Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Érdekelne minden tapasztalat...

Érdekelne minden tapasztalat azoktòl, akik fiatalon vállaltak gyereket?!

Figyelt kérdés

Fiatal alatt azt ertem h kb 21-22 evesen.

Koszonom szepen a valaszokat! :)

2017. febr. 22. 20:48
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ballagáson eljegyzett a párom, leérettségiztem, majd "búcsúzott" a baba. Akartunk gyereket, csak kicsit később, mert egyetemre terveztem menni. El is kezdtem az egyetemet Budapesten, és akkor a férjem is pont ott dolgozott, szóval albérletbe össze tudtunk költözni. A család erőltette, hogy a második félévet is kezdjem el. Na igen ám, de a szülés miatt többet hiányoztam volna, mint amennyit lehet, így a tantárgyat többségét nem tudtam felvenni. Lényegében itt egy állami félévet elpazaroltam. A szülés előtt pár héttel a férjem visszament a szülővárosába dolgozni, én meg a saját városomba a szüleimhez hazamentem, mert abban a városban kezdtem el a terhesgondozást, és így szülés után anyám tudott segíteni. Az albérletet felmondtuk , az iskolába meg nem jártam be, mivel eleve csak olyan órát tudtam felvenni, amire nem kötelező bejárni. Két hetet voltunk a babával a szüleimmel, a férjem addig szabit vett ki és velünk volt. Utána a férjem szüleihez költöztünk. Elég nagy a ház, amennyire szükségünk van el tudjuk kerülni anyósékat, de elég jó a viszony közöttünk. Persze, jobb lenne külön, de sokat tudnak segíteni. Pl kórházba kerültem, a férjem dolgozott, de ott volt helyben a két nagyszülő, hogy addig vigyázzanak a lányomra.

Másfél éves volt, amikor újra akartam kezdeni az iskolát. BP innen nagyon messze van, nem tudnékbejárni, átiratkoztam a közelebbibe, de nem igazán sikerült tárgyakat elfogadtatni, szóval hiába volt előtte két aktív félévem, elsőként kezdtem újra. Ez azért gond, mert gyerek-iskola-ingázás-házimunka mellett nem is lenne időm dolgozni, anélkül meg tovább tart annyi pénzt összegyűjteni, hogy saját házat vehessük. Ráadásul a férjem szeretne második gyereket, de még 2,5 évem visszavan a diplomám minimum.

Összességében nem bántuk meg hogy így alakult, de nehezebb helyzetben vagyunk, mintha a diplomám után estem volna teherbe.

2017. febr. 26. 01:12
 22/23 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, az lemaradt, hogy még 18 évesen lettem terhes, gyorsan összeházasodtunk, és 19,5 voltam amikor szültem. Már lassan két éves a lányunk.
2017. febr. 26. 01:14
 23/23 anonim ***** válasza:

Húsz és harminc között ideális!

Boldog voltam, hogy a nagyanyám még örülhetett a gyerekemnek, megérdemelte. Nagyon fájt volna, ha már nem látta volna. Volt benne valami elképesztően megható, amikor mutatta, hogy ő hogyan pelenkázta az anyukámat.

Persze vannak, akiknek nincs választásuk, csak idősen szülni, tudom.

2017. febr. 26. 01:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!