Mikor fog osszejonni a masodik gyerek?
Szia! Valóban nem kell abbahagyni, de nem törvényszerű hogy igy is sikerul. A szopival lemerült a szervezeted és a hormonhaztartas se olyan mint terhesség előtt. Nálam így volt.
Nálunk szopi mellett 7 hónap után jött meg. 14 honapos koráig szopizott a fiam. Akkor már nem kellett neki igazán. Utána 2 hónapra rá terhes lettem. Sajnos elment a baba, amire a doki azt mondta h valószínűleg a hormonhaztartas meg nem rendeződött. Kis szünet, baratcserje és gyógytea, majd a 3.hónapban újra terhes lettem. Szedtem Utrogestant is ovatossagbol. Most 9 honapos a kicsi 😊
Hajrá!
Szerintem ez a saját hormonhaztartasodon mulik, azaz h mikor jön meg, mikor marad meg egy terhesség szopi mellett is.
Nekem lassan rendeződtek a viszonyok , nem volt szabályos se a ciklus.
De számtalán ellenpélda tudok! :) sok sikert kívánok!
Szülés után 1 évvel jött meg a menzeszem, ekkor már csak reggel, esti és délutáni altatáshoz szoptattam, de már elötte is próbálkoztunk. Onnantól nyomtam magamba a vitaminokat nagyobb dózisban, de semmi. Viszont hőmérőztem és aszerint kellett pár hónap, míg a luteálisom megnyúlt annyira, h meg is tudjon tapadni a baba. 16 hónapos koráig szopizott a lányom. A következő, teljesen szopimentes ciklusban rögtön összejött a testvér.
Az első babához 9 hónapig próbálkoztunk, a hormonpanelemen minden rendben volt, az AMH volt kicsit alacsony, és a prolaktin magasabb, de még határértéken belül. A második babánál menzesz megjötte és szoptatás abbahagyása között félúton voltam megint hormonpanelen. FSH és AMH értékem alapján meddőségi központba küldött a nőgyógyászom, mint nehezen stimulálható kategóriás. De pl. a prolaktinom jóval alacsonyabb volt (tehát ez elvileg nem tarthatta vissza a babót), mint az első terhesség előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!