Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Csak szerintem undorító...

Csak szerintem undorító kifejezés a "babaprojekt"?

Figyelt kérdés
Hogy lehet a babavárást egy projektnek felfogni? Férfi vagyok, nem várandós hormonbomba érzékeny kismama, de a sírógörcs jön rám, mikor ilyeneket olvasok, hogy babaprojekt...
2017. ápr. 3. 18:16
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
28%
És csak hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak és ne érezd kötekedésnek a visszakérdezésem még véletlenül sem: szerintem nem kell semmilyen mögöttes jelentéstartalmat társítani egy olyan kifejezéshez, amit nagy valószínűséggel a magyar nyelv máshonnan vett át, és pont ezért nincsen erre megfelelően szofisztikált magyar kifejezés. A fentiek miatt én nem érzem semmilyennek ezt a kifejezést: nem társul hozzá semmilyen felemelő érzés, de ugyanakkor nem is érzem undorítónak sem. ;)
2017. ápr. 3. 18:36
 12/39 A kérdező kommentje:
Félreértesz: nem az a baj, hogy tervezett a baba, hanem hülye fejjel azt gondolom, a szavaknak súlya van :) a projekt pedig szerintem, mint olyan, úgy hangzik, mint egy munkahelyi, muszáj dolog. Nem tudom jobban megfogalmazni, de szerintem jobban hangzik, hogy babavárás, baba tervezés, családtervezés.
2017. ápr. 3. 18:37
 13/39 anonim ***** válasza:
87%

Nekem is felall a szor a hatamon tole. Soha nem hasznaltam ezt a keptelen szoosszetetelt, pedig van harom gyerekem.

41/N.

2017. ápr. 3. 18:37
 14/39 anonim ***** válasza:
35%

8as vagyok

az amúgy nem sérti a füled hogy hormonbomba, mert az enyémet inkább.

Az amúgy kis okos fejeddel férfiként sosem fogod felfogni milyen nagy terhelés a szervezetnek egy tehesség. Milyen rentgeteg változás megy végbe mire megszületik a saját véred. Na meg maga a szülés amikor egy borsónyi lyukon préselsz ki egy görögdinnyét. Ez is egy olyan mondat amit nők bátrabban mondhatnak mint azok akik sosem fognak szülni sem hormonbombának lenni....

Szóval előbb válogasd meg a szavaidat mert én csak egyet kivánok következő életedben legyél nő. 😂😂😂😂😂

2017. ápr. 3. 18:39
 15/39 A kérdező kommentje:
Oké, hogy jön egy - szerintem - ocsmány szóhoz az, hogy milyen érzés terhesnek lenni, meg szülni?
2017. ápr. 3. 18:41
 16/39 Norman Bates ***** válasza:
52%

En tervezett babavallalasnak hivom, de szerintem a babprojekt ugyanaz.

Nyilvan a tobbseg nem elso perctol szamolgat, de par sikertelen ciklus utan ne legyen mar valaki undorito, mert utana mer jarni, hogy mikor ovulal.... Nekunk ez a harmadik probalkozos honap, ha most sem jarunk sikerrel, akkor en is fogok ovulacios tesztet hasznalni, mert hiaba szeretjuk egymast meg gyakran egyutt vagyunk, ha mondjuk mindig rosszkor vagyunk egyutt.

Foleg ferfi letedre, nehogy mar ez legyen a legnagyobb bajod.

2017. ápr. 3. 18:42
 17/39 A kérdező kommentje:
Továbbra sem azzal vana bajom, ha tervezett a baba... Tanuljatok meg értően olvasni.
2017. ápr. 3. 18:45
 18/39 anonim ***** válasza:
92%

En a "babasodas" es a "zebras terhessegi teszt" kifejezesektol akadok ki, azok a babaprojektnel is gazosabbak.

Mondom ezt nokent, gyerekeskent, kismamakent.

2017. ápr. 3. 18:47
 19/39 A kérdező kommentje:
a zebrás terhességi tesztet még nem hallottam :D
2017. ápr. 3. 18:49
 20/39 Norman Bates ***** válasza:
33%

A babaprojekt nem azt jelenti, hogy projektkent fogja fel az ember... Mint mar irtak elottem, ez egy kulfoldrol atvett szo, a babatervezes szo helyett hasznaljak sokan, de nem elemzik a szo jelenteset. Te egy olyan szon lovagolsz, aminek a magyar jelentese a tervezett babavallalas. Felesleges boncolgatnina szot, mindenki ugy nevezi ahogy akarja.

Tenyleg vicc, hogy nincs jobb dolgod.

2017. ápr. 3. 18:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!