Ezen körülmények között is kivizsgálnának?
Nem tudom, van-e életkori határ. De nem vagytok lekésve semmiről.
Ha tényleg szeretnétek már babát, akkor várd meg, míg betöltöd a 18-at, utána valószínűleg lehet, de találnod kell hozzá orvost, aki nem akar rögtön lebeszélni.
Egyébként tényleg fiatal vagy még! Nem gondolkoztál azon, hogy előbb tanulnod kéne, vagy munkát vállalni, csak csak úgy egyszerűen "élni" még egy kicsit?
Én 32 évesen szültem az elsőt, na nem az előbb felsoroltak miatt, csak mert így jött össze, de egy gyerek mellett tényleg sok mindenről le kell mondani, mert egyszerűen nincs rá idő, energia, stb...
Szerintem kivizsgál, ha kéred, bár lehet, hogy a fiatal korodra tekintettel mondja azt, bármiféle kezelés (már ha vmi miatt nincs peteérésed pl) várhat még. Szerintem érdemes volna elsőként elkezdeni hőmérőzni (reggeli ébredési hőmérséklet) és a ciklus.hu-n vezetni egy-két hónapig, ha azt jól vezeted és megmutatod, akkor már a doki is többet tud majd rólad.
Drukkolok, hogy összejöjjön a babátok!
24L 5+3 h km
Szia!
Én is csak 22 éves vagyok még, ami persze, ha úgy nézzük, sokkal több mint a 18. :)
Nekünk sem jön össze a baba, így elmentem orvoshoz, aki azt mondta, hogy meg kell kezdeni a kivizsgálást. Nagyon bántott már, hogy mi baj lehet,és hiába mondták mások, hogy van még időm bőven és csak mázlim van, hogy ilyen fiatalon nincs gyerekem, ez nem segített. Mindenki maga érzni, hogy mikor jön el az ideje.
Ha téged is nyugtalanít, hogy miért nem sikerül, érdemes orvoshoz menni, ő majd megnyugtat, ha a vizsgálatokat nem is kezdi el. Amúgy elég időigényes, sokat kell várni, lehet, bele is idősödsz, mire elkezdődik.
Én vagyok az, aki nem akart lebeszélni.
Teljesen meg tudlak érteni, bennem is akkor indult el a vezérhangya, amikor 18-19 éves voltam, csak sajna akkor nekünk még semmiféle hátterünk nem volt. de minden elismerésem a tiéd, hogy be mered vállani ilyen hamar. Nem értem a mai anyukákat, miért hiszik azt, hogy 30 évesen kell szülni - nem akkor kell. Mindenkinek akkor, amikor elérkezettnek látja az időt! Van, aki hamarabb érzi meg a hívást, van, aki később.
Egyébként így ránézésre szerintem teljesen rendben van a ciklusod, viszont furcsa, hogy akkor egy év alatt hogyhogy nem sikerült...
Remélem, mindent rendben talál nálatok!
üdv!
amit eddig észre vettem magamon és fura hogy mindíg csak b bal petefészkem fáj, és hogy nincs tojás nyákom soha. csak krémes vagy átlátszó. ennyi sosem ragadós vagy nyúlós.
és utána olvastam a nyákdugónak ami szülés elött távozik ÁLTALÁBAN és azt olvastam róla hogy:"Nem csak a szülés előtt fedi a méhszájat a terhesség alatt, hanem minden hónapban peteérés előtt pár nappal távozik (általában elfolyósodva, ezt hívjuk tojcsi nyáknak, de valakinek, nekem is egyben), így a spermiumok be tudnak jutni majd a petesejtig. egész addig fizikai képtelenség lenne, olyan sűrű dugó ez a dolog."
ezt gondolván lehet hogy nem jutnak fel a spermiumok? vagy ez butság?
Én az első vagyok.
Nem lebeszélni akartalak, csak nem egy szokványos dolog, hogy valaki ilyen fiatalon gyereket szeretne. (Ill. sokan meggondolatlanul "vágnak bele", azért írtam, amit írtam.)
A görbékhez nem értek, de esetleg próbálkozhatsz ovolációs teszttel, így láthatod, hogy van-e, ill. mikor peteérésed. Neten találsz hozzá infókat, a 2. baba előtt mi is használtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!