Mit tegyek? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Eléggé túlsúlyos vagyok, kisebb kitérőket leszámítva mindig is az voltam, de ezt leszámítva az egészségi állapotom teljesen jó. A vérképem alapján minden a normál tartományon belül van, a vérnyomásom inkább alacsony. Nincsnek sem nőgyógyászati, sem hormonproblémáim. A kondim sem rossz, bár lehetne jobb is, de pl. egy hosszabb hegyi túra sem okoz gondot sosem. Lassan már belevágnánk a babaprojektbe, és mindenképpen szeretnék fogyni előtte, de ismerve a jojózgatós előéletem, valószínőleg ha magamat "megerőszakolva" minden plusz kilót le akarnék adni, akkor a Jóisten sem mentene meg attól, hogy kamatostól visszaszedjem a leendő terhességem alatt, és esetleg ezzel ártsak a babának. Jelenleg 170cm-hez 100 kiló körül vagyok. Ha tudatosan étkezem és rendszeresen mozgok, mennek le szépen a kilók, fölfelé is szépen jönnek, amint hiba csúszik a rendszerbe... Arra gondoltam, hogy belőném a 80 kg-t, ami még mindig túlsúly, de tapasztalataim alapján fenntarthatóbb, mint a 65... Aki esetleg ilyen helyzetben volt, mit tett? Nagyon szeretnék egészséges babát és egészséges terhességet. Félek, hogy többet ártanék, mint használnék, ha a normál súlytartományt hajszolnám. Van olyan ismerősöm, aki nagyon lefogyott baba előtt, és már az első trimeszterben 10 kg-t magára szedett, és utána terhességi cukra is lett. Előre is köszönöm a válaszokat!2017. okt. 28. 14:57
1/2 anonim válasza:
igen, szerintem a 80 kiló reális, ha egészséges vagy. :) Nővérem ekkora magassághoz 90 kg körül mozgott, ő is tinikortól kezdve hajlamos volt a hízásra. a babája egészséges lett. Ha nincs egészségügyi problémád (szívpanaszok, pajzsmirigy, stb), akkor szerintem se kell 65 kilóig leerőszakolni. Ha már a babára készültök, akkor mindenképp egy tartható, vitamindús étrendet kellene kialakítanod, amiben azért minden megvan, ami kell. Csak nem nasizol, meg fehércukor helyett mondjuk finomítatlan cukrot használsz, ilyesmi. Szóval semmi drasztikus. Sok sikert :)
2/2 anonim válasza:
Egy helyes eletvitellel nem lesz jojo. Nem kell majd tartani a terhesseg latti megnovekedett hizastol sem. De eletcitel szeri valtozas kell ehhez. Nem fogyokura
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!