19 éves vagyok utolsó évem van a gimiben és 6. hetes terhes vagyok. Mit csináljak?
"Aki írta hogy a fiú szülei mit szólnak"
Én írtam. És nem lényegtelen. Fiús anyaként mondom, ha az én gyerekem ilyen helyzetbe került volna, és megtartanák, támogatnánk őket benne.
Igen azért család a család, mert összetartanak, de ne akarjunk már mindent ezzel a jeligével megmagyarázni. Az egy dolog h összetartanak és segítik egymást, de ez nem azt jelenti hogy nyugodt szívvel szülhetunk a szülők nyakára!! Azért álljon már meg a menet... Egy dolog néha besegíteni azzal h vigyáznak az unokára vagy néha ha megszorulnak, akkor kisegítik oket, de azt senki nem várhatja el a szüleitől h a nyakukra szüljek a gyereket és ők majd eltartják még azt a plusz egy főt is. És akkor nyilván ők rajuk hárul minden, h vigyázzanak a gyerekre 0-24ben, ha a kérdező iskolában van vagy ha már végzett, akkor amíg munkában van stb. Már egy (vagy több) gyereket felneveltek, teljesen érthető ha nem akarnak egy újabb síró csecsemőt hallgatni. Ez nem várható el tőlük sem.
De értelmes ember nem is vállal úgy gyereket, hogy már előre tudni h másra lesz jó ideig szorulva és másik nyakára szül.
Bírom mikor még ilyenkor a szülő a sz*ar. Nevetséges.
Viszont csak így nem kellett volna kirakni a kérdezőt, valami köztes dolog kellett volna így elsőre. Tehát leültetni és elmondani hogyha ennyire nagylanyt akar játszani és a semmire szülni, akkor mindezt ne más karára tegye, hanem fogja magát, keressen szépen egy albérletet és költözzön oda. Ennyi.
12-es, nem azt mondtam, hogy tartsa meg, majd ő eldönti, hogy be tudja-e vállalni vagy nem. De magyarázd már meg, hogy mi az a határ, ahol még segít a szülő a bajbajutott családtagján, főleg gyerekén, és amikor nem nem.
Mert oké, hogy nem a nagyszülőnek kellene felnevelnie az unokáját, de hány olyan élethelyzet van, amikor nem csak felszínesen kellene segíteni? Legyen az bármilyen helyzet, nem feltétlen gyerekvállalás.
Én viszont ismerek olyat, ahol az amúgy jól tanuló lány 19 évesen terhes lett, de mivel a szülei nem akarták, hogy az egyetemet halassza, a lány sem akart abortuszt, és közösen megbirkóztak a helyzettel. Amíg a lány tanult, addig kicsit többet nagyszülősködtek, a lány meg pszichológus lett, és nagyon jó a kapcsolatuk oda-vissza, mivel ilyen nehéz helyzetben számíthatott a szüleire, és valszeg ők is számíthatnak majd rá. Gondolom voltak kikötések, hogy ha nem tanul, akkor gyerekezik/dolgozik, és nem bulizik.
Persze vannak, akik csak egy virágkötő tanfolyamig jutnak, de attól még jó anya lehet és összetartó, segítő családja van. De nem ezért van a család?
Itt persze nem azt mondom, hogy mindenki szülje más nyakára a gyerekeket, de ha beüt a gebasz, akkor egy szülőtől első reakcióként nem azt várom, hogy kivágja a gyerekét, mert számomra az nem édesanya/édesapa, nem csak egy tanyészkanca, aki csak szaporodni tudott.
De ha mégis kiteszi, akkor öreg korára vagy amikor neki lesz segítségre szüksége, akkor ne sipákoljon, hogy a gyereke rá sem nyitja az ajtót.
Amúgy ebben a helyzetben én elvetetném, de nem azért mert nem számíthatnék anyámékra, hanem mert 19 évesen még fiatalon, iskolai végzettség nélkül, anyagi háttér nélkül öngyilkosság bevállalni.
8-as undorító vagy hogy kitennéd a lányodat ha nem akarja elvetetni a kisbabáját.. látszik hogy neked semmit nem mond az a szó hogy család, ahol az emberek feltétel nélkül segítik egymást!
Kedves Kérdező, ha a barátod és az ő családja segít,miért ne tartsd meg? sok sikert erőt és kitartást kívánok és remélem a legjobbakat így ismeretlenül is :)
Igen eleg gusztustalan kirakni a sajat gyereket... az aztan a szulo!!!
Latom ennyi a te ertekrended is!!.. remelem nincs gyereked!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!