Vállalnátok ilyen körülmények között a második babát?
Kisfiam 2 hónap múlva lesz 2 éves, Anyukám 2,5 szobás lakásában lakunk, ő külföldön dolgozik havi 2 hetet tölt itthon, férjem is külföldön dolgozik február óta, kb 2 hetente hétvégére jön haza. Gyest kapok, ami nem túl sok, mert főiskolába jártam, amikor terhes lettem, most 23 vagyok. Amióta férjem kint dolgozik, azóta kezdünk lábra állni anyagilag, előtte rosszul álltunk. Tartozásaink voltak, amiket már kifizettük.
Nagyon beosztjuk a pénzt, hogy tudjunk félre tenni is.
Én januárban végzek a sulimmal, így lesz érettségi mellett szakmám is. Tavasszal tervezzük, hogy kiköltözünk a férjemhez. A kinti családi pótlék kb annyi, mint itthon a gyes.
A családban eltérőek a vélemények, kíváncsi vagyok kívülállók véleményére is.
Mi is elég nehéz helyzetben vállaltuk a második bébit.
Rengeteg adósság, albérlet, jobb talán csak akkor lesz, ha visszamentem dolgozni. Viszont úgy voltam vele, hogy nem bírnék tükörbe nézni, ha elvetetném szegény kicsit, pedig sokaknak ez volt az első reakciója :(.
Szerintem nálatok sem annyira kilátástalan a helyzet, hogy attól kelljen félni, éhen haltok. Könnyű biztos nem lesz, de szerintem te is bánnád később, ha most "nem vállaljátok" a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!