Terhes lehet? Ti mit tennétek a helyemben? 17/f
Már több mint fél éve vagyunk együtt a barátnőmmel, de csak 1 hónapja fekszünk le rendszeresen egymással. Nem védekeztem és nem is húztam ki mielőtt elmentem, mivel azt mondta tablettát szed. Most mint utólag kiderült nem szedte rendszeresen, vagy egyáltalán nem szedte a tablettát. Mi lesz ha teherbe esett és nem akarja majd elvetetni a babát?
Én nem akarok 17 évesen apa lenni. Ha netán megtartaná és megszülné akkor nekem kell majd gyerektartást fizetni, vagy hogy van ez? Segítsetek mert nagyon ideges vagyok.
Igen, lehet terhes.
Mit tennék? Hát, imádkoznék. :DDD
Ha terhes, vagy elveteti vagy nem. Ha nem, akkor békélj meg azzal, hogy a későbbi jövedelmed 20%-a kb. 20 évig erre fog menni. Ha ezt el akarod kerülni, mindenképp az EU-n kívül élj, vagy jövedelmed kisebb-nagyobb részét feketemunkából szedd össze.
Ha elveteti, akkor probléma megoldva. Ezt elősegítendő biztasd, hogy kifizeted az árát (és tényleg kapard össze, ha másképp nem, kérj kölcsön ismerőstől). Esetleg tedd hozzá, hogy te még 8-10 évig tanulni fogsz, egy fillért sem fogsz keresni, tehát addig a gyerektartás is nulla forint lenne. Szóval helyezd nyomás alá, de finoman, mert az agresszív beszéd ellenállást vált ki. Próbálj az ő fejével gondolkodni, magyarázd el neki, hogyan menne tönkre az élete, ha most vállalná a gyereket.
Ha nem terhes, akkor dobd, és keress egy tisztességeset helyette. Esetleg előtte kérdezd meg, mégis mi a fészkes fenéért nem szedte, ill. miért mondta, hogy szedi, ha mégsem.
#2-es, jogokról le lehet mondani, de KÖTELZETTSÉGEKRŐL nem... nem tudom, érzed-e a különbséget.
Kérdező, imádkozz, hogy nem lett terhes, egyébként meg a helyeben én úgy rúgnám ki, mint macskát sz***rni.
Kérdező, a gyerektartási közelezettség független attól, hogy csőbe húztak-e, vagy akarod-e te is a babát, vagy hogy kiskorú vagy-e. Sajnállak, és drukkolok, hogy ne legyen terhes a csaj.
A helyedben kidobnám a csajt mint macskát.
Szentül megfogadnám, hogy nem hiszek senkinek, és csak gumiban dugok.
Ha terhes, akkor itt jön a kínos része: neked nincs beleszólásod, hogy megszületik-e vagy sem. Igen, benne van a pakliban, hogy 20-25 évig fizetsz gyerektartást. (Ezért húzz mindig gumit, ez az egyetlen fogamzásgátló eszköz, amit a férfi használ!)
Ha nem terhes, akkor tanulsz az esetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!