Megérné trükközni a teherbeeséssel?
Nagyon szeretnék egy kisbabát. A párommal öt éve vagyunk stabil párkapcsolatban. Felelősségteljes ember, de gyereket csak 5 év múlv
a szeretne, pedig már 30 éves. Arra gondoltam, hogy abbahagyom a fogamzásgátlót, és ha terhes leszek, azt mondom baleset volt. Tudom, hogy nem szép dolog, de ha tönkretenné az életét, nem vállalnám. Tudom hogy jó apa akar lenni, mert őt otthagyta az apja kiskorában, ezért utálja, és azt mondta, hogy ő ezt soha nem tenné. Van lakásunk is, mindketen jól keresünk.
23l
Nagyon fiatal vagy, picit légy türelmes. Párom nem akart még 2-3 évig babát (Most lesz 30) és igazából én sem (27 leszek).
Aztán egyéb okok miatt abba kellett hagynom a gyógyszert fél éve.
Ez annyira megváltoztatott bennünk valamit, hogy most ez az első hónapunk, hogy próbálkozunk.
Ne verd át a párod (más téren se) mert jó esetben ő az akire mindig számíthatsz és a hazugság nem épp a bizalomról árulkodik.
Inkább beszélj vele, hogy te már gondolkoztál róla és nem öt év múlva szeretnél és persze azt szetetnéd, ha ő is örülne és akarná ugyanúgy mint te.
Beszéltél már róla erről? Inkább mondt meg neki,hogy te már nagyon szeretnél és próbáld rábeszélni. Vagy próbáljatok kompromisszumot kötni ,hogy mondjuk 1-2 év múlva jöhet a baba.
Mit mesélnél majd a gyereknek ha nagyobb lesz?...apád nem akart még gyereket de én átvertem és úgy lettél te?...
Fő az őszinteség szerintem egyg kapcsolatban.
Nem olvastam végig a válaszokat, uh. már lehet hogy érkezett hasonló.
Először is nagyon megértelek. ( titokban mérlegállás)
De ne tedd!Iszonyat bűntudatod lenne és nem annyira a párod, mint a leendő gyereked miatt. Nem tudnál felelőtlenül örülni a babának, ha összejönne, talán még akkor is nehéz lenne, ha a párod utólag kiderülve elnézné.
De beszélj vele! Itt te is számítasz és hogy te mit akarsz, nem csak a pasi.
"Nagyon szeretnék egy kisbabát. (...) Tudom, hogy nem szép dolog, de ha tönkretenné az életét, nem vállalnám."
Annyira, de annyira szeretnél gyereket, hogy ha titokban teherbe esel és a pasinak nem kell (ahogy már említette), lazán abortuszra mennél. Ráadásul a pasi háta mögött elhagyni a gyógyszert...
Basszus, remélem csak kamukérdés volt és nem újabb felelőtlen ember!
Fordítsuk meg a példa kedvéért a helyzetet, csak úgy próbából, hogy átérezd a helyzetet a másik nézőpontból is!
Mi lenne, ha a pasid azt mondaná, hogy jó, persze, próbálkozzunk, pedig már 6 évvel ezelőtt elköttette magát.... jól esne...? ...hmmm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!