Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 19 éves vagyok utolsó évem...

19 éves vagyok utolsó évem van a gimiben és 6. hetes terhes vagyok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
A szüleimre nem számithatok mert kiraktak otthonról. Van barátom akivel szeretjük egymást de nem tudjuk hogy mi lenne a jó

2018. febr. 26. 10:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
92%
Szia! Az érettségidet le tudod tenni a terhességedtől függetlenül ebben a tanévben, tehát egy középfokú végzettség megszerzésében nem hátráltat most a baba. Én a helyedben megtartanám, igénybe vennék támogatásokat, segítségeket. Nem tudnék együtt élni azzal, hogy elvetessek egy gyereket, neki tuti nem ez e legjobb megoldás, a halál sosem az, legfeljebb akkor, ha saját maga gondolhatja át az ember, nem más dönt róla. Híd alá menni manapság nem kell senkinek, vannak anyaotthonok stb. Vedd fel a kapcsolatot válságterheseknek segítő emberekkel, pl. velük: [link]
2018. márc. 1. 15:48
 22/27 anonim ***** válasza:
56%
És ha az én 14 éves lányom esne teherbe, akkor bizony vállalnám, hogy akár felnevelem én helyette. Elvégre valahol csak az én hibám is, ha 14 évesen terhes lesz...és nem gondolnám úgy, hogy bűnhődjön ezért azzal, hogy vagy kaparásra megy (az unokámmal!) vagy azzal, hogy lemond a tanulásról. A társadalom és a család kudarca valahol, hogy egy fiatal tinilány életét derékba tudja törni egy gyerek. Az azt jelenti, hogy nem segítették őt megfelelően a szülei. Az én gimistársam 16 évesen szült, mégis velünk érettségizett, igaz, magántanulóként. Ehhez pusztán a szülei kellettek, akik támogatták, és ő maga. Egy 2-3 éves gyereket meg már lehet bölcsibe, oviba járatni, addig az anya tud OKJ-t, ne adj'Isten, fősulit vagy egyetemet végezni. Ha hajlandó lennék addig eltartani a nem szült gyerekemet, akkor a szültet és az unokámat is hajlandó lennék. A gyerekem mindig a gyerekem lesz, akkor is, ha nekem nem tetsző dolgot csinál, pl. 14 évesen szexel, az unoka is a vérem, függetlenül attól, mikor érkezik.
2018. márc. 1. 15:54
 23/27 anonim ***** válasza:
19 éves, nem 14. Elvileg felnőtt nő
2018. márc. 1. 18:52
 24/27 anonim ***** válasza:
37%
Felnőtt és bajban van. Segítenék neki felnevelni én is. Akik döngetik a mellüket, hogy na nehogy már, belegondolnak abba, hogy nekik is jól jött volna a segítség, bármikor? Amikor megszületik egy kisgyerek bizony jól jön, ha valaki mellettünk van. A férfiak egy része meglép és otthagyja "gálánsan" a felnőtt nőt is. Akkor minden gyereket, akit az apja "nem akar" vigyünk a temetőbe? Az, hogy a pasik mit mondanak egy dolog, de nőként, anyaként nem állhatunk úgy a lányaink mellett, hogy mehet, ahová akar, mert terhes lett! Kedves kérdező! remélem, hogy megtartod a picit! Bármilyen kilátástalannak tűnik a helyzeted, azért remélem a családodban beindulnak a családvédő folyamatok. Legtöbbször azért rájönek az első felháborodás után, hogy a gyereküknek segíteni kell (és az unokájuknak)! remélem ez mihamarabb bekövetkezik, vagy legalábbis azután, hogy eltelik a bűvös 12. hét, amíg meg lehet szabadulni a picitől... Ha a barátod melletted , mellettetek áll, azért az jó hír! Legyél határozott és állj ki a gyermeketekért! elsősorban neked kell megvédened és oltalmaznod! Később, ha majd felnő, emlékezz, ha lányka van a pocakodban, hogy Te másként reagálj!
2018. márc. 2. 07:32
 25/27 anonim ***** válasza:

Ha szeretitek egymast a paroddal, akarmilyen nehez helyzetben is vagytok, most egy kis kulon csalad lettetek, kozos gyermekkel. :) es szerintem a szive melyen mindenki erzi, hogy a ti esetetekben a legszomorubb kimenetel az lenne, ha elvetetnetek a picit.

En a helyedben (de ez en vagyok), harcolnek h a pici elhessen es minden segitseget megragadnek. Ha a parod oldalan mar erzed a tamogatast, az mar egy jo kiindulo pont. Hidd el, tapasztalatbol tudom, h a kezdeti nehezsegek oldodnak idovel. Amikor a pici 1 eves lesz, bolcsibe jarhat, te meg ugyanugy folytathatof a sulit, vagy dolgozhatsz, mint mas. (Nem katasztrofa a bolcsi, a mi szuleink idejen, mindenki fel eves koratol bolcsodes volt, megis felnottek igy generaciok)

En szurkolok nektek, higgy magatokban!

2018. márc. 6. 22:42
 26/27 anonim ***** válasza:
Szia kérdező, hogy sikerűlt ? Maradt a baba?
2018. márc. 25. 21:24
 27/27 rencsi0526 válasza:
Védekezni kellett volna.
2018. márc. 27. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!