Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hány évesen "ideális" teherbe...

Hány évesen "ideális" teherbe esni?

Figyelt kérdés
Mi az, ami nem túl fiatal és nem túl idős? Csak az életkor figyelembe vételével?
2017. febr. 21. 17:50
1 2
 11/15 DorciésTina ***** válasza:
66%
Szia!Én 4nappal a 21-dik szülinapom előtt szűltem.Szakmám is van, nem tartatom el magam.Van saját lalásunk is szóval nem "anyám nyakára" szűltem.Mi így terveztük :) Mindenki akkor szül amikor akar.
2017. febr. 21. 22:04
 12/15 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem 25-35 között ideális. A szűk családban mindenki a huszas évei elején szült, én 23 leszek mire megszületik a babánk, de én kifejezetten korán szerettem volna gyereket, hogy neki is olyan fiatal anyukája legyen, mint nekem. Szerintem 35ig gondolkodás nélkül vállalnék még gyereket, utána helyzetfüggő.
2017. febr. 21. 22:13
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nincs olyan hogy ideális kor a szülésre.

Egyrészt mondjuk eltervezed,hogy na most mi den klappol,jöhet a baba,de mire megfogan és megszületik addig legjobb esetben is eltelik 9 honap.(rosszabb esetben akár 5-8-10év!)

9 honap alatt pedig nagyon sokminden történhet,sokminden és sokmindenki változhat.Hát még az azt követö 20 évben amikor fel kell nevelni.

Szerintem az a legalkalmasabb idöpont nagyjábol mikor már mindkét fél akarja,vágyik rá.

Aztán persze van olyan is hogy felnö az ember a "feladathoz" 9 honap alatt,meg olyan is,hogy azt hiszi kész van rá,de mégsem.

2017. febr. 21. 23:23
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Húsz évesen úgy gondoltam, hogy mindenképpen fiatalon (25 körül) szeretnék gyermeket vállalni, de nem volt hozzá társam. Egyedül semmiképpen nem lett volna ideális, apa nélkül, nulla egzisztenciával gyermeket nevelni... 26 évesen ismertem meg a majdani férjem, így a korai gyermekvállalásról már lecsúsztam, de akkor azt éreztem ideálisnak, amikor már kellőképpen megalapozódik a kapcsolat, van közös otthon... Ez 30 éves koromra jött el, akkor azt éreztem ideálisnak. Esküvő után rögtön teherbe is estem, de elvetéltem. A munkahelyemről pedig kirúgtak, miután rájöttek, hogy babát tervezünk... Akkor úgy gondoltam, hogy az ideális akkor lesz, amikor újra lesz stabil állásom és letelik legalább a próbaidő, hogy ne rúghassanak ki. 32 évesen szültem, akkor épp az volt az ideális. Úgy terveztük, hogy max. 35 éves koromig lehet még tesó, hiszen az az ideális... teherbe is estem, de újra elvetéltem. Ezt követően a házasságom menthetetlenül megromlott, a férjem megcsalt, úgyhogy az ideális helyzet elillant. Elváltunk. 37 évesen újra elkezdtem ismerkedni és azzal kellett szembesülnöm, hogy sok olyan potenciális társjelölt van, akinek még nincs gyermeke és szeretne... Akkor kitoltam magamban a képzeletbeli határt 40-re, hogy addig még esetleg vállalok gyermeket, ha úgy alakul. De mivel nem ugrottam bele bármilyen kapcsolatba, 40 éves koromig várnom kellett az ideális társra... a páromnak nincs gyermeke és szeretne. 41 évesen teherbe estem. Nem volt ideális, de vállaltuk volna... sajnos egy súlyos fertőzés miatt a 2. trimeszterben elveszítettük a babát. És most itt állunk, 42 éves vagyok, életem legjobb kapcsolatában és a párom is megérdemli, hogy apa legyen! A francba az ideális korral, nem fogom elásni magam, csak mert nem úgy alakult az életem, ahogy 20 évesen a rózsaszín lányszobában elképzeltem!
2017. febr. 22. 10:37
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
14-15 az elég fiatal. 20- felfelé végső határ.. Legyen 45 de ez már nagyon a felső határ
2017. febr. 22. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!