Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Párommal már nagyon szeretnénk...

Párommal már nagyon szeretnénk babát, én viszont még tanulok (nagy köztünk a korkülönbség). Ti hogy döntenétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Látom, hogy sok ilyen kérdés volt mostanában, de én is szeretném megkérdezni, mit gondoltok a helyzetünkről. 21 éves vagyok, a párom 33, 3 éve tart a kapcsolatunk, együtt élünk már majdnem az elejétől kezdve. Kicsit több, mint fél éve jegyzett el.

Én alapvetően nagyon családcentrikus vagyok, mindig korán szerettem volna anyuka lenni, az ő korában pedig szerintem természetes, hogy már vágyik az apaságra. Eddig az volt a terv, hogy miután lediplomázok jöhet az esküvő, aztán kicsit dolgozok és utána a baba. Most viszont azt mondja, szeretné már minél hamarabb, hogy gyerekünk legyen, nem baj, ha nem fejezem be a sulit és nem dolgozok, próbáljuk meg.

Leginkább attól tartok, a szüleim mit szólnának, hiszen végig arra neveltek, hogy tanulni kell, doktorija van mindkettőjüknek, abban a szellemben nőttem fel, hogy a karrier és a tudás a legnagyobb kincs. Félek, hogy csalódnának bennem :( Ha ezt nem érezném, nem is gondolkodnék azon, hogy belevágjunk-e, bár igaz, nem vagyok teljesen tisztában azzal, mennyibe kerül egy pici baba és a saját magunk fenntartása. Párom 400 ezer forint körül keres (azt hiszem, nyilván nem kérem el a fizetési papírját), lakás saját, autó saját, hitel nincs. A szüleim engem havi 100 ezer forinttal támogatnak, de biztos vagyok benne, hogy ha kiderülne, hoy babát várok, ennél többet adnának, szerencsére ez nem okozna gondot. Páromnak megtakarítása van és külön lakástakarék, illetve szüleim a születésemtől fogva tesznek nekem is lakástakarékba, ez jelenleg kb 5 millió körüli összeg (lehet, hogy ez a lakás kicsi lenne (2 szoba), csak azért írtam le). Meg tudnánk élni?

Ti ezeknek a tudatában hogy döntenétek? Sulival mi legyen, ha terhes leszek? Levelező? Mennyit kellene halasztanom?

Köszi a válaszokat, ha bármi nem világos, szívesen válaszolok :)

2017. jan. 2. 12:35
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket! A szüleimtől természetesen nem várom el és nem is vártam el sosem, hogy adjanak pénzt, de ismerem őket... mikor felajánlottam, hogy dolgoznék levelező mellett, teljesen felháborodtak, hogy az ő lányuk nem fog egyetem mellett robotolni. Nem tartanék rá igényt felnőtt emberként, semmi gond nem lett volna, ha dolgoznom kell.
2017. jan. 2. 12:57
 12/27 anonim ***** válasza:
29%

Miért fáj egyeseknek ha a kérdezőt támogatják a szülei felnőttként? Ha megtehetik, szerintem ez természetes, ti nem adnátok meg a gyereketeknek, ha tudnátok? Miért más ez, mint amikor már még otthon él 30 évesen is, nem ad bele semmit a megélhetésbe, eltartják és még esetleg a házimunkába se segít be, anyuka mos-főz-takarít rá?

Egyébként én is várnék, de csak mert nem érteném h most hirtelen minek lell a prodnak ennyire a gyerek ha eddig jó volt egyetemm után.

2017. jan. 2. 13:03
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

Énbiztos nem szülnék direkt 21 évesen, iskola közben. Hidd el, ezt még nagyon megbánhatod később. Sose lesz már ilyen könnyű többet tanulnod, mint a gyerekek előtt. És jól írják a többiek, bármi előfordulhat, elválhattok 15 év múlva, még mindig fiatal leszel, és nem lesz diplomád, munkatapasztalatod, nem lesz jó.

A korkülönbség amúgy szerintem nem vészes, köztünk 7 év van a férjemmel, 35-39 volt, amikor a gyerekeink születtek, énúgy gondolom, igazán várhatna még egy pár évet a párod is, MIATTAD, ha igazán szeret, nem fog lemaradni semmiről.

2017. jan. 2. 13:06
 14/27 anonim ***** válasza:
85%
A szülők azért támogatják anyagilag a gyereküket amikor tanul, hogy később jobb munkája legyen és több fizetést kapjon. Teljesen más eset, ha gyereket vállalsz, kérdezd meg a szüleidet, hogy akkor is ilyen lelkesen támogatnának-e és meddig? A gyed is munkaviszonyhoz van kötve egyébként, ha dolgoznál 1-2 évet szülés előtt sokkal több pénzt kapnál, amíg otthon vagy a gyerekkel. 21 évesen bőven ráérsz gyereket vállalni, szerintem diplomázz le és dolgozz pár évet,utána jöhet a gyerek, a párod se lesz annyira öreg addigra.
2017. jan. 2. 13:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Párod még ki tudja várni azt a pár évet... Amikor 30évesen összejött egy 19 évessel,gondolom sejtette,hogy ha egyetemen tanul a lány,akkor az karriert akar,nem szülni.
2017. jan. 2. 13:34
 16/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Igazatok van, bármi történhet, meg kell állnom a lábamon majd.

Egészségügyileg is jobb lenne, ha ebben a másfél évben kicsit összeszedném magam, lehet, jelenleg nem is sikerülne teherbe esnem. Nagyon vékony vagyok, nincs rendszeres ciklusom, csak pár havonta :( A nőgyógyász szerint ez rendeződne, ha 8-10 kg-t felszednék, de nagyon nehezen megy, ha stresszelek, semmi étvágyam, márpedig a suli miatt állandóan stresszelek, nehogy csalódást okozzak szüleimnek vagy a páromnak, hogy nem a maximumot nyújtom :( Bocsánat, ez már nem kapcsolódik szorosan a témához, de jól esett leírni.

2017. jan. 2. 13:37
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem hangzik túl jól :( Ha ennyire fontos neked, hogy majd anyuka légy, próbálj meg legalább ezért enni, igyál egy kis nyugtató teát v ilyesmi. Hány kg vagy? Az édesköményre azt mondják, étvágy javító, meg a virágpor is.

Szedj vitamint, a terhes vitaminokat mind a baba érkezése előtt el kell már kezdeni szedni pl.

2017. jan. 2. 13:42
 18/27 A kérdező kommentje:
165 cm-hez vagyok 43 kg most már, ünnepek előtt 2 kg-val kevesebb voltam, de ennyit jelent, ha nyugalom van és szeretet, és nem kell idegeskednem. Köszönöm a tippeket. Multivitamint szedek és Béres cseppet, de sajnos így is vérszegény vagyok.
2017. jan. 2. 14:03
 19/27 anonim ***** válasza:
72%

??? Ha gyereket szülnél a szüleid többet adnának?? Vagy a pasid vagy anyádék tartanak el! Mondd nem érzed gáznak,hogy amúgy is ki vagy szolgáltatva,hisz egyedül nem tudnál megélni,de te még erre bevállalnál egy gyereket?

A megtakarítást is anyáék pakolták össze,ami szép és jó,de ugye tudod,hogy nem épp mindennapi,hogy valakit ennyivel támogatnak a szülei?

Nem.kellene visszaélni vele! És neked sem jó,ha a semmire vállalsz gyereket! Legalább indulj el az életben! Legyen tapasztalatod munkafronton,mert jelenleg nincs!

2017. jan. 2. 14:17
 20/27 anonim ***** válasza:
57%

Nekem nem ment a tanulás + terhesség, nem volt szívhagja 10 hetesen. Ismerős nővérke szerint nem lehet mindent egyszerre. Igaza van!

Párod miért akar annyira picit? Nem a kedves anyuka akarja-e igazából?

Nem tudod pontosan, mennyit keres. Hát akkor üljetek le ezt is konkrétan megbeszélni. Mutassa a fizupapírjait, számoljatok, mitek van (kettőtöktől!), írj egy súlyos listát a babacuccokról, kiságyról, kocsiról, hordozóról, majd kérdezd meg, milyen mellékes programjairól hajlandó lemondani, míg vigyáz a kicsire helyetted? És mivel te már nem leszel az a tisztán nádszál karcsú kislány, hanem egy finoman lestrapált, kissé deformálódott anyuka, lesz-e kedve hozzád a gyereksírás mellett is? Ezt tőled is kérdezem.

Én nem vagyok negatív, csak ez a valóság. Saját magad bizony a legutolsó helyre kerülsz a listán, és valszeg ki is maradsz a napi programból. Most a szerelmed csábítgat egy, az életedet teljesen megváltoztató út felé, de neked az eszeddel is kell gondolkodnod. Mert látom, h téged csábítanak, de azért tudnád, mi a helyes sorrend. Nagyon szerencsés vagy a szüleiddel, a támogatásukkal. Te is akarod egyébként azt az életpályát, amit ők javasolnak neked? Ha nem akár hagyhatod is a fenébe, csak akkor valszeg nem is támogatnak. Beszéld meg velük is, csak kíváncsiságból.

Az egészséged rendbe kell tenni, és ez a suli mellett nem fog menni, ha stresszel.

Szerintem ráérsz. Én mindig mások érdekeit néztem, és már bánom.

2017. jan. 2. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!