Honnan lehet kiszámolni, hogy pontosan mikor estetek teherbe?
Sehonnan, ha nem volt uh követés legalább.
Az első jól írja, az utolsó mensitől számítják a terhességi kort, nem a kimaradttól.
De ennek semmi jelentősége egyébként, mármint, hogy pontosan melyik napon is történt a megtermékenyítés.
Oké, hogy semmi jelentősége, de azért szerintem romantikus tudni, hogy valami emlékezetesen jó szeretkezésből születik meg a szerelemgyerek, vagy csak egy közepesen jóból, amit mittudomén, mert próbálkozunk, és csináljuk, de egyébként nem is kívánjuk annyira. Vagy hogy a nászúton sikerült, vagy az utána levő egy-két hétben. Értitek. Én szeretném tudni, na.
Amúgy, köszi a helyesbítést :)
Ha nem várt mensi előtt egy két nappal sikerül, akkor az a mensi még megjön. De ez ritka. 3 nap eltéréssel kb meg lehet mondani, aki ovutesztelt vagy uh-val követték. De Van pl, hogy egyszeri együttlétből fogan a baba, de akkor se lehet pontosan tudni, mert a spermium 3 napi is életképes, de néha 5 nap is előfordulhat. De csak együk azt alapul, hogy 3 nap, tehát abban a 3 napban amikor épp sikerült találkoznia a petesejttel. Esetleg a méretei alapján is lehet következtetni, de az sem biztos, mert pl nálam volt hogy le volt mensihez képest 5 nappal maradva máskor meg csak két nappal. Csak a lombikosok tudják ezt pontosan.
De ha már terhes vagy és a baba mondjuk 6 hetes akkor vonj ki 4 hetet és +-3 nap körül foganhatott. Ha 7 hetes akkor 5hetet kell kivonni.
15hkm
Két dolog lehet, ha valaki pontosan tudja, hogy melyik aktusból született a baba:
1. Az volt az egyetlen (esélyes) abban a ciklusban.
2. UH követés vagy lh teszt alapján tudja, hogy mely napokon volt a legnagyobb esélye teherbe esni.
Nekem rövid a luteális szakasz, nemvárt előtt 10-7 nappal van peteérésem. Ebben az esetben az első hetekben az ultrahangon mért adatok is árulkodnak. A pici fejlődési üteme megfelelő, de mindig egy héttel kisebb, mint az utolsó vérzéshez képest lennie kéne.
Gondolom, ha valaki a ciklus elején esik teherbe, ott fordítva lesz.
Persze rendszeres nemi életet élő pároknál ilyen esetben sem lehet 100% tudni, hogy melyik napon fogant a pici.
A legelső időkben mi sem figyeltünk ezekre, aztán meg nagyon, néhány évvel később meg megint nem.
A férjemet októberben műtötték, 6 hét pihi és decemberben már nem jött meg. Az uh-on mindig kisebb pár nappal, de említettem a dokinak, hogy nem középidőben van ovum, így ezt figyelembe veszi. Az utóbbi időben csak annyit csináltam, hogy rajzoltam egy mosolygós fejet a naptárba aznapra, mikor szerelmeskedtünk - én ezzel követtem az eseményeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!