Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes lehet? Ti mit tennétek...

Terhes lehet? Ti mit tennétek a helyemben? 17/f

Figyelt kérdés

Már több mint fél éve vagyunk együtt a barátnőmmel, de csak 1 hónapja fekszünk le rendszeresen egymással. Nem védekeztem és nem is húztam ki mielőtt elmentem, mivel azt mondta tablettát szed. Most mint utólag kiderült nem szedte rendszeresen, vagy egyáltalán nem szedte a tablettát. Mi lesz ha teherbe esett és nem akarja majd elvetetni a babát?

Én nem akarok 17 évesen apa lenni. Ha netán megtartaná és megszülné akkor nekem kell majd gyerektartást fizetni, vagy hogy van ez? Segítsetek mert nagyon ideges vagyok.

2017. nov. 18. 23:14
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
81%

Ami a legfontosabb, hogy gumi nelkul ne szexelj vele (se massal) innentol kezdve, ha nem akarsz gyereket. Gusztustalan viselkedes ez a no reszerol (ezt nokent momdom), de sokan csinaljak szandekosan, vagy bambasagbol. A vegeredmeny szempontjabol ez lenyegtelen. Ha nem akarsz meg gyereket, akkor ovszert hasznalsz, ha nem teszed, akkor masra bizod a jovodet es az eletedet. Ilyen egyszeru.

Az utolso gumi nelkuli aktus idejen gondolkozz, onnantol szamitva ket hetre vegyel egy terhessegi tesztet es es kerd meg a lanyt, hogy csinalja meg. Mivel a bizalom itt mar elszallt, igy en a helyedben inkabb ezt vegigneznem. Kb ket het utan mar pozitivnak kell lennie, ha az utolso aktusbol teherbe esett, ha korabbibol, akkor pedig foleg.

Addig pedig drukkolj erosen, vagy imadkozz, ahogy tetszik. Ez a legtobb, amit tehetsz.

2017. nov. 19. 07:18
 12/39 anonim válasza:
4%
Olyan opció nincs, hogy mivel gondolom szeretitek egymást együttmaradtok és boldog család lesztek??? Értem én, h fiatal vagy meg minden, de gondolom szeretitek egymást és miért lenne kizáró ok.
2017. nov. 19. 07:22
 13/39 anonim ***** válasza:
79%
Tobbek kozott azert mert leorta higy nem akar gyereket 17evesen, es teljesen igaza van. Gyozodjetekeg rola hogy fen all e terhesseg, ha nem akkor szigoruan gumi!!! Es egy fejmosas a baratnodnek! Ha igen... Na az mar a nehezebb kerdes.
2017. nov. 19. 07:57
 14/39 anonim ***** válasza:
72%
Egy valamit jól jegyezz meg. Az a férfi amelyik nem akar gyereket, az gumit húz. Főleg 17 évesn, amikor még maga is gyerek.
2017. nov. 19. 09:09
 15/39 A kérdező kommentje:

Hétfőn megyünk nőgyógyászhoz, ott remélem kiderül hogy nem terhes. Amint ez kiderült megmondom neki hogy ez nagy szemétség volt a részéről, és végeztem vele.

Boldog család leszünk?? Ugye csak viccelsz... Nem akarom hogy 17 évesen arról szóljon az életem hogy babázok és sz*ros pelenkákat cserélek.

Én anyumnak már mondtam, ő meglepően jól fogadta (amíg nem tudta hogy b.nőm van azt hitte meleg vagyok, mivel készült egy érdekes kép egy buliban és egy köcs*g feltette FB-ra).

A csaj anyjától viszont félek, mivel ők ilyen katolikus vallásos esküvő előtt nincs szex szülők.

2017. nov. 19. 09:09
 16/39 anonim ***** válasza:
75%

Amit a második válaszoló ír, aki valószínűleg maga is gyerek, gyorsan felejtsd el, mert ilyen nincs. Amelyik férfi gyereket csinál annak büntetőjogi kötelessége hogy gyerektartást fizet 18 évig. Ha nem fizet akkor leüli a börtönben, ennyi ez alól nincs kibúvó, csak ha meghal.

Ja , és ameddig nem vagy 18, addig anyádék fizetik.

2017. nov. 19. 09:13
 17/39 anonim ***** válasza:
71%

Na ácsi! Pár kérdés:

-Mikor volt utoljára menstruációja?

-Mikor voltatok együtt?

-Késik már a mensije?

Ha még csak mostanában esedékes, kár dokihoz menni, mert jó az esélye, hogy semmit sem látna még! Tesztelni kell először, és ha már jó 1,5-2 hetet kimarad neki akkor kellene dokihoz menni!

2017. nov. 19. 09:28
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Valóban felesleges még dokihoz menni, ilyenkor még sok mindent nem lát. Vegyetek egy tesztet, és ha az pozitív, akkor kell a doki, hogy ezt megerősítse.
2017. nov. 19. 09:48
 19/39 anonim ***** válasza:
82%
Az első pozitív teszt után 10-14 nap, mire az orvos meg tudja állapítani a terhességet. Szóval a teszt lesz az, amitől először okosabbak lesztek.
2017. nov. 19. 10:15
 20/39 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Sajnálom, ami veletek történt, ez valóban a nő legrosszabb fegyvere, amit be tud vetni, és erről persze a nagy feministák (állítólagos egyenlőségpártiságuk ellenére) hallgatnak, vagy bagatellizálják. Remélhetőleg nem esett teherbe a lány. De ha igen, te nem tehetsz semmit, ő dönt, mert az "ő teste." Neki joga van téged akaratod ellenére apává tenni, és bevasalni rajtad a gyerektartást, míg ha te akarnád a gyereket, ő nem, elkapartathatná akkor is, ha te eközben azt a kínt éled át, amit egy apa a gyereke legyilkolásakor...nőként mondom, fiúk, óvatosan a nőkkel.

Ugyanakkor mégis vedd figyelembe, hogy a barátnőd felelőtlenségének vagy önzőségének nem csak te vagy az áldozata, hanem a gyereketek is, amennyiben teherbe esett. Az az embrió nem pusztán egy sejtcsomó, hanem egy új ember az egyedfejlődése legelején. Akkor is az, ha valaki sejtcsomónak degradálja, és a törvény is engedi még megölni. Attól még az életének a megszakítása ugyanúgy érinti, mint ha néhány hónappal később teszik ezt vele. Sajnos ebben a történetben te is felelőtlen voltál valahol, és erre nem az az igazságos lépés, hogy akkor a felelőtlenség eredményét, ami egy új ember, eltakarítjuk az útból.

A gyerektartáson kívül más törvényi kötelezettséged nem lesz a gyerekkel szemben, nem kell pelenkáznod, nem kell nevelned, nem kell az anyjával sem semmilyen kapcsolatot tartanod. Vele sem.

De ha belegondolsz abba, hogy végül is a gyereked, a születésében azért a te felelőtlenségednek is volt szerepe, és hogy nem ő kérte, hogy lehessen, akkor talán úgy döntesz pár év múlva, hogy a gyerekkel magával tartod a kapcsolatot, illetve érdeklődsz utána.

2017. nov. 19. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!