Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A párom abortuszt akar, én...

A párom abortuszt akar, én viszont nem. Egyre többet vitatkozik. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
A párom nem akarja a babát, én viszont mondtam megtartom. Már amúgy sem lehetne elintézni az abortuszt, de akkor azt mondja elvisz külföldre. Az anyja és ő is mindennap vitatkoznak velem. Ez a terhességemnek sem tesz jót, és ezek után nagyon megutáltam a párom. Azt mondta, hogy egész életében hibaként gondolna a babánkra. Azon gondolkoztam kétségbeesésemben, hogy hazudok neki hogy abortuszra mentem, vége a kapcsolatnak, csak hagyjanak végre békén szülésig. Mit tanácsoltok?

2017. jún. 29. 17:23
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
81%
Nem mondtam, hogy érezd magad szemét embernek emiatt. Ez éppen egy olyan helyzet, amiben nincs köztes megoldás, és a végszót úgyis a nő mondja ki. Valóban, a férfi is csinálta a gyereket, csak neki nincs lehetősége a döntéshozatalban. Ez korrekt dolog, hogy nem vársz tőle semmit, de hidd el azért ezzel kevesen vannak így. Nem akarom levenni a férfiakról a felelősséget, csupán azt mondom ez egy feloldhatatlan helyzet, ám sok nő a másik akaratának ellenére megtartja majd követeli a gyerektartást - vajon, ha létezne a férfiak számára a jogi abortusz lehetősége (hogy lemond a gyerekről, ezzel jogilag nem követelhet tőle semmit a nő) akkor is ennyi egyedülállónak ígérkező anya megtartaná a gyereket? Kövezzetek meg, én nem tartom tragédiának az abortuszt, amennyiben azt nem "fogamzásgátlóként" alkalmazzák. Nem kritizálni akartalak, csak szerintem felesleges ilyen helyzetben a másikra számítani. Neked éppen annyira nehéz megérteni miért ellenkezik ennyire a gyerek ellen, mint amennyire neki nehéz elfogadni, hogy megtartottad. Én pl meg tudom érteni az ő érveit, mert számomra fontosabb a jó időzítés, minthogy mindenáron megtartsam a gyereket. Aztán ne legyen igazam, tegye rendbe az életét és könyörögje magát vissza hozzád
2017. júl. 1. 00:03
 32/43 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, én is abban a cipőben voltam 30 éve, mint most a párod - és mi is szétmentünk. Igen, előtte én is az akkori párommal képzeltem el a jövőt... de nekem olyan nő nem kell társnak, akinek egy embrió fontosabb a párjánál, ennyi.

Ma is pontosan ugyanígy gondolnám, és ugyanígy tennék.

2017. júl. 1. 12:54
 33/43 A kérdező kommentje:
Az az embrió, egy közös baba. Egy kis darab kettőtökből. Én pedig nem maradnék olyan férfival, aki képes elvenni az életét, és abortuszra "kényszeríteni" a szerelmét, amikor tudja hogy ezzel tönkreteszi. Ha valaki igazán szereti a másikat és TÉNYLEG vele akar megöregedni, akkor nem hiszem hogy olyan hatalmas tragédia egy közös baba, aki mondjuk 1 évvel hamarabb jött.
2017. júl. 1. 13:13
 34/43 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, nyilván létezik arra ok is, hogy a párodnak miért nem megfelelő most, és miért lenne megfelelő mondjuk egy év múlva, erősen kétlem, hogy itt mindösszesen évszám-különbségről lenne szó. Sőt azt is gondolom, hogy ezt az okot elmondta neked is, az ember ilyent nem szokott "csakmertazért" kérni, csak alapos indokkal.

Mindegy, egy biztosan látszik a kérdésedből meg a reakciódból, neked a majdani gyerek már most fontosabb mint a párod, és ahogy te eldöntheted, hogy megtartod-e, ő meg eldöntheti, hogy neki így elfogadható-e kettőtök kapcsolata, akarja-e így leélni az életét, avagy nem.

Én mindenesetre azóta réges-régen megtaláltam azt a társat, akinél nem legfeljebb harmadik lehetek önmaga meg a "kicsibaba" után, aki nem úgy fejezi ki felém a szerelmét, hogy keresztbe tesz, és kárt okoz nekem, aki nem várná el, hogy az életünket biológiai véletleneknek rendeljem alá.... szóval happyend...

Persze a valószínűbb koreográfia az (nálunk is így volt) hogy meg fogjátok próbálni együtt, csak épp a mindkettőtökben jelen lévő sérelmek miatt nem fog hosszú távon működni, állandósulnak a viták, veszekedések, és kb mire lejár a GYES szétmentek, ez a tipikus.

2017. júl. 1. 15:20
 35/43 anonim ***** válasza:
33%
Ne csüggedj, kedves kérdező, ez az életellenes, önző pasi mindenkinek elmondja "dicső" történetét. Kár is vele hadakozni. Hajrá élet! <3
2017. júl. 2. 08:57
 36/43 A kérdező kommentje:
Már inkább nem is reagáltam rá. Felesleges vitába bonyolódni egy ilyen "férfival". Úgysem értené amit írok. Köszönöm a válaszod :)
2017. júl. 2. 09:08
 37/43 anonim ***** válasza:
39%
Kedves kérdező! Ne törődj a hatvanhét százalékossal, már nem egy kérdésnél megmutatta hogy nő-és gyerekgyűlölő. Sajnos komolyan azt hiszi, hogy egy nő köteles mindenben a férfi kényelmének alárendelni magát... mert ha nem önző dög, csak mert van mersze nem abortuszra menni parancsra. Ő persze marha önzetlen lehet az asszonyával... amíg az bólogat mindenre amit a nagybetűs "férfi" akar. Még jó hogy nem minden férfi ilyen.
2017. júl. 2. 09:23
 38/43 anonim ***** válasza:
87%

Hát, pedig tényleg az van, hogy egy gyereket stabil kapcsolatban kell vállalni, és a két szülőjének kell akarnia. Sokszor még így se könnyű eleinte.

Az meg vicces, ahogy egyes válaszadók a kérdező párját azért gyalázzák, mert nem a "gyereke" mellett áll, a párjának az anyját meg azért gyalázzák, mert a gyereke mellett áll. Noooooormális?

Kedves Kérdező, mivel ahogy írod, már úgyis kifutottatok a döntési időből, tedd, amit jónak látsz - a következményeit úgyis zömmel te fogod viselni.

2017. júl. 2. 10:56
 39/43 anonim ***** válasza:
14%
Szakítanék az ilyen emberrel. Undorító.
2017. júl. 2. 12:05
 40/43 anonim ***** válasza:
92%
Mint írtam a #34-ben, sajnos ritkán van ekkora szerencséje az embernek, kedves előző... a sokkal gyakoribb az, hogy valamiféle hamisan értelmezett "kötelességtudatból", elvárásokból még egymás idegeire mennek 2-3 évig... amiből persze jó az nem lesz senkinek se... pedig mindenki azzal járna a legjobban, ha mihamarabb tiszta lapot nyithatna az életében.
2017. júl. 2. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!