fontos neked. Tehát nem kellene elhanyagolni. Párod amúgy sem nagyon hajlik a gyerek témára, így adott a dolog.
2018. márc. 13. 13:23
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is úgy volt, mint a 10-esnél, megbeszéltük, hogy jöhet, aznap már nem védekeztünk és kész. Jóval fiatalabb volt a férjem, kb. egy 10-essel a tiednél (én másfél évvel idősebb vagyok nála), de nem volt bizonytalan, nem gondolta meg magát az utolsó pillanatban.

(Amúgy nekünk összejött elsőre, de sajnos el is ment, szóval ennyire megtervezni tényleg nem lehet, hogy ne férjen bele pár hónap csúszás, nekünk végül az elhatározástól számítva másfél év múlva lett így babánk).

Azóta eltelt 4 év, most "készül" a második baba, szintén megbeszéltük, hogy oké, akkor jöhet, és nem védekeztünk utána, ismét nem visszakozott egyikünk sem. Előtte most a másodiknál dilemmáztunk hónapokig mindketten, de amikor kimondtuk, hogy na mehet, akkor már nem.

Nekem az az érzésem, hogy a párod elég szépen betojt így hirtelen. Én nem gondolnék feltétlen arra, hogy tuti egyáltalán nem akar gyereket, amint írod, máskor is parázik a nagy lépésektől. Adj neki időt, mondjuk 2-3 hónapot, hogy eméssze a témát, aztán kérdezz rá újra, hogy mi a helyzet.

2018. márc. 13. 14:14
 14/18 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj, de én sem értem ezt az 5 évet. Egyébként meg, ha ő várna még, akkor nem szabad erőltetni...üljetek le újra és beszéljétek át, bár 35 évesen már illene neki eldöntenie, hogy mit akar.
2018. márc. 13. 15:34
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én párom ugyanezt csinálta. Megbeszéltük hogy oké,baba és mégis kivette idő előtt. Újra leültünk átbeszélni, megijedt mint kiderült. De utána már tényleg bele vágtunk. 1 év után sikerült teherbe esnem de el is ment a baba. Azóta sem sikerült. Szóval attól hogy te eltervezed nem bizzos hogy úgy is lesz. Minden esetre sok sikert hozzá.
2018. márc. 13. 15:34
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat..
2018. márc. 13. 15:35
 17/18 anonim ***** válasza:
73%

Feltételezem jogot hallgatsz és a szakvizsgához szükséges gyakorlati idő a 3 év. Kicsit offolok, csak leírom a saját tapasztalatomat, ha nem baj.

Én már végeztem egy pár éve, diploma után dolgoztam 2 évet, majd jött a baba. Ugye így nem tudtam szakvizsgára jelentkezni, nem volt meg a 3 év, pedig a kicsi mellett le tudtam volna, áldott baba volt. Aztán visszamentem dolgozni, meglett a gyak.idő, majd terhes lettem és 10 hónapja született a kicsi. Álombabának tűnt ő is, elkezdtem tanulni, majd fordult valami a kicsinél, éjszaka nem alszik, nappal meg már a nagy nem alszik, így fizikailag és mindenhogy kivitelezhetetlen most a szakvizsga, hiába vettem már át az eut, gyűjtötem össze a vegyeshez a tanulnivalót, jegelődik a téma. Ezt csak azért írtam le neked, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen gyereket "dob" a gép, ezt kalkuláld bele a terveidbe mindenképpen.

A férjed meg berezelt.

2018. márc. 13. 21:24
 18/18 anonim ***** válasza:

Én már 1 éve terveztem, hogy szeretnék babát 27L! Párom (28) mondta, hogy ő nem érezte készen magát erre a dologra. Elfogadtam vártam és a munkám miatt (szerződés) 2017 októberéig nem lett volna annyira jó, ha összejön, így leültünk és átbeszéltük, hogy novemberben akkor neki állunk és úgy is lett. Sajnos azóta nem jön a baba, pedig sajnos én naívan azt gondoltam, hogy pontos a ciklusom, így tuti elsőre összejön. Azóta máshogy látom és bízakodunk, hogy hamarosan sikerül. :)

Szerintem beszélj újra a pároddal. Az sem jó, ha azt mondja akarja, de közben meg nem... :(

2018. márc. 17. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!