Rástresszelés, idegeskedés?
Nagyon sok helyen olvasom, hogy a probálkozások alatt sokan rástresszelnek, idegeskednek, minden nap gondolkodnak rajta... Sokan írják, hogy pl. 6 hónapig nem sikerült, aztán amikor már nem stresszeltek rajta hoppp összejött a baba.
Az a kérdésem, hogy pontosan milyrn mértékben befolyásoló ez a nagyon akarás. Mi most kezdtünk próbálkozni, jelenleg pont menstruálok, szóval nem sikerült elsőre. Minden nap eszembe jut és gondolkodom rajta, mivel szeretném, hogy mielőbb sikerüljön. Olvasgatok a neten napközben, ha a munkám engedi. Szóval a nap nagy részében valamilyen formában ezen jár az agyam. :) Ez számomra normális dolog. Emiatt ne sikerülne? Vagy van aki ezt sokkal intenzívebben éli meg?
Ti ezt hogyan éltétrk meg? :)
Annyira könnyű mondani, hogy ne stresszelj rá.
Az én esetemben az volt, hogy megbeszéltük, hogy ha úgy alakul, jöhet a baba. Ennek kapcsán elmentem egy teljes nőgyógyászati kivizsgálásra. Sírva mentem haza. PCOS! Utáltam az egészet, az orvos lekezelő volt, "szereti az édességet, mi?" és ehhez hasonló kérdések... hozzáteszem 160 cm és 50 kiló vagyok. Megmondta semmi fehér lisztes étel, cukor, üdítő.
Annyira komolyan vettem a diétát, hogy elkezdtem fogyni. Ez volt júniusban. Elkezdtem vitamint szedni: Femibion, Inofolic. Hébe hóba menstruáltam, soha nem napra pontosan kamasz koromtól kezdve.
Sokat bújtam a netet, csoportokhoz csatlakoztam, láttam, hogy milyen sokan próbálkoznak évekig. Drukkoltam egy egy ismeretlennek, hogy legyen már pozitív a tesztje.
Aztán picit(!) talán lazítottam, nem szedtem olyan nagy figyelemmel a vitaminjaimat, kevesebbet olvastam, mert úgy éreztem, hogy becsavarodok.
Egyik nap bementem a dm-be betétet, tampont venni és ahogy ott álltam a polc előtt, jött egy szikra, nem veszek, ebben a hónapban nem lesz rá szükségem és képzeljétek el, így is lett!
Végig a fejemben volt a terhesség, teljesen nem lehet kizárni. Lehet már az is túlzás, amit én csináltam, de én teljes mértékben megértelek benneteket.
Ja és persze ilyenkor jön az, hogy ez a barátnő terhes, a szomszéd már a 2.-at várja, blabla...
Tartsatok ki Lányok! Minden rendben lesz!
11-es
Mintha én írtam volna
Pco,ir,pm betegség
Kérdező;így,hogy nálam is baj van meg a férjemnek is csak inszem és lombik jöhet szóba.
De csak fizetős lombikra mehetnénk és nekünk ez nagyon sok így mi nem mentünk
Donoros lombik
Ja nem baj,hogy így alakult.
10 voltam
Mi előre eldöntöttük, hogy augusztustól kezdve fogunk próbálkozni a kistesóval, addig is tervezgettünk, neveken agyaltunk stb, nem is csoda, hogy teljesen rástresszeltem. Találtak nálam egy cisztát is, ami a doki szerint nem kéne befolyásolja a teherbeesést, de az ember mindenre gondol ilyenkor. Az első próbálkozós hónapban a naptárat bújtam, számolgattam, mikor késett és negatívat teszteltem állandóan változott a hangulatom a csalódás és a reménykedés között, de 3 nap késéssel megjött. Második hónapban már sikerült elengedni a dolgokat, nem gondoltam rá állandóan, csak ha pl alkohollal kínáltak vagy cipekedni kellett volna, ezekre azért figyeltem. Így lett nemvárt napján halvány, de egyértelmű pozitív :)
Lehet az én esetem nem is mérvadó, mivel másodjára sikerült összehozni a babát, persze sosem lehet tudni, hogy először a rágörcsölés vagy az esélyek miatt nem sikerült. De visszagondolva nagyon megterhelt lekileg az az első hónap, nem is tudom mi lett volna velem ha így folytatom a következő(k)ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!