Ti milyen formában szedtek folsavat?
Femibion meg Jutavit terhesvitaminban van jól felszívódó folsav. Teherbe esés előtt a próbálkozáskor már ajánlott szedni.
Az e vitamin csak akkor kell, ha vékony a méhnyálkahártyád, különben gondot is okozhat.
Nem kell más csodaszer sem, legyetek együtt 1-2 naponta a pároddal.
Folsavat azért szedünk már a fogantatás előtt is, mert így segít megelőzni egy bizonyos gerincrendellenesség kialakulását a magzatban, ez az egyedüli értelme a folsavnak babatervezésnél.
Erre a célra napi több mg bevitelt javasolnak. Korábban 1,5 mg-ra esküdtek, aztán ezt növelték - nyilván újabb kutatások alapján - 3-6 mg/napra. Sok készítményben csak párszáz mikrogramm folsav van, ami ugye 1 gramm alatti mennyiség.
A gyógyszertárban 3 mg-os folsavat érdemes venni, abból is az EUROVIT márkájút, ez ugyanis párszázzal olcsóbb, mint az ugyanilyen kiszerelésű cseh folsav. Webshopban akár 1000Ft/50db környékén is lehet találni.
Egyébként van egy ráparáztatás (ami valószínűleg részben a metilfolát marketingjét is szolgálja), hogy sokan nem tudják feldolgozni a folsavat. Amikor ezt olvastam, meg is voltam róla győződve, hogy én biztosan közéjük tartozom. Ehhez képest nemrég voltam laboron, ahol történetesen folsavat is mértek a véremben, ami meghaladta a labor által meghatározott maximumot, magyarán profin fel tudja venni a szervezetem a folsavat a legegyszerűbb folsav készítményből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!