Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy akinek nincs reggeli rosszulléte a terhessége során, nagyobb valószínűséggel elvetélhet, mint az, aki hányással és émelygéssel küzd?

Figyelt kérdés
Ezt olvastam már több helyen, és hát eléggé lelombozó a tény, mert nekem fáradékonyságon és mellfeszülésen kívül semmilyen más tünetem nincs (5+3 hetes volnék...nagyjából).

2016. dec. 22. 19:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%
Három gyermekem van, sosem gyötörtek reggeli rosszullètek, más kellemetlen tünetem sem igazán volt. Nyugodj meg, nem szükséges velejárója a várandósságnak.
2016. dec. 22. 21:36
 12/16 anonim ***** válasza:
87%
Én a másodikkal nagyon-nagyon rosszul voltam, akkor olvasgattam ennek utána. Annyi benne az igazság, hogy mivel a hányingert egy hormon okozza, kisebb az esélye annak, hogy hormonelégtelenség miatt vetéljen el az anya. De a különbség szerintem minimális, önmagában a rosszullét hiánya nem jelent semmi rosszat. Már akkor is azt gondoltam, hogy ezzel vigasztalják a nagyon rosszul lévő kismamákat.
2016. dec. 22. 22:05
 13/16 anonim ***** válasza:
84%

A rosszulléteket az emelkedő HCG hormon okozza. Minél erősebben emelkedik a HCG, annál biztosabb, hogy megmarad a terhesség, hiszen ez a hormon állítja le a ciklust, tartja működésben asárgatestet (progeszteron) és akadályozza meg így a méhnyálkahártya leválást az első hetekben.

Tehát a rosszullét és a terhesség megmaradása között lehet összefüggés, de nem törvényszerű!

Ugyanis a HCG szint rosszullét nélkül is lehet magas. Ez attól függ kinek mennyi HCG receptor van az agy erre érzékeny területein.

Úgyhogy nem a rosszullét a mérvadó, hanem HCG szint, a rosszullét csak egy indikátora lehet. Hogy a klasszikus nem minden rovar bogár elven magyarázzam, HCG nélkül nincs rosszullét, de rosszullét nélkül is van HCG.

2016. dec. 22. 22:05
 14/16 anonim ***** válasza:
16%
Szia nekem több orvos is azt mondta hogy a rosszul léttek jót jelentenek! És én bizakodom is!
2016. dec. 23. 06:56
 15/16 anonim ***** válasza:
15%
Ceizel Endre leírja a konyveben. Nekem egy percig sem volt hanyingerem, tudtam h nem erős a terhesseg, el is veteltem.
2016. dec. 23. 09:45
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Sosem voltam rosszul, álomterhességem és egészséges kisfiam van. Anyum se volt rosszul se velem se nővéremmel.

Kb annyira valós mint hogy a rosszullétből kiderül a baba neme...

Valahol olvastam egy elmèletet hogy az étrendtől is függhet a hányás. Mert az oka az hogy az anyai szervezet eltávolitja a potenciális mérgező és veszélyes anyagokat, pl húsok, tejtermékek. Volt egy felmérés hogy ahol zöldségevők az emberek pl Mexikóban itt minimális a terhesség alatti rosszullét, mig mondjuk Japánban ahol sok nyers halat esznek nagyon gyakori. Több logikát látok ebben az elmèletben. Mi tènyleg alig eszünk húst, tejterméket igy nálunk bejött.

2016. dec. 23. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!