Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A párom abortuszt akar, én...

A párom abortuszt akar, én viszont nem. Egyre többet vitatkozik. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
A párom nem akarja a babát, én viszont mondtam megtartom. Már amúgy sem lehetne elintézni az abortuszt, de akkor azt mondja elvisz külföldre. Az anyja és ő is mindennap vitatkoznak velem. Ez a terhességemnek sem tesz jót, és ezek után nagyon megutáltam a párom. Azt mondta, hogy egész életében hibaként gondolna a babánkra. Azon gondolkoztam kétségbeesésemben, hogy hazudok neki hogy abortuszra mentem, vége a kapcsolatnak, csak hagyjanak végre békén szülésig. Mit tanácsoltok?

2017. jún. 29. 17:23
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
49%
Én írtam. Egy ilyen apa esetén semmi nem garantálja, hogy fizetni fog. És én nem azt írtam, hogy azonnal, feltétel nélkül lemondanék róla. Csak éppen elég jól képben vagyok evvel sajnos, van családi példa, és a gyereknek az sem jó, ha az anyja folyton tárgyalásra futkos, amire az apa el sem megy, vagy ha ad is neki később, hándálja, rossz érzést kelt majd a gyerekben. Nekem nem kéne mindenáron egy ilyen bunkónak a tetves pénze, anélkül is megadnék enki mindent, amit tudok.
2017. jún. 29. 17:59
 12/43 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van. Egy ilyen embertől nem kell semmi. Ha ennyire hülye a baba, és egész életében hibaként tekintene rá, mert "elmegy a szarba a jövője" akkor megadom neki és tényleg nem lesz babája. A szüleim szerencsére támogatnak, aztán mivel befejeztem a sulit, keresek magamnak munkát. :)
2017. jún. 29. 19:17
 13/43 anonim ***** válasza:
61%

A szomorú helyzet az, hogy most már csak a rossz és még rosszabb megoldások közül választhatsz.

Jó, hogy a szüleid támogatnak, még jobb, hogy te szereted ezt a kisbabát, de nagyon nagy baj, ha nem lesz apja. Ez bizony nagy lelki teher egy gyereknek. Valami nagy baj kell legyen ővele, ha az apjának (máskor az anyjának) nem kellett.Ha annyira nem érdekli, hogy feléje se néz 10-15 akárhány éve... Bármennyire irreális, de a gyerekek mégis magukban keresik a hibát, az ő önértékelésüket rongálja az ilyen elhagyó szülő.

Ráadásul még ott vannak a fantáziák. Ha valóban semmit, vagy nagyon keveset mondasz neki az apáról, óhatatlanul kitalál magának valamit. Lefestheti semmirekellő csirkefogónak, vagy ellenkezőleg egy csuda klassz, mindenben tökéletes embernek, ez a helyzet mindenképpen megnehezíti a gyerek személyiségének egészséges fejlődését.

Szóval szeresd őt nagyon, de legyél tisztában a kockázatokkal és szükség esetén kérj segítséget!

2017. jún. 29. 19:46
 14/43 anonim ***** válasza:
64%
"nagyon nagy baj, ha nem lesz apja" sokkal kisebb mintha egy olyan apja lenne aki a pokolba kívánja. Sok egyedülálló szülő nevel remek gyereket. Ne kelts bántudatot a kérdezőben mert otthagy egy ilyen hitvány alakot- véleményem szerint éppen időben.
2017. jún. 29. 20:05
 15/43 anonim ***** válasza:
46%
Bűntudatot, bocsi.
2017. jún. 29. 20:05
 16/43 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, nagyon jó a hozzáállásod. Látszik, hogy erős vagy, és dicséretes, hogy nem hátrálsz meg. Boldog babavárást!
2017. jún. 29. 20:24
 17/43 anonim ***** válasza:
53%
amugy is miért ne lehetne apja? 23 éves ha ez a kapcsolat rosszul végződik amire nagy esély van idő után kezdhet uj párkapcsolatot.
2017. jún. 30. 05:23
 18/43 anonim ***** válasza:
59%
A pasit a lelkedben tedd parkolópályára, amennyire tudod...?.. A babát pedig szuper, hogy meg akarod tartani,tartsd is meg, Ő, akármi is történjék,hozzád fog tartozni és Téged fog szeretni a legjobban a világon! Az apuka meg hátha egyszercsak beleszeret a gyerekébe. Ha meg nem, akkor jobb is, ha nem maradsz vele... Bátorságot é0p0s erőt kívánok, és szuper szüleid lehetnek, ha támogatnak a babával!
2017. jún. 30. 09:53
 19/43 anonim ***** válasza:
57%
A gyerekvállalásnak nem közös döntésnek kéne lennie? Teljesen függetlenül attól,hogy épp mit mondott.Neki is joga van beleszólni.
2017. jún. 30. 12:25
 20/43 anonim ***** válasza:
39%
Védekezni is joga volt. Abortuszra utasítani a barátnőjét nincs- ahogy ahhoz sincs hogy szülésre kényszerítse.
2017. jún. 30. 12:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!