Szerintetek mi lehet ez? Én már teljesen tanácstalan
vagyok.
Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden megfogalmazni a dolgokat :) Szóval augusztus 28-án volt utoljára normális menstruációm, szeptember-október teljesen kimaradt. Augusztus közepén PCO-t állapított meg nálam a nőgyógyászom. Elkezdtem október közepe körül szedni a trimeszter 1 vitamint valamint d-vitamint, most pedig már barátcserjét is szedek, a férjemmel babát szeretnénk! November 1-től 3-ig pecsételő barnázásom volt, ami csak a wc papíron volt észlelhető mindig, 3-án csináltam egy terhességi tesztet, ami halvány pozitív lett. 1 héttel később elmentem dokihoz aki babának jelét nem látta, csak továbbra is a PCO-t, illetve mondta, hogy megvan vastagodva a méhnyálkahártyám és talált tüszőt is a petefészkembe. 19-én hajnalba amikor kimentem pisilni a wc papíron.. rózsaszín cseppeket vettem észre, de ilyen halványabb fajta, majd 20-21-én még mindig ugyanez és ma pedig reggel már erősebbet észleltem a wc papíron, de még azt se mondanám menzesznek. Ami a legfurább volt, hogy hétfőn csináltam egy OVU tesztet ami halvány pozi lett. Most estére szintén nem észlelek már különösebb dolgot, azon kívül, hogy görcsölgetek kisebb mennyiségbe. Teljesen tanácstalan vagyok már! Szerintetek?
Valószínű az nem vokt pozitív. Pcosnek a barátcserje árthat is. Lh teszt nem lehet halvány pozitív, de pcosnél egyébként sincs értelme csinálni. 3as kezelést mióta tartod? Endokrinológus mit mondott? Inzulinterhelésed milyen lett?
2017. nov. 23. 04:19
3/12 A kérdező kommentje:
Hármas kezelés az mi? :) nem kaptam semmit most fogunk kikoltozni a ferjemmel angliaba :) ott majd mindenkeppen elmegyek dokihoz, valahogy jobbak megbizok az ottani “ szakertelembe “. Egyebkent a baratcserje sokaknak jot tett es a trimeszterrol is rengteg pozitiv vissza jelzest kaptam. Beszelgetek sok pco-sal es ők is csinaltak LH tesztet es nekem egyebkent ezelott negativat mutatott mindig most lett eloszor halvany pozi. Szerintem ez ahany test annyi féle. Olyan kb mintha nalam ez is menzi lenne mert ma reggel is még tart ez a halvany pirosas-barnas dolog. Van egy ismerosom tavaly 2szer jott csak meg a menzije.. elkezdte a trimesztert es a baratcserjet egybe decemberbe szedni .. januarba megjott neki es februarba mar pozitivat tesztelt :) szoval bizok a jotekony hatasaba es hogy valami beindult nalam is :) de a kinti dokihoz majd mindenképpen elmegyek.
2017. nov. 23. 07:43
4/12 anonim válasza:
Akkor még előtte kersd fel az endocare rendelőt. Angliába nem fognak foglalkozni veled. Onnan is ide járnak endokrinológushoz. A 3as kezelés nélkül nem fogsz rendbejönni.
2017. nov. 23. 08:04
5/12 anonim válasza:
LH tesztnél nincs halvány pozi, nem úgy mőködik mint a hcg teszt.
Akkor pozitív ha legalább olyan erős vagy erősebb a tesztcsík mint a kontrollcsík.
PCOS embereknek azért nem szokták ajánlani a használatát mert a tipikus hormonpanelen eleve emelkedett az LH szint így több napig lehet pozitív és nem biztos ettől még az ovu (normál esetben 1,2 nap pozitív a teszt)
A hármas kezelés a legfontosabb! Valószínűleg van valamilyen szintű IR-ed, ezzel együtt jár a PCOS. Sokszor még pajzsmirigygond is társul hozzá. A hármas kezelés alapja a ch diéta+sport+gyógyszerek.
2017. nov. 23. 08:17
6/12 anonim válasza:
jaj. Szóval ezzel a betegséggel ne nőgyógyászhoz menj,mert az nem ért az endokrin problémákhoz,hanem endokrinológushoz. Javaslom,hogy magánhoz,mert több hónap várólista van. Hármas kezelés van rá: -gyógyszer
-egy speciális
diéta
-sport
pesti vagy? akkor tudok neked orvost ajánlani,egyébként itt nézhetsz utána a kezelésnek:
sajnos ez hosszú móka,ha elkezded a hármas kezelést,lehet,hogy fél év vagy több is mire össze fog jönni.
2017. nov. 23. 08:21
7/12 anonim válasza:
4#-es ezt meg honnan veszed?? En is Angliaban elek, es velunk foglalkoznak. Voltam mar hormonvizsgalaton, ferjemnek meg sperma vizsgalata volt. Mivel egyelore nem talaltak problemat, kaptam beutalot a meddosegibe. Teljesen jo itt az ellatas, raadasul ingyenes. Bar elvileg a lombiknal hosszu a varolista, de remelem azert arra nem lesz szukseg.
2017. nov. 24. 12:03
8/12 anonim válasza:
A pcosokat nem kezelik rendesen. Több ismeröm jár onnan ide endokrinológushoz. Az itthoni dokik 90% sem foglalkozik vele.
2017. nov. 24. 13:37
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek a kommente, egyenlőre az van, hogy megjött :) végre ! kb 1 hete tart, ami ilyenkor normális mert hát eléggé ki kell hogy ürüljön a szervezetem. Beszéltem egy szülész orvos ismerősömmel, akinek leírtam a problémámat és mondta, hogy továbbra is szedjem a trimeszter, d-vitamin, barátcserje kombit sőőt folsavat ( 3mg-osat ) is szedjek még ezek mellé h erősítsem a méhemet illetve mindent és ez hogy megjött ismét magától jó jel mert azt jelenti h van pete érés, érdemes próbálkozni is a baba dologba, semmi féle képpen nem szabad elveszíteni a hitünket. A d-vitamin fogyasztó vitamin is.. én 2 hét alatt semmi féle fogyókúra mellett, 3kg-t adtam le, de igyekszem mostmár azért megválogatni hogy mit eszem mert természetesen fontos ha valaki babát akar vállalni. Ezzel én sem értek egyet, hogy angliába nem foglalkoznak a nőkkel illetve a betegekkel.. lehet néhány városba nem, de ahova mi megyünk van ismerősöm és elmesélte, hogy komolyan vesznek mindenkit főleg ilyet mint pl én h PCOS betegséggel küzdök. :) Szóval majd kiderül, de bizakodunk benne, hogy újra beindult a szervezetem :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!