Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Takaríthatom a macskaalmot?

Takaríthatom a macskaalmot?

Figyelt kérdés
Babát szeretnénk, van 3 macskánk. A férjem sokat dolgozik, igy rám marad a macskaalom. Viszont sokat hallottam, hogy terhesen nem szabad takaritani. Nos, még nem vagyok terhes, legalábbis még nem lehet tudni, most kezdtünk próbálkozni. De azért takarithatom az almot? 5 éve élek ezekkel a macskákkal.

2017. febr. 3. 12:45
 1/10 anonim ***** válasza:
15%
Igen, terhes vagy, nem leprás :)
2017. febr. 3. 12:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Én takarítom, gumikesztyűben. 29 hetes terhes vagyok. Amúgy elvileg a férjem csinálja, de már meguntam, hogy állandóan szóljak miatta, van elég dolga amúgy is. Ha gumikesztyűt használsz és utána alaposan kezet mosol mindig, semmi bajod/bajotok nem lesz. :)
2017. febr. 3. 12:55
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Terhesen majd ne takarítsd, de most még nyugodtan. Ezt nagyon kihangsúlyozzák mindenhol, hogy macskaalmot terhesek ne takarítsanak a toxoplazma miatt.
2017. febr. 3. 12:57
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Terhesen a legjobb ha nem takarítod, vagy csak úgy ahogyan 2-es írta. De azért annyira nem kell félni, hogy teherbeesés előtt se merd megcsinálni. Különben is alaptalan ez a félelem a macskáktól, mert a legtöbben nem a cica miatt kapják el a toxoplasma-t, hanem mosatlan hústól, zöldségtől. Kertészkedéstől is el lehet kapni.
2017. febr. 3. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ha 3 macskával élsz együtt,és ezekszerint benti cicák,már nagy valoszinüséggel elkaptad tölük.

De ha ugy gondolod akkor kesztyüvel takarits utánuk.Terhességtöl függetlenül miért ne?Aztán alapos kézmosás.

Azért terhesen nem kell mindent abbahagyni,csak picit több odaafigyelés kell.

2017. febr. 3. 13:48
 6/10 anonim ***** válasza:

A gumikesztyű nem véd meg. De most még nyugodtan csinálhatod. Ha teherbe esel kérj toxoplazmózis vizsgálatot.

Egyèbként akár a hűtőben tartott mosatlan zöldségektől is el lehet kapni.

Egyaltalàn nem biztos, hogy már átestél ez tévhit. Egyik állatorvos barátnőm aki korabvan macskamenhelyen is dolgozott terhesen kapta el hiába vigyázott. Másik szintén allatorvos baràtnőm se esett még át rajta. Én kutya-macska kozmetikus és állatorvosi aszisztens voltam és szintén nem estem még át.

2017. febr. 3. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:

Csináltasd meg a torch vizsgálatot! Ha átmentél a fertőzésen, akkor védett vagy, nyugodtan lehet.

Kijárnak a cicák? Esznek nyers húst? Igazából ha 5 éve megvannak neked, és toxoplazma hordozók, akkor elkaphattad tőlük. Ha nem toxoplazma hordozók, rájuk is oda kell figyelni, hogy ne is legyenek hordozók. Ha csakis bent vannak és nyers dolgokat nem esznek, akkor nem most fognak megfertőződni ők sem.

2017. febr. 3. 14:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Cicàkra is lehet kèrni toxoplazma vizsgàlatot. Mi a terhessèg előtt megcsinàltattuk. Ès 4-5 havonta fèregtelenìtès a benti cicàknak is.
2017. febr. 3. 15:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Benti cicák, bár ketten közülük kóbor kölyök volt, befogadtuk őket. Kaptak oltást, féreghajtva is voltak. Kizárólag bentiek, de néha kilógnak az ablakon, ajtón a lábunk mellett /kb évente egyszer/, de 24 órán belül hazajöttek eddig mindig. Hát remélem már átestem rajta és nem kell aggódnom miatta, de ha eljön az idő, csináltatok tesztet.
2017. febr. 3. 16:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Írd be youtube-on, hogy "Toxoplazmózis - csak egyszerűen"! Informatív és humoros kis videó, én jót nevettem, és "tanultam" is közben. ;)
2017. febr. 3. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!