A párom abortuszt akar, én viszont nem. Egyre többet vitatkozik. Mi a teendő?
Figyelt kérdés
A párom nem akarja a babát, én viszont mondtam megtartom. Már amúgy sem lehetne elintézni az abortuszt, de akkor azt mondja elvisz külföldre. Az anyja és ő is mindennap vitatkoznak velem. Ez a terhességemnek sem tesz jót, és ezek után nagyon megutáltam a párom. Azt mondta, hogy egész életében hibaként gondolna a babánkra. Azon gondolkoztam kétségbeesésemben, hogy hazudok neki hogy abortuszra mentem, vége a kapcsolatnak, csak hagyjanak végre békén szülésig. Mit tanácsoltok?2017. jún. 29. 17:23
21/43 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, a biztató szavakat. Szerintem ha két ember tényleg együtt tervezi az életét, és valóban én vagyok az a nő, akivel családot szeretne alapítani akkor erre a dologra nem így kellett volna reagálni. Meg tudom érteni, hogy megijedt, nem terveztük, de ahogy velem viselkedett az minősíthetetlen. Ha neki nem kell baba, akkor nem lesz. Nem kényszerítem semmire, nem kell a pénze sem. De Nem fogok abortuszra menni csak az ő kényelme és szórakozása miatt.
2017. jún. 30. 14:28
22/43 anonim válasza:
Nagyon helyes! A fiú meg még hátha puhul kicsit, miközben fő a saját levében.
23/43 anonim válasza:
Az olyan keményszívű nők meg szégyelljék magukat, akik a saját unokájuk elvetetésére beszélik rá a fiukat.
24/43 A kérdező kommentje:
Ahogy mondod. Állandóan küldte az üzeneteket az anyja, hogy ezt KELL tennem, ez lesz a legjobb, a fia jövőjét nem pecsételhetem meg. Semmi joga eldönteni hogy mit kezdjek az én babámmal és az én életemmel. Amikor persze azt mondtam, hogy akkor felejtsétek el a babát, akkor jött az az üzenet, hogy ne gondoljam, hogy elszakíthatom majd tőlük. Meg akarja ölni, de aztán kellene?! Ő is anya, fel sem fogom hogy képes így viselkedni.
2017. jún. 30. 16:21
25/43 anonim válasza:
Be van tojva hogy a fia fizetése tartásdíjra megy, nem az ő zsebébe....
26/43 anonim válasza:
Hát...nem is tudom...ha nem terveztétek/akartátok miért nem védekeztetek? Ha ő nem akarta megtartani, te miből gondoltad, hogy később akarni fogja? Szerintem nem a gyerekkel van baja, csak az időzítéssel...semmit nem írtál: tanultok? dolgoztok? az anyósodéknál éltek? Nem lehet, hogy elsőként inkább saját otthont szeretett volna, de úgy gondolja, egy gyerek mellett egyedül dolgozván nem nagyon fog ez menni? Most idegesít az anyósod...mi lesz majd ha már a gyerek is meglesz? Szerintem ezt jól elszúrtátok...elsőként azzal, hogy "besikerült", másodsoron, hogy nem igazán jutottatok kompromisszumra a megtartásával kapcsolatban. Te döntöttél így, nem értem miért vagy még vele, mire számítasz? Ha lelkiismeretes, és lesz rá pénze fog fizetni gyerektartást, de ezzel együtt az ő jövöje már kuka....nekem nem lenne pofám ilyen esetben gyerektartást elfogadni.
27/43 anonim válasza:
Ezek a "hagy puhuljon, hagy főjön a levében" hát komolyan mondom....az ilyennek mindegy, hogy a "párja" mit akar, csak gyereke lehessen? (Ez most nem neked szólt, kedves kérdező)
28/43 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam, hogy szükségem lenne az ő pénzére, kell a gyerektartás. Befejeztem az egyetemet, és keményen dolgozok majd, hogy eltartsam őt. Soha nem gondoltam volna, hogy a párom és az édesanyja így fog velem viselkedni. Természetesen védekeztünk, ahogy azt a 3 év alatt tettük. Az időzítésről nem tehetek. Ez a baba most jött és nem fogok abortuszra menni csak azért, mert a páromnak 2 év múlva lenne tökéletes. Én sem így terveztem, de vállalom a felelősséget, és úgy gondolom ennyi idősen úgy, hogy megoldható a megfelelő háttér, nincs olyan ok, ami miatt elvetessem a saját babám. Nem vagyok vele, de azért próbáltam megmenteni a kapcsolatot, mert többször mondta, hogy csak fél. Aztán hirtelen, másnap újra nekem esik. Nem érdekel, hogy később akarni fogja vagy sem. Nem kell sem ő, sem pedig a pénze.
2017. jún. 30. 22:19
29/43 anonim válasza:
"nekem nem lenne pofám ilyen esetben gyerektartást elfogadni."
Milyen esetben? Tán nincs felelőssége? Nem szexelt?
30/43 A kérdező kommentje:
Pontosan. Semmit nem tettem ellene. Szerettem, együtt képzeltük az életünket, és mivel így alakult, megtartom a közös babánkat. Nem egyedül hoztam össze, azért mert nem ölöm meg a saját babám, tényleg kövezzenek meg. Nehogy már én érezzem magam egy szemét embernek.
2017. jún. 30. 22:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!