Szerintetek lesz abból komoly baj, ha terhesen 3-szor is
kitakarítottam a macskaalmot?
Figyelt kérdés
Nagyon félek, 10 hetes vagyok, és csak most tudtam meg, hogy mennyi veszéllyel jár a cica, meg az alom. Egy hete van nálunk egy cicus, szobatiszta kb. 8 hónapos. Meg se fordult a fejemben. hogy baj lehet, de már nagyon aggódom. Ha elkaptam valamit, lehet még kezelni? Gyerekkorom óta voltak cicáim,nem tudom hogy átestem e már fertőzésen valamelyiktől vagy sem. Úgy tudom ha átestem akkor már védett vagyok elvileg, de most nagyon aggódom, félek a vetéléstől meg a rendellenességektől. Kár hogy nem tudtam erről hamarabb, akkor nem engedtem volna hogy cicánk legyen most. orvoshoz 12 hetesen kell mennem, az még 2-3 hét. Nem lesz baj addig?
2011. febr. 10. 18:42
1/7 anonim válasza:
ha oltva van, semmi bajod nem lesz. sőt, gondolom takarítás után nem nyalogattad a kezet, és kezet is mostál. nem hinném, hogy bármi baj lenne. nyugi.
2011. febr. 10. 18:46
2/7 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy bajod lett tőle és egy egyszerű vérvétellel kideríthető, hogy átestél-e már rajta vagy van-e friss fertőzésed. Kérj a nőgyógyászodtól beutalót. Nekem a 12.héten nézték.
2011. febr. 10. 18:58
3/7 anonim válasza:
Nem gondolom, hogy bajod lenne.Nekem 20 éve van macskám, mégsem estem át rajta.Ha teheted kérd meg a házidokidat, hogy írjon egy beutalót torch vizsgálatra.
Egy cica csak egyszer fertőz életében, többnyire kölyökkorban.Ha 3 havonta féregtelenítve van, nem lehet baj.
2011. febr. 10. 18:59
4/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.Csak az a probléma, hogy szerintem nem volt féregtelenítve. Jó helye volt az előző gazdinál is,de szinte 100% hogy nem oltották be. Abban reménykedem, hogy én már átestem ezen, mivel volt már vagy 20 macskám életemben. Ha nem akkor tényleg gond lehet. Most már meg sem merem simogatni a cicust:( Ha a 12. héten derül ki valami a vérvételből nem lesz az már túl későn?
2011. febr. 10. 20:39
5/7 anonim válasza:
A macskánál a toxoplazmózis okozhat problémát. Ez a cicónál nem okoz tüneteket, de a magzatra káros lehet. Szinte minden macska átesik rajta kicsi korában. Valószínűleg 8 hónaposan már túl van rajta. Ha nagyon aggódsz, kérj beutalót vérvételre, nézesd meg magad toxoplazmózisra.
2011. febr. 11. 07:18
6/7 anonim válasza:
Attól, hogy világ életedben volt macskád, sajnos még nem biztos, hogy átestél már a toxoplazmózison. Nekünk volt, hogy egyszerre 9 macskánk volt otthon vidéken, és a toxo eredményem negatív, tehát még elkaphatom bármikor. Ha esetleg terhesség alatt elkapod, akkor antibiotikummal jó eséllyel kezelhető a magzat. Ne parázz rá nagyon. A cicaalom takarítása után gondolom mostál kezet, a cicát meg nem puszilgatod, máshogy meg nem nagyon fog terjedni. Féreghajtót nem ártana adni neki.
Ha nem volt még toxód, a doki javasolhatja, hogy ajándékozd el a cicát, barátnőmnél is ez volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!