Csak szerintem undorító kifejezés a "babaprojekt"?
Azért a "teher" szó eléggé kifejező, nem véletlen. Aki átélte már - netán többször is -, az tisztában vele, hogy miért. Főleg az utolsó 1-2 hónap bizony már nagy teher, fizikai értelemben véve mindenképpen. Akármilyen keveset is hízik valaki, mindenképpen plusz súlyt jelent, amit bizony "cipelni" kell. Nem lehet csak úgy letenni. Az ember súlypontja is áthelyeződik, az egyensúlyt is nehéz jól megtartani. Amikor az utolsó pár hétben az ember már nem tud igazán kényelmesen ülni, állni, feküdni, járni, akkor bizony a többség már mindennek érzi, csak áldásnak nem.
Nem hinném, hogy a népesség fogyása emiatt lenne. A szépirodalomban is megjelenik a kifejezés, "édes teher"ként. Találtam ehhez egy verset is, nagyon szép. Nem érzem negatívnak.
"Édes teher voltál nekem
Ha lesz majd egy másik életem
Akkor is kellesz gyermekem
Újra s újra szívem alatt hordanálak
Bár szememnél látszanak már a szarkalábak
Apró reményből valóság lettél
Csodáltalak mikor rám nevettél
Olyan jó, hogy élsz
Olyan jó, hogy megszülettél
Édes teher voltál nekem
Apró gyöngyszemként kezdted életed
Nem volt nálam boldogabb e világon
Légy Te is az, ezt szívből kívánom
Ha folyóvá változol, meder leszek
Amíg élek, átkarol két kezem
Ha felhőként lebegsz az égen
Madárként utadon elkísérlek
Te vagy a sóhajom, a légben
Dobbanás, szívem tengerében
Te vagy a fény, mely utamon kísér,
csak el ne engedd édesanyád kezét
Ha hajad őszbe fordul már,
én angyalként várni fogod rád
Látni fogsz az égen egy csillagot,
melyben anyai szívem rád ragyog"
(Jolie Taylor)
Utolso valaszolo, azt en is utalom olvasni...
"mikor bujjak agyba apaval?"
Nem serti a fuluket?
Azt én is szeretem,mikor leírják a szexmenetrendet! Még jó,hogy arról nem számolnak be,hogy hányszor,milyen pózban,meddig és hogy utána meddig álltak fejen,csak hogy fogja őket a golyó...bár,már olvastam ilyet is.
És ezeknek ez lesz a folytatása,mert a sötétség nehezen gyógyítható:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Szerintem nem annyira, kicsit degradáló... ami undorító:
Babó,
Pocaklakó, pocak,
Mikor az embriót, magzatot már babának hívják,
Lebabázok... mintha lepetéztek vona... fúj,
Kakálás, pisálás...
Stb...
Amit utolsó írt, azok is elég csúnyák.
Off: Bizony engem is zavar, mikor valaki a férjét papának hívja. De olyat is ismerek, aki a fiát hívja így. Kicsit be van kattanva a pasas. Azt hiszi, Ő az édesanyja férje, és az anyja meg is erősíti ebben. Körülbelül 80 éves nőről és a 60 éves fiáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!