Miért nem teszik kötelezővé az alaptőkét gyerekvállalás előtt?
És ha lenne kötelező laptőke a törvényben, de ennek ellenére valaki teherbe esik, akkor mi lenne a szankciód?
Abortuszra köteleznéd? Azt nem lehet. Emberi jogok.
Elvennéd szülés után a gyereket? Az több költségbe kerülne, mint havi 25600+12200 ft-ot adni a szülőnek az első 3 évben...
Vagy hogyan oldanád meg azt hogy ne is foganjon meg a gyerek?
Nem tudom ti milyen sok lehetőségről beszéltek, mert itt nálunk mindenhol a simlisség megy csak. Tudjátok, a bejelentünk 4 órára de dolgozzál ténylegesen le 8-10 órát. Ez a jellemző felénk. Ezzel a 4 orásr bejelentettel előrébb leszek gyed szempontjából? De vállalhatok gyári munkát is 3 műszakban, vagy elmehetek minimálbérért is, csak akkor a minimálbéres gyedem, kb majd annyi lesz, minta 0 munkanappal mennék szülni.
Itt nem csak a gyereket vállalókkal van baj. Szerintem a kevés tőkén túl sokkal rosszabb ha írni, olvasni, gondolkodni nem tudó emberek vállalnak gyereket...
És ha megengedsz még egy véleményt: attól mert én szülés előtt dolgoztam, van hol laknom még nem biztos a helyzetem. Mert akárkivel történhet olyan, amire nem számít, pozitív ls negatív dolog is.
Sok olyat ismerek aki fent kezdte, de lent végezte és forditva is. Ez egy olyan világ már, ami teljesen más mint rég, és "mit se számít honnan jössz.
Nem lehet így általánosítani... ok te ezt a példát láttad, én meg sok olyat, mint a sajátom is, hogy gyerek előtt nem volt célja az életemnek, éltem napról napra, tökéletesen megfelelt a minimálbér...
De ahogy megszületett a kisfiam és elősször mentem be a korházba megnézni őt és az asszonykámat, olyan lökést kaptam, hogy fél éven bellül meg 3*oztam, 5 éven bellül pedig meg 10*eztem a havi bevételemet... gyári szallagmunkásból mára jólmenő asztalos vállalkozásom van., igaz kidolgozom a belemet, de nem szűkölködnek a gyerekek semmiben.
Te mennyit gondolkoztál ezen a kérdésen mire ki írtad?
Tényleg ennyire pihent vagy h ez a kérdés kipattant az agyadból?
Szted nincsenek elég korlátok,még akkor keresni is kell?
Sztem foglald le magad, terheld az agyad más gondolatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!