Mennyi esélye van a terhességnek, ha megszakítással védekezik egy pár? Kinek volt ebből terhessége?
Lényegében azert erdekel, mert konkrétan 13 éve ezt a módszert választottam. Az egyik párommal 5 évig, míg a mostanival 8 éve.
Van már gyerekünk, első aktív hónapban összejött.
De megis erdekel, hogy van-e olyan, aki ennyi idő után teherbeesett?
Én hat évig voltam összesen így párkapcsolatban. Nem lettem terhes.
Aktívan pedig kb már fél év után.
Én megbízok ebben a módszerben, hiszen ha valóban az előnedv tartalmazna soermát, sokszor lettem volna terhes. Ez abban az esetben gondolom igaznak, ha:- nem szállt ki időben, vagy fél napon belül újra, mert akkor ott van sperma, ami az előnedvvel távozik és termékeny.
Nem lenne gond a második, de tervezni nem nem tervezzük.
Én lassan 15 éve megszakítással védekezem mindig. Soha nem voltam terhes. Pedig mindketten egészségesek vagyunk, van már gyerekünk. Mondjuk elég rendezett a családi életünk, ha terhes lennék se lenne gond. Tény, hogy nem lettem terhes megszakításos módszerrel.
De ha valaki nagyon nem akar terhes lenni annak nem ez a legjobb védekezési módszer. De aki úgy van vele mint én, hogy nem akar gyereket, de ha mégis teherbe esnék, akkor sem pánikolnék, annak jó ez a módszer is.
Az tény, hogy a megszakításos módszer nem 100%-os, azonban nem mindenki olyan, hogy azonnal az első alkalom után ikrei lesznek.
A nagy átlagnak még várnia is kell a gyermekáldásra, nem megy az azonnal.
A megszakítás azért nem jó, mert az ötöst is megnyerik mindig, és utána nem biztos, hogy annyira kívánt volt az a gyerek, a másik, hogy a betegségek azonnal aktív veszélyforrások lesznek számodra.
"100-ból 35 nő a pearl index, de ez ostobaság."
Nem ostobaság. (Amúgy inkább 40 a pearl index, más források szerint.) Azért nem ostobaság, mert nemrégiben végeztek egy kutatást, egy sereg férfi előváladékát vizsgálták meg, hogy tartalmaz-e életképes spermiumot. 40%-uké tartalmazott. A te párjaid meg a 60%-ba tartoznak. De ez lutri, csak menet közben derül ki! Azért, ha lányod van, ne javasold neki ezt a módszert...
Egyszer próbáltuk.
Elfogyott a gumi, pont akkor múlt el, már amúgy is két hónap múlva belekezdtünk volna a kistesóba. Meg ugye 6 napja nem volt szex...
Á, egy alkalommal úgyse lesz baj...
Időben ki is szállt, ez is 100%.
Még az, hogy most már 6 éves a lányunk. ;)
A tervezett gyerekhez bezzeg 5 hónap kellett. ;)
Úgyhogy én bevallom, így lettem terhes. Részemről ez a módszer nem biztonságosnak lett nyilvánítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!