Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Csak szerintem undorító...

Csak szerintem undorító kifejezés a "babaprojekt"?

Figyelt kérdés
Hogy lehet a babavárást egy projektnek felfogni? Férfi vagyok, nem várandós hormonbomba érzékeny kismama, de a sírógörcs jön rám, mikor ilyeneket olvasok, hogy babaprojekt...
2017. ápr. 3. 18:16
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
42%
Igazad van, nem szép. Mondom ezt 25/L-ként. Ahogyan a "terhesség", meg a "teherbeesés" is egy ronda kifejezése szép anyanyelvünknek. A babavárást áldásnak és nem tehernek vagy balesetnek kellene felfogni. Ma már nem vagy alig használjuk az "áldott állapotban" kifejezést. Ne mondja azt senki sem, hogy ezek a csúnya kifejezések nem felelősek a népességfogyásért, túl azon, hogy a magyar bérek milyenek!
2017. ápr. 3. 22:14
 32/39 anonim ***** válasza:
53%

Azért a "teher" szó eléggé kifejező, nem véletlen. Aki átélte már - netán többször is -, az tisztában vele, hogy miért. Főleg az utolsó 1-2 hónap bizony már nagy teher, fizikai értelemben véve mindenképpen. Akármilyen keveset is hízik valaki, mindenképpen plusz súlyt jelent, amit bizony "cipelni" kell. Nem lehet csak úgy letenni. Az ember súlypontja is áthelyeződik, az egyensúlyt is nehéz jól megtartani. Amikor az utolsó pár hétben az ember már nem tud igazán kényelmesen ülni, állni, feküdni, járni, akkor bizony a többség már mindennek érzi, csak áldásnak nem.

Nem hinném, hogy a népesség fogyása emiatt lenne. A szépirodalomban is megjelenik a kifejezés, "édes teher"ként. Találtam ehhez egy verset is, nagyon szép. Nem érzem negatívnak.

"Édes teher voltál nekem

Ha lesz majd egy másik életem

Akkor is kellesz gyermekem

Újra s újra szívem alatt hordanálak

Bár szememnél látszanak már a szarkalábak

Apró reményből valóság lettél

Csodáltalak mikor rám nevettél

Olyan jó, hogy élsz

Olyan jó, hogy megszülettél

Édes teher voltál nekem

Apró gyöngyszemként kezdted életed

Nem volt nálam boldogabb e világon

Légy Te is az, ezt szívből kívánom

Ha folyóvá változol, meder leszek

Amíg élek, átkarol két kezem

Ha felhőként lebegsz az égen

Madárként utadon elkísérlek

Te vagy a sóhajom, a légben

Dobbanás, szívem tengerében

Te vagy a fény, mely utamon kísér,

csak el ne engedd édesanyád kezét

Ha hajad őszbe fordul már,

én angyalként várni fogod rád

Látni fogsz az égen egy csillagot,

melyben anyai szívem rád ragyog"

(Jolie Taylor)

2017. ápr. 3. 23:18
 33/39 anonim ***** válasza:
57%
engem jobban zavar: oviba megyünk, kakiltunk, kijött a fogunk stb.
2017. ápr. 4. 09:22
 34/39 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem versenybe száll a pocaklakó kifejezéssel. Engem jobban irritál, hogy apának hívják a férjüket.
2017. ápr. 4. 09:53
 35/39 anonim ***** válasza:
79%

Utolso valaszolo, azt en is utalom olvasni...

"mikor bujjak agyba apaval?"

Nem serti a fuluket?

2017. ápr. 4. 11:02
 36/39 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó, szerintem annyira agyukra ment már az anyaság, hogy észre sem veszik, hogy mennyire retardált kifejezés. Ha meg írja valaki, hogy apával inkább ne bújj ágyba, akkor 40 eszement nő oktatja ki, hogy mégis mit képzel, meg ha tudná, hogy milyen két hónapig próbálkozni stb...
2017. ápr. 4. 11:28
 37/39 anonim ***** válasza:
79%

Azt én is szeretem,mikor leírják a szexmenetrendet! Még jó,hogy arról nem számolnak be,hogy hányszor,milyen pózban,meddig és hogy utána meddig álltak fejen,csak hogy fogja őket a golyó...bár,már olvastam ilyet is.

És ezeknek ez lesz a folytatása,mert a sötétség nehezen gyógyítható:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..

2017. ápr. 4. 11:34
 38/39 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem nem annyira, kicsit degradáló... ami undorító:

Babó,

Pocaklakó, pocak,

Mikor az embriót, magzatot már babának hívják,

Lebabázok... mintha lepetéztek vona... fúj,

Kakálás, pisálás...

Stb...

2017. ápr. 4. 14:40
 39/39 anonim ***** válasza:
77%

Amit utolsó írt, azok is elég csúnyák.

Off: Bizony engem is zavar, mikor valaki a férjét papának hívja. De olyat is ismerek, aki a fiát hívja így. Kicsit be van kattanva a pasas. Azt hiszi, Ő az édesanyja férje, és az anyja meg is erősíti ebben. Körülbelül 80 éves nőről és a 60 éves fiáról van szó.

2017. ápr. 5. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!